Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
dojoandring
Cinema

Urban Revenge: μια Χιλιανή ταινία δράσης με τον Marko Zaror

Το Redeemer, όπως είναι γνωστή η ταινία, είναι μια Χιλιανή παραγωγή πολεμικών τεχνών σε σκηνοθεσία Ernesto Díaz Espinoza, με πρωταγωνιστή τον Marko Zaror.

Ο Zaror υποδύεται έναν πρώην δολοφόνο που αναζητά τη λύτρωση, σκοτώνοντας τις συμμορίες ναρκωτικών που κάποτε υπηρετούσε.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2014 στο Fantastic Fest.

Ο Marko Zaror Aguad (γεννημένος στις 10 Ιουνίου 1978) είναι Χιλιανός martial artist και ηθοποιός. 

Γεννήθηκε στο Σαντιάγο και ζει στο Los Angeles. Ξεκίνησε να εκπαιδεύεται στις πολεμικές τέχνες από τα 6 του. Τα κύρια αθλήματά του είναι το Taekwondo και το Kickboxing, αλλά έχει επίσης μαύρες ζώνες και στο Judo, το Aikido και πράσινη ζώνη στο Shotokan.

Έχει εμφανιστεί σε πολλές ισπανόφωνες ταινίες δράσης, συμπεριλαμβανομένων των Chinango και Kiltro, και έπαιξε ως κασκαντέρ για τον Dwayne “The Rock” Johnson στην ταινία του 2003 The Rundown. Το 2010 έπαιξε τον Κολομβιανό κρατούμενο/μαχητή  Raul “Dolor” Quinones στην ταινία Undisputed III: Redemption, που ήταν η πρώτη του αμερικάνικη ταινία και η πρώτη φορά που μίλησε αγγλικά σε ταινία καθώς προηγουμένως ήταν κασκαντέρ. 

Στο Machete Kills (2013), έπαιξε έναν συνεργάτη του κύριου κακού Luther Voz της ταινίας, ρόλο που είχε ο Mel Gibson, με το “Zaror” να είναι το όνομα του χαρακτήρα του. 

Ο Zaror είναι ο μόνος αστέρας των ταινιών δράσης της Λατινικής Αμερικής, με ειδίκευση τις ταινίες δράσης.

Η ταινία βλέπεται, ο πρωταγωνιστής τόχει, αλλά κάτι σκηνοθετικές επιλογές … καλό θα ήταν να λείπουν. Για το αν είναι λίγο “παιδική”, απλά ας θυμηθούμε τι … έχουμε δει από Κίνα μεριά.

Τώρα για τα Χιλιανά μην ανησυχείτε, είναι μεταγλωττισμένη στα Γαλλικά και με Ελληνικούς υπότιτλους!

Βγαίνει άκρη.

 

 

Related posts

Bodyguards and Assassins: μια πολύ καλή ταινία σε όλα της

Spyros Loumanis

Karate, Hand of Death: η πρώτη Αμερικάνικη ταινία που γυρίστηκε για το Karate

Spyros Loumanis

Black Dragon: μια μεγάλη επιτυχία του 1974 με Ελληνική υπογραφή

Spyros Loumanis

Leave a Comment