Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
dojoandring
BoxingΕνημέρωση

Tim Tszyu vs Sebastian Fundora: η ανατροπή

Με μια ανατροπή έκπληξη, ο Sebastian Fundora (21-1-1, 13 KOs) νίκησε τον πρωταθλητή μεσαίων βαρών του WBO junior Tim Tszyu (24-1, 17 KOs) με ομόφωνη απόφαση 12 γύρων και κατέκτησε τον τίτλο του και τον κενό τίτλο για την Ζώνη του WBC το βράδυ του Σαββάτου στο T-Mobile Arena στο Λας Βέγκας.

Ο Fundora εκμεταλλεύτηκε ένα κακό κόψιμο στο τριχωτό της κεφαλής του Tszyu για να τον εξαντλήσει με πολλές γροθιές ενάντια στον τυφλωμένο πρωταθλητή, ο οποίος δεν μπορούσε να δει μέσα από το αίμα.

Τα τελικό σκορ ήταν 116-112 Tszyu, 116-112, και 116-112 για τον Fundora.

Ο πρωταθλητής Tim Tszyu έχασε τον τίτλο του κυρίως λόγω ενός μεγάλου κοψίματος στο μέτωπο, που έγινε στην αρχή του αγώνα, στον τρίτο γύρο, το οποίο αξιοποίησε μέχρι το τέλος ο Fundora παίρνοντας τον αγώνα.

Ας δούμε τον αγώνα.

Στους πρώτους δύο γύρους ο πολύ πιο κοντός Tszyu είχε το πλεονέκτημα. Στον τρίτο γύρο και λόγω ενός τυχαίου αγκώνα ο Tszyu κόπηκε στο μέτωπο. Στον τέταρτο και τον πέμπτο γύρο ο Fundora κράτησε το κόψιμο στο πρόσωπο του Tszyu ανοιχτό.

Στον ένατο και τον δέκατο γύρο, ο Tszyu πέρασε πολλά χτυπήματα στο σαγόνι του Fundora παίρνοντας τους γύρους. Στον ενδέκατο γύρο πήγαιναν μαζί. Στον δωδέκατο και τελευταίο γύρο, το πρόσωπο του Tszyu ήταν γεμάτο αίματα, πάλεψε καλά, αλλά ήταν ο Fundora που κέρδισε τον γύρο. 

Ο Tszyu ήταν σίγουρα άτυχος, αν και αυτά συμβαίνουν στην πυγμαχία. Γι’ αυτό, ένα από τα φυσικά χαρακτηριστικά που μετράνε στο άθλημα αυτό, είναι και η ποιότητα του δέρματος του πυγμάχου, το πόσο εύκολα “ανοίγει” και τον οδηγεί σε ήττες όπως αυτή.

Αυτό όμως δεν θα πρέπει να μειώσει την αξία του Fundora που είναι ένας πραγματικά καλός μαχητής.

 

 

 

Related posts

Τίτλοι τέλους για τον Badr Hari;

Spyros Loumanis

Το Tyson Fury and Oleksandr Usyk 2 ανακοινώθηκε

Spyros Loumanis

“Η επίθεση είναι έμπνευση και η άμυνα μαθηματικά”: είναι η ώρα των “μαθηματικών”

Spyros Loumanis

Leave a Comment