Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
MMAPro WrestlingΕνημέρωσηΕπικαιρότητα

Το UFC και το WWE συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια εταιρεία $21,4 δις

Ο ιδιοκτήτης του Ultimate Fighting Championship (UFC), Endeavor Group Holdings Inc. και το World Wrestling Entertainment (WWE), συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια εταιρεία αθλητικής ψυχαγωγίας ύψους 21.400.000.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Endeavor θα κατέχει το 51% των μετοχών στη νέα εταιρεία, η οποία δεν έχει ακόμη όνομα, ενώ οι υφιστάμενοι μέτοχοι της WWE θα κατέχουν το 49%.

Οι εταιρείες ανέβασαν την εταιρική αξία του UFC στα 12,1 δισ. δολάρια και την αξία του WWE στα 9,3 δισ. δολάρια.

 

 

Τα νέα έρχονται αφού ο Vince McMahon, ιδρυτής και μέτοχος πλειοψηφίας του WWE, επέστρεψε στην εταιρεία τον Ιανουάριο και είπε ότι αυτή θα μπορούσε να είναι προς πώληση.

Υπήρχαν εικασίες ότι εταιρείες όπως η Disney, η Fox, η Comcast, η Amazon και το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας θα μπορούσαν να ενδιαφέρονται.

Η νέα επιχείρηση θα διευθύνεται από τον CEO της Endeavor, Ari Emanuel. Ο McMahon θα είναι εκτελεστικός πρόεδρος, τη θέση που κατέχει αυτή τη στιγμή στο WWE.

 

 

Η Dana White θα συνεχίσει ως πρόεδρος του UFC και ο Nick Khan θα είναι πρόεδρος του WWE.

Ο McMahon δήλωσε: “Μαζί, θα είμαστε μια δύναμη 21+ δισεκατομμυρίων δολαρίων ζωντανών αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων με μια συλλογική βάση θαυμαστών άνω του ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων και μια συναρπαστική ευκαιρία ανάπτυξης”.

Η νέα εταιρεία σχεδιάζει να διαπραγματευτεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και το διοικητικό της συμβούλιο θα έχει 11 μέλη, με 6 να διορίζονται από την Endeavor και 5 από το WWE.

Πέρυσι, το WWE έκλεισε έσοδα 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έλαβε περισσότερες από 16 δισεκατομμύρια προβολές βίντεο κοινωνικών δικτύων το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Οι παλαιστές του αποτελούν πέντε από τις 15 αθλητές με τους περισσότερους ακόλουθους στον κόσμο, στο Facebook, το Twitter και το Instagram, με επικεφαλής τη Ronda Rousey, η οποία έχει 36,1 εκατομμύρια ακόλουθους.

Ο κ. McMahon αποσύρθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και του προέδρου του WWE τον Ιούλιο του περασμένου έτους μετά την έναρξη έρευνας για φερόμενη σεξουαλική παρενόχληση.

Στη συνέχεια ανέλαβε η κόρη του Stephanie McMahon. Όμως παραιτήθηκε μια εβδομάδα αφότου επέστρεψε στο διοικητικό συμβούλιο τον Ιανουάριο.

Related posts

Οι 4 κορυφαίες ασκήσεις δύναμης για αύξηση της ταχύτητας για αθλητές

Spyros Loumanis

Ο Francis Ngannou αναγνωρίζει τη βοήθεια του προπονητή του

Spyros Loumanis

Naoya Inoue vs Luis Nery τον Μάιο στο Τόκιο

Spyros Loumanis

Leave a Comment