Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
dojoandring
BoxingΕνημέρωσηΕπικαιρότηταΠρόσωπα

Θα γίνει σίγουρα ο αγώνας Mike Tyson vs Jake Paul;

Ο αγώνας μεταξύ του Mike Tyson και του Jake Paul στις 20 Ιουλίου πρόκειται να είναι ένας από τους εμπορικότερους του 2024.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι ο αγώνας αυτός; θα γίνει.

Το Τμήμα Αδειών και Κανονισμών του Τέξας (TDLR), το οποίο έχει τον έλεγχο των κανονισμών του αγώνα λόγω του ότι διεξάγεται σε Τέξας, θα μπορούσε να απαγορεύσει την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης.

Οι κανονισμοί αγωνιστικού αθλητισμού του TDLR ορίζουν ότι: “Ένα άτομο ηλικίας 36 ετών και άνω που υποβάλλει αίτηση για άδεια αγωνιζόμενου, πρέπει να υποβάλει έκθεση ευνοϊκών σωματικών εξετάσεων που διεξήχθησαν εντός των προηγούμενων 12 μηνών, συμπεριλαμβανομένου, ενδεικτικά, ενός ΗΕΓ (ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος) και ένα ΗΚΓ (ηλεκτροκαρδιογραφήματος).”

Καθώς ο αγώνας πρόκειται να διεξαχθεί έναν μήνα αφότου ο Tyson γίνει 58 ετών, σίγουρα έχει ξεπεράσει το όριο που έχει οριστεί στα 36 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υποβάλει αποτελέσματα ΗΕΓ και ΗΚΓ στο TDLR για να μπει στο ρινγκ στο Arlington.

Αυτοί οι κανονισμοί ισχύουν για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των μαχητών, ειδικά εκείνων που βρίσκονται προς το τέλος της σταδιοδρομίας τους. Το ΗΕΓ αξιολογεί τυχόν εγκεφαλικές διαταραχές, ενώ το ΗΚΓ αξιολογεί τις καρδιακές διαταραχές. Αυτό εμποδίζει οποιονδήποτε μαχητή να μπει στο ρινγκ με μια προϋπάρχουσα κατάσταση που μπορεί να τους οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τον προσωρινό εκτελεστικό διευθυντή του TDLR Brian E. Francis. Η Tela Mange, υπεύθυνη επικοινωνίας για το TDRL, είπε επίσης ότι μπορούν να ζητήσουν πρόσθετες δοκιμές, κάτι που δεν θα ήταν πολύ περίεργο δεδομένης της ηλικίας του Tyson. Οι κανονισμοί τέθηκαν σε ισχύ για μαχητές λίγο πάνω από το όριο των 36 ετών, όχι απαραίτητα για μαχητές που πλησιάζουν τα 60.

Επίσης του Τμήματος θα προεδρεύει η Συμβουλευτική Επιτροπή Μαχητικού Αθλητισμού. Το διοικητικό συμβούλιο έχει εννέα μέλη που υπηρετούν εξαετή θητεία και περιλαμβάνει τέσσερις γιατρούς, δύο εκπροσώπους μαχητικών αθλημάτων, έναν εν ενεργεία διαιτητή ή κριτή, έναν πρώην αγωνιζόμενο και ένα μέλος του κοινού.

Αν ο Tyson αποτύχει στις δοκιμές, τι θα γίνει με τον αγώνα; Οι κανονισμοί μαχητικού αθλητισμού του TDLR λένε: “Ο αιτών μπορεί να ζητήσει διοικητική ακρόαση εάν ο εκτελεστικός διευθυντής κρίνει ότι τα αποτελέσματα των φυσικών δοκιμών δεν είναι ευνοϊκά με κανέναν τρόπο και δεν εκδώσει άδεια για αυτόν τον λόγο”.

Η Tela Mange, Υπεύθυνη Επικοινωνίας για το TDLR, είπε ότι δεν έχουν λάβει προτεινόμενες κάρτες μάχης και επί του παρόντος δεν έχουν λεπτομέρειες σχετικά με την εκδήλωση της 20ης Ιουλίου. “Είναι πολύ σύνηθες για έναν διοργανωτή να ζητά μια ημερομηνία για αρκετούς μήνες μετά και πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν παρέχουμε  αμέσως την προτεινόμενη κάρτα”.

Ουσιαστικά, στην απόφαση μπορεί να ασκηθεί έφεση, αλλά δεν θα υπήρχε καμία εγγύηση ότι ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί.

Υπήρξε ήδη ένταση μεταξύ των δύο στρατοπέδων και του TDRL καθώς και τα δύο στρατόπεδα του Tyson και του Paul πίεζαν ο αγώνας να είναι επαγγελματικός και όχι επίδειξης. Οι βασικές διαφορές μεταξύ των δύο, είναι ότι σε αγώνα επίδειξης φοριούνται γάντια των 16 ουγγιών, αντί για τα επαγγελματικά των 10 ουγγιών και οι γύροι θα ήταν δύο λεπτά, αντί για τρία. επίσης σε αγώνα επίδειξης δεν υπάρχουν επίσημοι κριτές για να σκοράρουν τον αγώνα.

Ο αγώνας πρόκειται να είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές γεγονός, με τη δυνατότητα να σημειώσει ρεκόρ τηλεθέασης. Θα φιλοξενηθεί, αν γίνει, στο στάδιο AT&T στο Arlington του Τέξας, το οποίο φιλοξένησε και τον αγώνα Canelo Alvarez εναντίον του Billy Joe Saunders το 2021. Οι θεατές για αυτόν τον αγώνα ήταν 73.126. Το στάδιο, που συνήθως στεγάζει τους Dallas Cowboys, έχει χωρητικότητα 80.000 ατόμων. Ο αγώνας Tyson vs Paul θα είναι επίσης ο πρώτος με ροή στο Netflix, διαθέσιμος σε όλα τα μέλη της υπηρεσίας ροής.

 

 

 

Related posts

Canelo Alvarez vs Jaime Munguia: ο Canelo κυρίαρχος

Spyros Loumanis

European Boxing Championships Ανδρών και Γυναικών έως 22 ετών για το 2023 – Ημέρα 1η

Spyros Loumanis

Vasiliy Lomachenko vs George Kambosos Jr: η συμφωνία έκλεισε

Spyros Loumanis

Leave a Comment