Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
dojoandring
LethweiΆγνωστες πολεμικές τέχνεςΑλλες Ασιατικές ΤέχνεςΠρόσωπα

Too Too: κορυφαίος μαχητής του Lethwei, άνθρωπος με ήθος και πολιτικός ακτιβιστής

Ο Too Too είναι ένας κορυφαίος Βιρμανός μαχητής του Lethwei που αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είναι πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής WLC Middleweight και είναι αήττητος σύμφωνα με τους παραδοσιακούς κανόνες Lethwei, κρατώντας τη Χρυσή Ζώνη των 75 κιλών από το 2015.

Δεν είναι όμως απλά μία ακόμη ανθρώπινη μαχητική μηχανή. Έχει ποιότητα ανθρώπου που δεν συναντάς συχνά στον χώρο. 

Ας πάρουμε τα γεγονότα με τη σειρά.

Το 2013, ο Too Too έλαβε μέρος στους Αγώνες Νοτιοανατολικής Ασίας και στους Ασιατικούς Αγώνες κλειστού στίβου και Πολεμικών Τεχνών στο Incheon της Νότιας Κορέας. Κέρδισε το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

Στις 12 Μαΐου 2013, ο Too Too αντιμετώπισε τον πρώην πρωταθλητή της Χρυσής ζώνης Win Tun στο στάδιο Thuwunna. Αφού πέρασε μια σειρά από γροθιές στο πρόσωπο και το σώμα, ο Too Too έβγαλε νοκ άουτ τον Win Tun στον τρίτο γύρο.

 

 

Το 2015, ο Too Too αγωνίστηκε στην διοργάνωση Kunlun Fight 25 στην Banska Bystrica της Σλοβακίας. Αντιμετώπισε τον Igor Danis στα 75 κιλά, στη διοργάνωση που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Kunlun Fight και την Σλοβακική Lethwei Association. Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε ως η ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Lethwei. Ο Too Too κυριάρχησε στον αγώνα και προκάλεσε μεγάλη ζημιά στον αντίπαλό του. Ο αγώνας κρίθηκε ισόπαλος σύμφωνα με τους παραδοσιακούς κανόνες.

Τον Ιούλιο του 2015, ο Too Too αντιμετώπισε τον Αμερικανό μαχητή Muay Thai Cyrus Washington στην εκδήλωση Monsoon Fighter στο στάδιο Thein Pyu στη Yangon. Ο αγώνας έγινε για επτά γύρους αντί για τους τυπικούς πέντε του αθλήματος. Ο Too Too διατήρησε το αήττητο ρεκόρ του. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος, αλλά είπε ότι δεν ήθελε να αγωνιστεί ξανά για τόσο μεγάλη διάρκεια.

Τον Αύγουστο του 2016, ο Too Too αντιμετώπισε τον “βασιλιά” του Lethwei από το Quebec Dave Leduc, στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Lethwei της Myanmar. Παρά το γεγονός ότι ο Leduc κυριαρχούσε στον αγώνα, ο Too Too παρέμεινε όρθιος για τους  πέντε γύρους, με αποτέλεσμα μια ισοπαλία σύμφωνα με τους παραδοσιακούς κανόνες του Lethwei.

 

 

Στις 27 Οκτωβρίου 2016, ο Too Too αγωνίστηκε στο Lethwei Grand Prix Japan 2016, εγκαινιάζοντας την πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το ILFJ. Το γεγονός έλαβε χώρα στην αίθουσα Korakuen στο Τόκιο της Ιαπωνίας και ο Too Too αντιμετώπισε έναν άλλο θρύλο των Lethwei στο Soe Lin Oo. Χωρίς νοκ άουτ μετά από 5 γύρους, ο αγώνας κηρύχθηκε ισόπαλος σύμφωνα με τους παραδοσιακούς κανόνες Lethwei.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Lethwei

Το 2017, ο Too Too υπέγραψε αποκλειστικό συμβόλαιο με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Lethwei. Στην ίδια διοργάνωση είχε υπογράψει και επίσης κορυφαίος μαχητής Tun Tun Min. Παρά το γεγονός ότι είναι και οι δύο μεταξύ των κορυφαίων μαχητών Lethwei στη Μιανμάρ και υπέγραψαν και οι δύο στο WLC, ο Tun Tun Min και ο Too Too αρνήθηκαν να αγωνιστούν ο ένας τον άλλον λόγω της μακροχρόνιας φιλίας τους.

Αντίθετα ο Ταϊλανδός θρύλος του Muay Thai Bwakaw, δεν έχει πρόβλημα να αντιμετωπίσει τον άλλο θρύλο Saenchai σε αγώνα πυγμαχίας χωρίς γάντια, παρά το γεγονός ότι γνωρίζονται χρόνια και κάνουν προπόνηση μαζί. 

Όμως ο Too Too είναι ενεργός και έξω από το ρινγκ.  

Είναι γνωστό ότι στην Βιρμανία υπάρχει πολιτική αστάθεια. Αν και είχαν γίνει εκλογές, το 2020 ο στρατός έκανε πραξικόπημα και ανέλαβε πάλι την εξουσία. Ο Too Too είναι ακτιβιστής κατά του πραξικοπήματος. Το 2021 συνελήφθη επειδή συμμετείχε σε διαδηλώσεις. Στο σπίτι του στο Minbu Township στην περιοχή Magway της Μιανμάρ, βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά στην κατοχή του. Το 2022, ο Too Too διαμαρτυρόταν ενεργά και συμμετείχε στις διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος.

Για την ιστορία οι τίτλοι του:

Lethwei World Champion

75 kg Lethwei Golden Belt
33 φορές υπερασπίστηκε τον τίτλο

World Lethwei Championship

WLC Middleweight World Championship
1 υπεράσπιση του τίτλου

Άλλοι τίτλοι

2019 Air KBZ Fight 6 Championship Champion
2013 Dagon Shwe Aung Lan Tournament Champion
1η θέση, χρυσό μετάλλιο 2013 Southeast Asian Games – Naypyidaw, Myanmar
1η θέση, χρυσό μετάλλιο 2012 Asian Muay Championships – Ho Chi Minh City
1η θέση, χρυσό μετάλλιο 2013 Dagon Shwe Aung Lan tournament – Yangon
1η θέση, χρυσό μετάλλιο 2013 Prime Minister’s Cup – Naypyidaw
3η θέση, χάλκινο μετάλλιο 2013 Asian Indoor Martial Arts Games – Incheon, South Korea

 

 

 

 

 

Related posts

Ο George Kambosos Jr. υπέγραψε και με την Top Rank

Spyros Loumanis

Η Vanessa Demopoulos συνεχίζει με νίκες στο UFC

Spyros Loumanis

Veeraphol Sahaprom: the “Deathmask”

Spyros Loumanis

Leave a Comment