Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
dojoandring
MilitaireSelf Defense

Zero Range Combat: μια νέα φονική μέθοδος για την Μάχη Μικρής Απόστασης

Yoshitaka Inagawa και Zero Range Combat

Η Zero Range Combat (ZRC) ή Μάχη μηδενικού εύρους ή Rei kyori sentō -jutsu, είναι δημιούργημα του Yoshitaka Inagawa. Ο Inagawa αναφέρεται δημοσίως ως “sentō-sha” (αγγλ. μαχητής) και “κύριος εκπαιδευτής”.

Το όνομα “sentō-sha” είναι διαφορετικό από το “martial artist” ή/και “μαχητής” καθώς σημαίνει ένα άτομο που ασχολείται ιδιαίτερα με τη στρατιωτική “μάχη”. Ίσως πιο ακριβής θα ήταν ο όρος “στρατιωτικός τεχνίτης”.

Ο Inagawa Yoshitaka μετά από χρόνια εκπαίδευσης μάχης και εξάσκησης εντός και εκτός Ιαπωνίας, έχει εκπαιδεύσει τις Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ και την Δύναμη Αυτοάμυνας (SDF) της Ιαπωνίας, δηλαδή τον Ιαπωνικό στρατό, με τις βασισμένες στο πεδίο πρακτικές μεθόδους του, που ονομάζει Σύστημα Μάχης Μηδενικού Εύρους.

Ο Inagawa έχει υπηρετήσει επίσης ως εκπαιδευτής σε εγχώριες βάσεις, στρατιωτικές θέσεις, διεθνείς αστυνομικές υπηρεσίες και στρατιωτικούς σταθμούς των SDF, καθώς και επικεφαλής της εκπαιδευτικής ομάδας για τη μονάδα ταχείας αντίδρασης των SDF.

 

 

Οι Τεχνικές  της Zero Range Combat

Την Zero Range Combat την εμπνεύστηκε ο Inagawa μαθαίνοντας Taijutsu, Kenjutsu Muay Thai Boran, Combat Sambo, Systema, Eskrima, Jieitaikakutōjutsu και Silat.  

Η ZRC εκπαιδεύει οποιονδήποτε θέλει να μάθει την πολεμική τέχνη με γυμνά χέρια, μαχαίρια, σπαθιά, ρόπαλα, φακούς και πιστόλια, ενώ και η χρήση τουφεκιών περιλαμβάνεται επίσης στο πρόγραμμα σπουδών του.

 


 Η Zero Range Combat στο σινεμά

Το ZRC έγινε ευρύτερα γνωστό στην Ιαπωνία όταν χρησιμοποιήθηκε σαν βάση στις σκηνές μάχης στην ταινία Re:Born

 


Η Zero Range Combat του Yoshitaka Inagawa, είναι μια νέα, δυνατή πρόταση για την Μάχη Μικρής Απόστασης. Πολύ αποτελεσματική, άμεση και θεαματική όταν χρειάζεται, έχει όλα τα στοιχεία για να αξιοποιηθεί από τους επαγγελματίες και να γίνει διάσημη μέσα από το σινεμά.

 

Related posts

Unifight: το “Στρατιωτικό Δέκαθλο;”

Spyros Loumanis

Τελικά το Taekwondo βρήκε αυτό που δεν έψαχνε

Spyros Loumanis

Kombat Sambo: η πολεμική εκδοχή που εκτιμούν ιδιαίτερα ο στρατός, οι δυνάμεις ασφαλείας και οι μυστικές υπηρεσίες

Spyros Loumanis

Leave a Comment