Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
dojoandring
Cinema

The Raid: μια δυνατή ταινία

Το Raid είναι μια ινδονησιακή ταινία θρίλερ δράσης του 2011 σε σενάριο, σκηνοθεσία και επεξεργασία από τον Ουαλό σκηνοθέτη Gareth Evans. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Iko Uwais, ο οποίος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Evans σε μια άλλη ταινία δράσης, το Merantau, που κυκλοφόρησε το 2009.

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (TIFF), το The Raid έλαβε θετικές κριτικές από τους κριτικούς. Το όνομα της ταινίας άλλαξε σε The Raid: Redemption στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς ο διανομέας της Sony Pictures Classics δεν μπορούσε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του τίτλου. Επέτρεψε επίσης στον Έβανς να σχεδιάσει μελλοντικούς τίτλους στη σειρά. Κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε DVD και Blu-ray Disc στις 14 Αυγούστου 2012. 

Η πλοκή  

Στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, ο υπολοχαγός Wahyu οργανώνει την εισβολή σε ένα πολυώροφο κτίριο στις φτωχογειτονιές της Τζακάρτα. Ανάμεσά τους είναι και ο Ράμα (τον οποίο υποδύεται ο Uwais), ένα αρχάριο μέλος της ομάδας. Εκεί βρίσκεται το αρχηγείο του αδίστακτου βαρόνου ναρκωτικών Tama και της συμμορίας του. Η ομάδα SWAT προσεγγίζει το κτίριο, αλλά ένα μέλος της συμμορίας τους βλέπει και προειδοποιεί τους γκάνγκστερ. Η ομάδα παγιδεύεται στον έβδομο όροφο. Τώρα οι αστυνομικοί πρέπει να πολεμήσουν με περιορισμένα πυρομαχικά ενάντια στους ένοπλους και επικίνδυνους γκάνγκστερ. Επίσης ότι ο υπολοχαγός Wahyu δεν έχει ενημερώσει τους ανωτέρους του για την επιχείρηση. 

Έντονη δράση, γρήγορες λήψεις και σκηνές μάχης δυνατές, αρκετά βίαιες και θεαματικές, βασισμένες στο Pencak Silat. Ο Uwais δίνει ρέστα.

 Related posts

Order No. 027: μια ταινία προπαγάνδας της Βόρειας Κορέας από το 1986

Spyros Loumanis

Ο James Caan 6ο Dan στο Gosoku Ryu Karate δεν ζει πια

Spyros Loumanis

Bloody Fists: μια ταινία με τον Don “The Dragon” Wilson

Spyros Loumanis

Leave a Comment