Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
KarateKyokushinShidokanΙαπωνικές τέχνεςΠρόσωπα

Τι σχέση έχει το Shidokan με τους Stranglers;

Ο συνδετικός κρίκος των δύο, λέγεται Jean-Jacques Burnel. Είναι ο μπασίστας του αγγλικού ροκ συγκροτήματος The Stranglers.

Ο Shihan JJ Burnel, έχει συμπληρώσει πάνω από 40 χρόνια εκπαίδευσης στις πολεμικές τέχνες. Σήμερα είναι κάτοχος 7ου Dan στο Shidokan Karate και είναι επικεφαλής του Shidokan UK. 

Καταπληκτικό;

Ας δούμε την πορεία του.

Ο  Jean-Jacques ξεκίνησε στα 19 του με το Taekwondo.

Στα 21 του μεταπήδησε στο Kyokushinkai με εκπαιδευτή τον Sensei Brian Crowley. Του άρεσε τόσο ώστε το 1978 πήγε στο Τόκιο για να προπονηθεί στο Kyokushinkaikan, στο αρχηγείο του στυλ στο Ikebukuro.

Από το 1991 είναι επικεφαλής του παραρτήματος του Shidokan στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχει διδάξει, αγωνιστεί και συμμετάσχει σε επιδείξεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ιαπωνίας.

Το 2005 του απονεμήθηκε το 6ο Dan του στην Ιαπωνία .

Το 2012 του απονεμήθηκε ο τίτλος Renshi .

Το 2014 προήχθη σε Nanadan, 7ο Dan.

Τώρα, στα 69 του χρόνια, είναι ο πιο υψηλόβαθμος από τους 13 εκπαιδευτές του Ηνωμένου Βασιλείου και διδάσκει στο κέντρο του οργανισμού στο Λονδίνο.

Δεν ήταν όμως πάντα έτσι.

Σαν ρόκερ εισέβαλε με τους Stranglers στα charts με επιτυχίες όπως το Golden Brown, Peaches και No More Heroes. Ήταν μια εποχή που ο Burnel ήταν περισσότερο γνωστός για το αλκοόλ, τους καβγάδες, τα ναρκωτικά και διάφορες καταστάσεις όπως αυτή που τον οδήγησαν έξω από τη Σουηδία, επειδή πέταξε βόμβες μολότοφ σε μια ομάδα Teddy Boys ή όταν συμμετείχε σε punch-up με αντιπάλους οπαδούς του συγκροτήματος των Clash.

Επίσης, έπαιρνε ηρωίνη για ένα χρόνο – ισχυριζόμενος ότι ήταν μια “καλλιτεχνική απόφαση”.

Τώρα τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει. Ο Jean-Jacques είναι ένας πραγματικός εκπαιδευτής και πρεσβευτής του στυλ, που ακολουθεί τον δρόμο της ειρήνης με τον εαυτό του και το ίδιο προτείνει και στους μαθητές του.

 

 

 Με την ευκαιρία να πούμε ότι τους αρχικούς Stranglers, που είχε δημιουργήσει μαζί με τους φίλους του Dave Greenfield, Hugh Cornwell (72 ετών) και Jet Black (83 ετών), ο Greenfield πέθανε πέρυσι σε ηλικία 71 ετών από κορωνοϊό, ο Cornwell άφησε τους Stranglers πριν από χρόνια και ο Black συνταξιοδοτήθηκε. Έτσι ο Burnel είναι το μόνο εναπομείναν μέλος της κλασικής σύνθεσης των Stranglers, από τα μέσα της δεκαετίας του 1970.

 

Εδώ από συναυλία τους τον Ιούλιο του 1985 στο Καλλιμάρμαρο, στην Αθήνα

 


Related posts

Frank Dux: ο “αληθινός” Bloodsport

Spyros Loumanis

Από το Judo στο Brazilian Jujutsu: πως τρεις άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν την ιστορία

Spyros Loumanis

Live The European Shin-Kyokushin Karate Cup από την “Kėdainių Arena” της Λιθουανίας

Spyros Loumanis

Leave a Comment