Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
dojoandring
KickboxingΕνημέρωση

Τι είναι το K-1 ReBIRTH;

Το K-1 πρόκειται να επανεφεύρει τον εαυτό του. Ξεκινώντας το φθινόπωρο του 2023, ο Ιαπωνικός οργανισμός πολεμικών αθλημάτων θα επιδιώξει να επεκταθεί στο εξωτερικό και να συνεργαστεί με άλλους οργανισμούς kickboxing για τα τουρνουά του.

Το K-1 δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ως διεθνές Grand Prix kickboxing. Για σχεδόν 20 χρόνια, το K-1 Kickboxing ήταν μια δυναμική στο χώρο από το οποίο βγήκαν αστέρια όπως ο Ernesto Hoost, ο Badr Hari και πολλοί άλλοι.

Κατά τη διάρκεια της άνθησης των ιαπωνικών αθλημάτων μάχης στις αρχές της δεκαετίας του 2000, το K-1 θα προώθησε από κοινού με τον οργανισμό MMA PRIDE FC σε εκπομπές με τίτλο Dynamite. Η σειρά Dynamite εξακολουθεί να υπερηφανεύεται για μερικούς από τους αγώνες με τις περισσότερες προβολές στην ιστορία των αθλημάτων επαφής, καθώς αυτό το γεγονός έφθασε να προσελκύει συνήθως 20 έως 30.000.000 θεατές εκτός από το να θέτει ρεκόρ ζωντανής παρακολούθησης.

 

 

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το K-1 ήταν τόσο επιτυχημένο που ξεκίνησε ελαφρύτερες κατηγορίες βάρους, K-1 MAX, και ένα τμήμα MMA, K-1 Heroes. Το K-1 MAX θα ωθούσε μαχητές όπως οι Buakaw Banchamek, Masato Kobayashi, Μιχάλης Ζαμπίδης και Giorgio Petrosyan σε σούπερ σταρ. Το K-1 Heroes διακρίθηκε για τη φιλοξενία αγώνων με μαχητές όπως οι Norifumi “Kid” Yamamoto, Genki Sudo και Yoshihiro Akiyama, μεταξύ άλλων.

 

 

Μετά τη δεκαετία του 2010, η άνθηση των πολεμικών αθλημάτων της Ιαπωνίας είχε ξεθωριάσει και το K-1 πάλεψε να επιβιώσει. Το K-1 άλλαξε διαφορετικούς ιδιοκτήτες για αρκετά χρόνια, μέχρι το 2014, όταν ιδρύθηκε το K-1 World Grand Prix. Αυτή η οργάνωση θα προωθούσε κυρίως Ιάπωνες μαχητές, ενώ θα έκανε εκδηλώσεις αποκλειστικά για την Ιαπωνία.

Το K-1 World GP θα είχε τελικά επιτυχία – κυρίως, το 2022, με έναν αγώνα crossover μεταξύ του K-1 και του ανταγωνιστικού οργανισμού kickboxing RISE. Η διοργάνωση K-1 vs. RISE THE MATCH 2022 ήταν μια αναμέτρηση μεταξύ των all-star kickboxers Takeru Segawa και Tenshin Nasukawa. Με ένα sold-out Tokyo Dome και εντυπωσιακά pay-per-view νούμερα, μετά από μια δεκαετία αγώνων, το kickboxing και το K-1 επέστρεψε.

 

 

Με την επιτυχία που απορρέει από το THE MATCH 2022 , το K-1 θέλει να συνεργαστεί με περισσότερους οργανισμούς kickboxing σε όλο τον κόσμο, εκτός από το RISE. Ο ιαπωνικός οργανισμός πολεμικών αθλημάτων θέλει να ξεκινήσει πολλά εθνικά τουρνουά σε όλο τον κόσμο, τα οποία θα οδηγούσαν σε ένα τελευταίο τουρνουά στο τέλος της χρονιάς στο Τόκιο ετησίως με κάθε νικητή. Σχεδιάζουν εθνικά τουρνουά στη Βραζιλία, την Ολλανδία, τις ΗΠΑ, την Κίνα και αλλού.

Τα περισσότερα από αυτά είναι το σχέδιο του νεοπροσληφθέντος παραγωγού K-1 Carlos Kikuta. Ο Kikuta δούλεψε με το K-1 MAX, K-1 Heroes και K-1 στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Επιπλέον, έχει συνεργαστεί με το UFC στην Κίνα και το GLORY Sports στην Ιαπωνία. Τώρα, επιστρέφει στο εμπορικό σήμα K-1.

Το 2023, το K-1 θα φιλοξενήσει ένα Grand Prix στο τέλος του έτους με μαχητές και πρωταθλητές από άλλους διεθνείς οργανισμούς. Αυτό περιλαμβάνει τον πρωταθλητή βαρέων βαρών King of Kings Michał Turyński από την Πολωνία, τον Ρουμάνο Valentin Bordianu, τον Ariel Machado της Βραζιλίας, τον Εθνικό Πρωταθλητή της Κίνας Liu Ce και τον νικητή του τουρνουά Openweight της Ιαπωνίας K-1 2022, Mahmoud Sattatri από το Ιράν.

Στις 10 Σεπτεμβρίου έγινε ένα Grand Prix στην Yokohama Arena με κύριο αγώνα της βραδιάς την αναμέτρηση τίτλου στην super bantamweight μεταξύ των Masashi Kumura και Akihiro Kaneko.

Ο αγώνας αυτός ήταν για το παγκόσμιο πρωτάθλημα με τίτλο K-1 World GP 2023: ReBOOT.

 

 

 

 

Related posts

Tommy Fury vs KSI: καλά περάσαμε, είδαμε και κόσμο, μετά πήγαμε και για μπύρες

Spyros Loumanis

Στο ONE δεν παίζονται αγώνες, γίνεται πόλεμος

Spyros Loumanis

Ο Gervonta Davis εξέτισε από “λάθος” την κατ’ οίκον κράτηση σε σουίτα του Four Seasons

Spyros Loumanis

Leave a Comment