Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
dojoandring
Cinema

The Kick Fighter: μια ταινία του 1989 με τον Richard Norton

Ο Ryan μόλις αποφυλακίστηκε από τη φυλακή της Bangkok της Ταϊλάνδης, αφού εξέτισε μια ποινή 5 ετών για φόνο.

Οι γονείς του, που μετακόμισαν από την Αμερική στην Ταϊλάνδη και άνοιξαν ένα παλαιοπωλείο, σκοτώνονται σε μια έκρηξη από βόμβα που τοποθέτησε η τοπική συμμορία, μετά την άρνησή τους να πληρώσουν χρήματα για προστασία.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η αδερφή του είναι βαριά άρρωστη και πρέπει να χειρουργηθεί.  Από δουλειά ο Ryan δουλεύει σε ένα εργοτάξιο με πολύ λίγα χρήματα. 

Η αλήθεια είναι ότι ο Ryan έπαιζε σε κάτι χύμα αγώνες έτσι για κανένα χαρτζιλίκι. Ένας τύπος που θέλει να το παίξει μάνατζερ, του υπόσχεται να τον βάλει να αγωνιστεί με έναν πολύ καλό αντίπαλο σε οργανωμένο αγώνα και με καλά χρήματα.

Τι να κάνει ο άνθρωπος, αποφασίζει να παίξει για να βοηθήσει την αδερφή του, να εκδικηθεί για τον χαμό των δικών του και για να επιβιώσει. 

Τον απελπισμένο αλλά ικανό μαχητή υποδύεται ο πολύ καλός Richard Norton στην ταινία του 1989 “The Kick Fighter”.

Η ταινία με τα σημερινά δεδομένα δείχνει φτηνιάρικη, καλύπτει όλα τα κλισέ που είχαν αυτές οι παραγωγές, αλλά η μάχη των δύο αντιπάλων, είναι πολύ καλά οργανωμένη. 

Ο Αυστραλός Norton είναι έμπειρος σε ταινίες του είδους, με πάνω από 70 συμμετοχές. Υπήρξε εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών, σωματοφύλακας, κασκαντέρ, χορογράφος σκηνών μάχης, ηθοποιός ταινιών δράσης. Δουλεύει στο σινεμά από το 1980 μέχρι σήμερα.

Να σημειώσουμε ότι στον ρόλο του κακού αντιπάλου του Ryan, είναι ο σπουδαίος παγκόσμιος πρωταθλητής Benny Urquidez (67 αγώνες, 63 νίκες, 57 νοκάουτ, 1 ήττα, 1 ισοπαλία, 2 αγώνες που ακυρώθηκαν). Αν προσέξετε την κίνηση του Urquidez είναι μακράν πιο ακριβής, με καθαρές γραμμές, με δύναμη που παραμένει απενεργοποιημένη για τις ανάγκες της ταινίας, ενώ η φυσική του κατάσταση απλησίαστη.

 


Related posts

Deep Rooted Tree: μια εξαιρετική Κορεάτικη ιστορική σειρά

Spyros Loumanis

Return of Heroes

Spyros Loumanis

Το καλύτερο φιλμ για την Ελληνική ερασιτεχνική πυγμαχία

Spyros Loumanis

Leave a Comment