Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
dojoandring
Muay ThaiΠρόσωπα

Therdkiat Sittepitak: ηρεμία και άνεση στο ρινγκ του Muay Thai

Ο Therdkiat Sittepitak ήταν από τους μεγαλύτερους τεχνίτες του Muay Thai. Εξαιρετική εκτέλεση των χτυπημάτων με τα γόνατα, τους αγκώνες (όπως θα δείτε στο τρίτο βίντεο), τα λακτίσματα και βέβαια τις γροθιές. 

Τι είναι αυτό που ξεχώριζε; Η ηρεμία του μέσα στον αγώνα.

Άλλοι χαλαρώνουν με ένα χυμό στην παραλία, άλλοι με ένα ποτό στο μπαρ, άλλοι με καλή παρέα φίλων, είναι μερικοί, εξαιρετικοί λίγοι, που χαλαρώνουν μέσα στο ρινγκ του Muay Thai, ακόμη κι αν πρόκειται για το ρινγκ του Lumpinee όπως θα δείτε στο τέταρτο βίντεο.

Αυτή η τεράστια ηρεμία προέρχεται από την εξαιρετική φυσική κατάσταση που δίνει σιγουριά στον μαχητή, την τεχνική αρτιότητα, την αποτελεσματική στρατηγική και την μεγάλη εμπειρία. Παρατηρείστε ότι σε κάθε φάση παρουσιάζει όση ένταση είναι απαραίτητη και την αμέσως επόμενη στιγμή είναι τελείως χαλαρός. Αυτό δείχνει ότι η λύση του προβλήματος είναι άμεση και ακολουθεί η ξεκούραση μέχρι την επόμενη στιγμή έντασης. Ξοδεύει την ελάχιστη νευρική ενέργεια κάνοντας οικονομία δυνάμεων σε όλη την διάρκεια του αγώνα, δείχνοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να τον ταράξει. Είναι η εικόνα που οδηγεί τον αντίπαλο σε απελπισία.

Παρατηρείστε στο 0:54 του τρίτου βίντεο, αφού έχει περάσει μερικά καταστροφικά χτυπήματα με τον αγκώνα, υποδεικνύει τον τραυματισμό του αντιπάλου στον διαιτητή για να σταματήσει τον αγώνα, θεωρώντας περιττή την περαιτέρω φθορά.

Ο Therdkiat Sittepitak ήταν ένας από τους καλύτερους μαχητές του Muay Thai, έχοντας κατακτήσει την τέχνη του τρόπου μάχης χωρίς τίποτα περιττό, του “τόσο όσο” χρειάζεται, που χαρακτηρίζει τους μεγάλους τεχνίτες.

 

 

 

 

Εδώ με τον Ole Kiat Oneway για τον τίτλο της Featherweight στο Lumpinee

 

 

 

Related posts

Dominique Valera: Le King

Spyros Loumanis

Seniesa Estrada: η καλύτερη γυναίκα πυγμάχος σήμερα;

Spyros Loumanis

Η Ταινία “Big George Foreman” έρχεται!

Spyros Loumanis

Leave a Comment