Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
dojoandring
BoxingΕπικαιρότητα

Teofimo Lopez vs George Kambosos: νέα και μάλλον τελική ημερομηνία

Και νέα ημερομηνία έχει δοθεί για τον αγώνα – σήριαλ, μεταξύ Teofimo Lopez και George Kambosos Jr.

Αν τελικά γίνει, μάλλον ναι αυτή τη φορά, ο Lopez θα υπερασπιστεί τους τίτλους στα ελαφρά βάρη των  IBF/WBA/WBO/The Ring στις 27 Νοεμβρίου στο Madison Square Garden.

Διοργανωτής αυτή τη φορά θα είναι η Matchroom Boxing του Eddie Hearn. Όλα αυτά σύμφωνα με το ESPN.

 

 

Την ημερομηνία αυτή επρόκειτο να αγωνιστούν ο Ryan Garcia εναντίον του Jojo Diaz Jr., αλλά ο Garcia τραυματίστηκε στον καρπό και ο αγώνας θα μεταφερθεί μέσα στο 2022. 
 

Και έτσι άρχισαν πάλι οι δηλώσεις. 

Ο 24χρονος Teofimo προβλέπει Νοκ Άουτ στον πρώτο γύρο. Ο Teofimo είναι αλήθεια ότι είναι το φαβορί για νίκη και έχει δύο λόγους για να τελειώνει με τον αγώνα. 

Ο ένας είναι ότι ο αγώνας είναι υποχρεωτικός για την υπεράσπιση του τίτλου από την ομοσπονδία IBF και θέλει να τελειώνει με έναν “δεύτερο” αντίπαλο όπως θεωρεί τον Kambosos, για να προχωρήσει σε καλύτερους αντιπάλους και υψηλότερα ποσά. 

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι με τις συνεχείς αναβολές έχασε έναν χρόνο καριέρας μένοντας σε αγωνιστική απραξία, χάνοντας μαζί και τις αντίστοιχες αμοιβές. Θα μπορούσε βέβαια να είχε παραιτηθεί από τον τίτλο της IBF και να συνέχιζε με άλλους αντιπάλους όλο αυτό το χρονικό διάστημα. 

Η απόφασή του να διατηρήσει τον τίτλο τον δέσμευσε. Ο επόμενος αντίπαλός του, αν όλα πάνε καλά, θα είναι ο Josh Taylor, μάλλον τον ερχόμενο Απρίλιο.

Ο Kambosos έχει μεγαλύτερο κίνητρο για ένα καλό αποτέλεσμα σε αυτό τον αγώνα. Και αυτός έχασε ένα χρόνο αγωνιστικής δραστηριότητας αλλά το βασικό του κίνητρο είναι ο τίτλος. Θα μπορέσει έτσι να ανέβει στην κατάταξη, να γίνει γνωστός και πέραν της Αυστραλίας, να κερδίσει καλύτερα συμβόλαια και φυσικά δόξα. Να μην ξεχνάμε ότι ο Kambosos είναι 28 ετών ενώ ο Lopez 24, ο χρόνος μετρά διαφορετικά.

Σε κάθε περίπτωση τιμή και δόξα στους προπονητές και των δύο, που μπορούν και προγραμματίζουν τις προπονήσεις και κρατούν φορμαρισμένους τους αθλητές τους για τόσες διαφορετικές ημερομηνίες επί ένα χρόνο.

 

Related posts

ASBC Asian U22 and Youth Boxing Championships 2024 – τελικοί

Spyros Loumanis

ASBC Asian U22 and Youth Boxing Championships 2024 – τελικοί

Spyros Loumanis

“Mike bites”

Spyros Loumanis

Leave a Comment