Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
BoxingGreeksΕπικαιρότητα

Teofimo Lopez vs George Kambosos στις 5 Οκτωβρίου στο Madison Square Garden

Τελικά ο αγώνας Teofimo Lopez vs George Kambosos έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 5 Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη, στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.  

Ο αγώνας γίνεται σε ένα από τα μεγαλύτερα σαλόνια της επαγγελματικής πυγμαχίας στον κόσμο, το Madison Square Garden. Σίγουρα είναι τιμή για έναν πυγμάχο να αγωνίζεται στον χώρο αυτό.

Οι λαχτάρες των διοργανωτών ήσαν πολλές, όσες και οι αναβολές. Για καλό και κακό πάντως η IBF έδωσε εντολή να εμβολιαστούν και οι δύο μαχητές, με την ελπίδα να αποφευχθεί άλλη καθυστέρηση σε αυτόν τον αγώνα. Αυτό δείχνει για το που πηγαίνει μελλοντικά το πράγμα; ίσως.

Πάντως ο Teofimo Lopez μπαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο pay-per-view, οπότε θα κριθεί στην πράξη για το πόσο “πουλάει”. 

Για τον Teofimo θα είναι μια ακόμη βραδιά δουλειάς, μια υποχρέωση που πρέπει να γίνει για να μην κηρυχθεί έκπτωτος από τον τίτλο γιατί δεν αγωνίζεται μέσα στα χρονικά όρια που προβλέπουν οι κανονισμοί. Ο σκοπός του είναι να τελειώνει με τον Kambosos για να περάσει σε πιο σοβαρούς αγώνες, όπως μια ρεβάνς με τον Vasily Lomachenko.

Για τον Ελληνικής καταγωγής George, που θεωρείται σαν αουτσάιντερ, το κίνητρο είναι ο τίτλος μέσα στο σαλόνι. Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι ο Kambosos είναι ο “ριγμένος” γιατί χρειάστηκε να παραμείνει σε μέγιστη απόδοση για πολύ χρονικό διάστημα, πράγμα πολύ δύσκολο για τον ίδιο και ιδιαίτερα προκλητικό για τον προπονητή του, αναφορικά με τον σωστό προγραμματισμό της προπόνησης.

Το γεγονός είναι ότι ο George είναι δημοφιλής στην Αυστραλία, αλλά αυτή είναι μακριά από τις ΗΠΑ. Και οι θεατές του αγώνα βρίσκονται στις ΗΠΑ. Η φίρμα είναι ο Teofimo, ειδικά μετά την νίκη του επί του σπουδαίου Vasily Lomachenko. 

Επίσης γεγονός είναι ότι ο Έλληνας έκανε τις δύο καλύτερες νίκες του με αποφάσεις, επί του 34χρονου Lee Selby και του 38χρονου Mickey Bey. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει τα προσόντα και την μαχητικότητα να είναι ο επόμενος παγκόσμιος πρωταθλητής. 

 

Εδώ σε ανοιχτή δημόσια προπόνηση με την ομάδα του μέντορά του, του μεγάλου Manny Pacquiao.

 

 

Οι Αμερικανοί οπαδοί της πυγμαχίας πάντως δεν φαίνεται να χαίρονται και τόσο πολύ με τη σκέψη ότι, θα πρέπει να πληρώσουν 19,99 $ στο PPV ημέρα Τρίτη, για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα που δεν είναι κορυφαίος.  

Όπως και να έχει, ένας αγώνας για τον παγκόσμιο τίτλο, δεν είναι κάτι αμελητέο. Πιστεύουμε ότι θα δούμε έναν παθιασμένο Έλληνα να προσπαθεί να αξιοποιήσει την ταχύτητά του και την εμπειρία της περιόδου που ήταν αγωνιστικός παρτενέρ του Pacquiao απέναντι στον πολύ καλό Teofimo. 
Το τι ευχόμαστε είναι αυτονόητο.

Related posts

Nate Diaz vs Jorge Masvidal αλλά σε πυγμαχικό ρινγκ

Spyros Loumanis

Η Victoria Lee, το ανερχόμενο αστέρι του MMA, είναι νεκρή σε ηλικία 18 χρονών

Spyros Loumanis

Artur Berterbiev vs Oleksandr Usyk και όμως έγινε

Spyros Loumanis

Leave a Comment