Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
dojoandring
BoxingΕπικαιρότητα

Usyk vs Joshua 2: 2-0

Oleksandr Usyk – Anthony Joshua 2-0.

Το ξανάκανε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής βαρέων βαρών των WBA, WBO, IBF και IBO, Oleksandr Usyk. Νίκησε για δεύτερη φορά τον “AJ” (Anthony Joshua). 

Στον 1ο γύρο ο Usyk χρησιμοποίησε αποτελεσματικά το jab οδηγώντας τα χέρια του Joshua ψηλά κυρίως στην άμυνα.

Στον 2ο πέρασε ο Joshua πέρασε έναν καλό συνδυασμό με δεξί και αριστερό hook στον Usyk που την “άκουσε”. Επίσης προσγείωσε και ένα δεξί στον κορμό και ένα στο κεφάλι του Usyk.    

Στον 3ο γύρο ο Usyk συνεχίζει να κινείται να αλλάζει αποστάσεις. Δεν περνά κάποιο δυνατό χτύπημα.

Στον 4ο ο Usyk επέστρεψε καλά, δείχνοντας καλή κίνηση απέναντι στον ψηλότερο Joshua προσγειώνοντας το αριστερό του στο σαγόνι σε πολλές περιπτώσεις. Δεξί uppercut του Joshua πιάνει αέρα. Θυμηθείτε τη “χαρά” που ένοιωσε σε κάτι αντίστοιχο ο Klitchko πριν μερικά χρόνια. Ψάχναμε το κεφάλι του στην οροφή.

Στον 5ο γύρο o Joshua δέχεται προειδοποίηση για χαμηλό χτύπημα από τον διαιτητή Louis Pabon. Ο Usyk είχε ένα πλεονέκτημα.

Στον 6ο γύρο πήγαινε μπρος-πίσω με τον Joshua να χρησιμοποιεί το εύρος του, αλλά ο Usyk ήταν ακόμα πιο απασχολημένος.

Στον 7ο γύρο ο Usyk συνέχισε να προσγειώνεται τον Joshua κυρίως με το jab.

Στον 8ο γύρο ο Joshua δουλεύει στο σώμα του Usyk παίρνοντας τον γύρο.

Στον 9ο γύρο αφήνει τα χέρια του να φεύγουν περισσότερο στοχεύοντας και ψηλά. Αυτό αναγκάζει τον Usyk να αγκαλιάζει μερικές φορές. Όπως έλεγε αργότερα ο Ουκρανός, έβλεπε την λάμψη του νικητή στα μάτια του Βρετανού, ήταν ο κρίσιμος γύρος. 

Στον 10ο γύρο ο Usyk “επιστρέφει” στη μάχη και διεκδικεί την νίκη. Περισσότερα χτυπήματα, κίνηση των ποδιών και κυρίως του κεφαλιού που δυσκολεύει τον κουρασμένο Joshua που κυρίως αμύνεται με την άμυνα ψηλά. Ένα δύο δεξιά ευθεία χτυπήματα δείχνουν ότι παραμένει πάντα επικίνδυνος.

Στον 11ο γύρο ο Usyk συνεχίζει να υπερέχει, να επιστρέφει καλά, καθώς ο Joshua προσπαθεί να τον κλείσει στα σχοινιά. Αρκετά χαμηλά χτυπήματα του Joshua βρίσκουν στόχο.

Στον 12ο και τελευταίο γύρο, ο διαιτητής προειδοποιεί επανειλημμένα τον Joshua για αγκαλιάσματα με ρίξιμο του βάρους του στον αντίπαλο, κεφαλοκλειδώματα. Είναι όμως  εξαντλημένος και ο Usyk του ξεφεύγει υποδειγματικά απαντώντας παίρνοντας πόντους. Κάποια χτυπήματα του Βρετανού βρίσκουν αλλά είναι πολύ αργά και λίγα για να αλλάξουν το αποτέλεσμα. 

Οι τελικές βαθμολογίες ήταν 115-113 υπέρ του Joshua, 115-113 και 116-112 υπέρ του Usyk .

  

 

Μετά το τέλος ο Joshua, εμφανώς φορτισμένος για το 2-0, κάνει κάτι σπαστικά, μιλά ατέλειωτη ώρα στο κοινό και πετά τις ζώνες του Usyk έξω από το ρινγκ, αλλά δεν του κρατά κανείς κακία. 

Τι είδαμε πέρα από το αποτέλεσμα.

Ότι ο Usyk είναι αρκετά καλός για να αντιμετωπίζει αρκετά πιο μεγαλόσωμους από αυτόν,

Ότι η σωστή τακτική του Joshua ήταν να χτυπά στο σώμα με τα δυνατά του χτυπήματα, κόβοντας την αναπνοή του ευκίνητου Usyk,

Ότι ο Joshua βρισκόταν ανοιχτός όταν χτυπούσε, διευκολύνοντας τις αντεπιθέσεις του Usyk,

Ότι ο πιο δυνατός και βαρύς Joshua προσπαθούσε να βάλει κιλά στα χτυπήματά του σε αντίθεση με τον Usyk που απλώς σκόραρε συνεχώς με πιο αδύναμα χτυπήματα, αλλά κρατώντας έτσι δυνάμεις για το τέλος,

Ότι ο Joshua ουσιαστικά δεν χρησιμοποιούσε το jab,

Ότι ο Usyk έπαιξε σε όλο τον αγώνα δείχνοντας υπομονή και ψυχραιμία,

Ότι ο Joshua ήταν στο τέλος, κουρασμένος, σφιγμένος και χτυπημένος. 

 

Όμως ο αγώνας ήταν καλύτερος από τον πρώτο και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο Βρετανός έκανε πρόοδο στο ενδιάμεσο μεταξύ των δύο αγώνων, παρουσιάζοντας αρκετά βελτιωμένα στοιχεία. Το πιο σημαντικό ήταν ότι είχε την ψυχή να αντιμετωπίσει τον “κακό του δαίμονα”, αναλαμβάνοντας μεγάλο ρίσκο για την καριέρα του.

 

Μετά από όλα αυτά, ποιος είναι ο σταρ; Μα ο Joshua φυσικά.

 

Και ο Usyk; Αν και μας τα χάλασε με το μαλλί, (τι ήταν πάλι αυτή η τούφα;), θέλει έναν αγώνα με τον Tyson Fury ο οποίος αποσύρθηκε αλλά όχι πολύ.

Related posts

Ο Savvas Michael παίζει στο ΟΝΕ με αντίπαλο ένα θρύλο και θέλει το Παγκόσμιο

Spyros Loumanis

Fury vs Wilder 3: νίκησε ο Fury αλλά περισσότερο έχασε ο Wilder

Spyros Loumanis

Το Liam Smith vs Chris Eubank Jr 2 έρχεται

Spyros Loumanis

Leave a Comment