Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
dojoandring
BoxingΕνημέρωση

Τι σχέση έχει ο Manny Pacquiao με το ΜΜΑ;

Η Rizin Fighting Federation της Ιαπωνίας, είναι μια δυνατή οργάνωση, που προωθεί κυρίως αγώνες ΜΜΑ. Επίσης ασχολείται και με το Kick boxing και την λιγότερο με την πυγμαχία.

Σε διοργανώσεις της Rizin είχε συμμετάσχει τελευταία, μετά την απόσυρση από την ενεργό δράση ο Floyd Mayweather. Οι αγώνες αυτοί, που χαρακτηρίζονται “εκθεσιακοί”, κάτι σαν επίδειξης, μπορεί να μην έκαναν την πυγμαχία πλουσιότερη, αλλά τον Floyd σίγουρα.

Εδώ ο τελευταίος αγώνας του  αήττητου με τον μαχητή του Rizin MMA και δημοφιλή YouTuber Mikuru Asakura

 

 

Αυτά βλέπει και ο Manny και αποφάσισε να κάνει τα ίδια. Το ότι σταμάτησε να αγωνίζεται τον Σεπτέμβριο του 2021, δεν σημαίνει ότι ξέχασε και την τέχνη. Απόδειξη ο τελευταίος του αγώνας, “εκθεσιακού” τύπου, με τον Κορεάτη influencer και πολυτεχνίτη των πολεμικών τεχνών DK Yoo, χάρη στον οποίο πέρασε ένα ήσυχο απόγευμα.

 

 

Έτσι ο 44χρονος Manny το περασμένο Σάββατο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, μπήκε στο ρινγκ στη Saitama Super Arena έξω από το Τόκιο και ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία με την Rizin, για να αγωνιστεί την επόμενη χρονιά.

Δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση του αγώνα, αλλά είπε ότι θα αντιμετωπίσει έναν Ιάπωνα μαχητή.

Πηγές στο ESPN είπαν, ότι ο Pacquiao είναι πιθανό να πάρει μέρος σε έναν “εκθεσιακό” αγώνα με τον Floyd Mayweather.

 

 

 

Ο ακόμα δημοφιλής Pacquiao πάντως προτίθεται όχι μόνο να αγωνιστεί σε ένα rematch με τον Mayweather, αλλά και να αντιμετωπίσει σε κανονικό αγώνα τον πρωταθλητή welterweight των IBF, WBA & WBC, Errol Spence Jr. Πρόσφατα όμως ο Spence είπε ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον να αντιμετωπίσει τον Pacquiao.

Υπάρχει και μία ακόμη σκέψη αξιοποίησης του μεγάλου πυγμάχου. Ο Πρόεδρος του MP Promotions Sean Gibbons άφησε να εννοηθεί σε μια πρόσφατη συνομιλία του με το The Ring, ότι ο Pacquiao θα μπορούσε τελικά να εμφανιστεί στην ίδια κάρτα με τον γιο του, ερασιτέχνη πυγμάχο Emmanuel Pacquiao Jr.

Σε όλα αυτά τα σενάρια ο προσγειωμένος Manny δήλωσε “Το σχέδιό μου σήμερα είναι, ένα κάθε φορά. Ας ολοκληρώσουμε λοιπόν πρώτα αυτή τη δέσμευση στο Rizin και μετά θα το συζητήσουμε”.

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Ο κυρ-Floyd θέλει να αγωνιστεί με τον Crawford

Spyros Loumanis

Campbell Hatton: η επόμενη γενιά των Hattons

Spyros Loumanis

Anthony Joshua vs Oleksandr Usyk: ο αγώνας και τα μετά από αυτόν

Spyros Loumanis

Leave a Comment