Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
BoxingΕπικαιρότητα

Teofimo Lopez vs George Kambosos: ξανά καθυστέρηση, στο τέλος θα παίξουν μόνοι τους

Αυτός ο αγώνας στο τέλος θα γυριστεί ταινία. Όχι για το τι έγινε σε αυτόν αλλά για το τι έγινε πριν από αυτόν.

Να εξηγήσουμε:

Τι ξέραμε; ότι θα αγωνιστούν σε τρεις μέρες, στις 4 Οκτωβρίου. Και σκεφτήκαμε ότι δεν αγωνίστηκαν στις 5 Ιουνίου, (η πρώτη “επίσημη” ημερομηνία). Δεν αγωνίστηκαν στις 19 Ιουνίου(η δεύτερη “επίσημη” ημερομηνία, αναβλήθηκε αφού ο Lopez βρέθηκε θετικός στον COVID-19). Δεν αγωνίστηκαν στις 14 Αυγούστου, (η τρίτη “επίσημη” ημερομηνία επιβεβαιώθηκε από την Triller για να αλλάξει αργότερα κατά την κρίση των υποστηρικτών). Δεν αγωνίστηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου, (παρόλο που δεν έγινε επίσημα κράτηση, συζητήθηκε εν συντομία να συμπεριληφθεί στην κάρτα του Triller pay-per-view, με κύριο αγώνα αυτόν του Vitor Belfort εναντίον Oscar De La Hoya, ένα αγώνα που δεν έγινε όταν ο De La Hoya έπρεπε να αντικατασταθεί από τον 58χρονο Evander Holyfield αφού βρέθηκε θετικός στον COVID-19). Δεν αγωνίστηκαν στις 4 Οκτωβρίου (το τέταρτο “επίσημο” ραντεβού έκλεισε μετά από μια προσπάθεια να οριστεί ο αγώνας για τις 5 Οκτωβρίου, για να αντιληφθεί η Triller ότι η ημερομηνία αυτή θα ερχόταν σε σύγκρουση με ένα πιθανό παιχνίδι πλέι οφ των Γιάνκις εναντίον του Ρεντ Σοξ. Αφού μετακόμισε τον αγώνα τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της σεζόν NFL, ο Πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρείας Ryan Kavanaugh, έκπληκτος έμαθε ότι το event θα ήταν αντιμέτωπο με το Monday Night Football).

Και τώρα πλέον γίνεται ο χαμός.

Η Triller θέλει να μεταφέρει τον αγώνα στις 16 Οκτωβρίου, Ο Lopez αν και διαφώνησε στην αρχή, τελικά υπέγραψε το συμβόλαιο αλλά ο Kambosos διαφωνεί. Δεν υπέγραψε στην μεταφορά αυτή και με επιστολή στην ομοσπονδία IBF καταγγέλλει την Triller και ζητά να αποπεμφθεί η εταιρεία από το δικαίωμα να οργανώσει αυτό τον αγώνα, αλλά και από μελλοντικές προσφορές για άλλους αγώνες. Αν γίνει αυτό, αντί για την Triller που είχε κερδίσει την διοργάνωση προσφέροντας 6.000.000 δολάρια, θα μεταβιβαστεί στην διοργανώτρια Matchroom Boxing που είχε κάνει την δεύτερη καλύτερη προσφορά προσφέροντας 3.500.000 δολάρια. 

“Η Triller έχει παραβιάσει τη σύμβαση, είπε ψέματα στην IBF για τη συμφωνία του Kambosos να μεταφέρει τον αγώνα και προσπάθησε να εξαναγκάσει τον Kambosos να συμφωνήσει σε μια τροποποίηση που δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες της IBF”. αυτά δήλωσε ο δικηγόρος του Έλληνα.

Η απομάκρυνση της Triller ως διοργανωτή, θα σήμαινε επίσης ότι ο Kambosos και ο Lopez θα μοιράζονταν την προκαταβολή 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε καταθέσει ο Triller και ο αγώνας θα μεταφερόταν στη  Matchroom Boxing, 

Τόσο ο Lopez όσο και ο Kambosos θα χάσουν τελικά χρήματα σε αυτήν την κατάσταση, ακόμη και με τα κοινά τμήματα της κατάθεσης της Triller. Ωστόσο, μπορεί να αξίζει για τον Έλληνα για ηθικούς λόγους.

Από την άλλη ο Πρόεδρος της Triller, δήλωσε ότι ο Kambosos ζήτησε 380.000 δολάρια σαν οικονομική αποζημίωση για άλλη μια αλλαγή ημερομηνίας και ότι “αυτό δεν είναι άλλο από το να προσπαθεί ο Kambosos να εκβιάσει την εταιρεία”.  “Αυτή είναι μια θλιβερή μέρα για την πυγμαχία. Τον πληρώνουμε σχεδόν 10 φορές περισσότερο από την δεύτερη υψηλότερη αμοιβή του, σχεδόν 2.500.000 δολάρια. Έχουμε εξασφαλίσει το Barclays Center, κάναμε τις καταθέσεις μας, υπογράψαμε με τον Lopez και ο Kambosos προβάλλει οικονομικές και άλλες απαιτήσεις”.

Ο Lopez λέει ότι ο Kambosos φοβάται και ότι ο ο Έλληνας χάνει την μεγαλύτερη αμοιβή της καριέρας του με αυτά που κάνει. Και συμπληρώνει ότι θα μπει μέσα στο ρινγκ και θα του σπάσει τα μούτρα και μάλιστα στον πρώτο γύρο.

Ο Teofimo, 24 ετών, φαίνεται να χάνει την υπομονή του με τον Kambosos επειδή θέλει να “ξεπετάξει” αυτόν τον αγώνα  για να μπορέσει να αγωνιστεί με κάποιον καλύτερο αντίπαλο.

Στην ίδια γραμμή με τον Lopez είναι και ο εκπρόσωπος της Triller. “Ζητά περισσότερα από 300.000 όταν παίρνει 2.000.000 δολάρια για αυτόν τον αγώνα. Όχι μόνο αυτό, αλλά έχει και την ευκαιρία μιας ζωής να εμφανιστεί στην εθνική τηλεόραση, όπου εκατομμύρια άνθρωποι θα τον παρακολουθήσουν και θα έχει την ευκαιρία να παλέψει για όλους τους τίτλους σε μία μάχη”.

Επίσης είπε ότι θα μπορούσε να αγωνιστεί με κάποιον αντικαταστάτη του Έλληνα διεκδικητή,  Εάν ο Teofimo παλέψει με έναν αντίπαλο αντικατάστασης στις 16 Οκτωβρίου, αυτό θα βλάψει τις πωλήσεις του PPV ακόμη χειρότερα, εκτός και αν είναι κάποιος που οι οπαδοί τον γνωρίζουν. Αλλά όλοι ξέρουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί κάποιος καλός σε τόσο λίγο χρόνο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αβεβαιότητα γύρω από τον αγώνα Teofimo-Kambosos πλήττει το ενδιαφέρον των οπαδών γιατί δεν ξέρουν αν τελικά θα αγωνιστούν. Δυστυχώς, ο αγώνας αυτός απέτυχε να δημιουργήσει μεγάλο ενδιαφέρον στους οπαδούς του αθλήματος και είναι απίθανο να φέρει κάτι περισσότερο από ένα μικρό αριθμό αγορών PPV.

 

Από οικονομική άποψη, τα χρήματα δεν θα είναι τόσο καλά για τον Teofimo εάν η Triller χάσει τα δικαιώματά της στον αγώνα και αυτός ανατεθεί στην Matchroom Sport.

Όπως έχουν τα πράγματα, ο Teofimo θα έπαιρνε 3.900.000 δολάρια από την Triller, ενώ αν συνέχιζε η Matchroom θα έπαιρνε περίπου 2.300.000 δολάρια. Κυρίως όμως με όλες αυτές τις καθυστερήσεις χάνει ένα χρόνο καριέρας.

Ο Kambosos θα κέρδιζε 2.106.000 δολάρια από την Triller και 1.227.000 αν αναλάμβανε Matchroom. 

Όπως βλέπουμε έχουν μπλέξει όλοι σε ένα κουβάρι που δεν ξέρουμε που θα καταλήξει. Πάντως και η Triller δεν τα πήγε και τόσο καλά. Εκτός του ότι στην προσφορά της για τον αγώνα έφθασε τα 6.000.000 δολάρια, ποσό που ο χώρος πιστεύει ότι ήταν πάρα πολλά και ότι δεν θα μπορούσε να τα βγάλει, επίσης απέτυχε να προβλέψει τις ανταγωνιστικές αθλητικές εκδηλώσεις τις ημέρες που θα γινόταν ο αγώνας της και αυτό περισσότερες από μία φορές. Έτσι η προοπτική είναι ή να χάσει πολλά χρήματα ή να χάσει περισσότερα χρήματα.

Από όλους αυτούς τον μόνο που σκεφτόμαστε με συμπόνια, είναι τον προπονητή του Kambosos, που κατά την γνώμη μας δεν τα γλυτώνει τα ηρεμιστικά στην προσπάθειά του να προγραμματίσει την προπόνηση του αθλητή του.

Related posts

Η Amazon Prime μπαίνει στην πυγμαχία συνεργαζόμενη με την Premier Boxing Champions (PBC)

Spyros Loumanis

Beterbiev vs Yarde: έγινε το 19-0

Spyros Loumanis

Οι συνέπειες από το ντοπάρισμα του Ryan Garcia

Spyros Loumanis

Leave a Comment