Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
dojoandring
Nippon KempoΆγνωστες πολεμικές τέχνεςΙαπωνικές τέχνες

Τελικοί του Φοιτητικού πρωταθλήματος Nippon Kempo 2024: Meiji University VS Kansai University

“Το Nippon Kempo είναι μια ιαπωνική πολεμική τέχνη, που ιδρύθηκε και δημιουργήθηκε από τον Muneomi Sawayama το 1932.

Ο Sawayama αρχικά ενδιαφερόταν για τις τεχνικές “atemi”. Όταν ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Kansai, κατά την πρώιμη περίοδο Showa, εκπαιδεύτηκε στο παλιού τύπου jujutsu, αυτό που υπήρχε πριν από την ίδρυση του Kodokan Judo από τον Jigorō Kanō. Όμως δεν εντυπωσιάστηκε από τα αποτελέσματα. 

Σαν απόρροια αυτού, ο Sawayama κάλεσε τον Kenwa Mabuni (ιδρυτή του Shito-ryu) και τον φίλο του Chojun Miyagi (ιδρυτή του Goju-ryu), που είχαν μετακομίσει από την Okinawa στην Osaka να αρχίσουν να διδάσκουν Karate στο Πανεπιστήμιο Kansai, στο Karate Study Group. Το Group αυτό ιδρύθηκε στις 15 Ιουνίου 1930. 

Αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ένας από τους σημαντικότερους μαθητευόμενους του Sawayama, ο Ryonosuke Mori, ανέφερε ότι ο Sawayama είχε εκπαιδευτεί από τον Mabuni, αλλά δεν είχε καμία σχέση σε θέματα εκπαίδευσης με τον Miyagi. 

Όταν άρχισε να μαθαίνει Karate, είδε ότι τα περισσότερα μαθήματα ήταν Kata και ο Sawayama, που τον ενδιέφερε η ελεύθερη μάχη, σταδιακά έχασε το ενδιαφέρον του για το Karate.

Στη συνέχεια ο Sawayama ξεκίνησε μαθήματα kumite στον περίβολο του Tarumi Shrine στη Suita, στην επαρχία Osaka. Εκεί μπορούσε ελεύθερα να αγωνιστεί με τους συμμαθητές του. Το Tarumi Shrine επρόκειτο να γίνει η γενέτειρα του Nippon Kempo.

Στη συνέχεια, το 1932, αφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Kansai, το φθινόπωρο του ίδιου έτους, ξεκίνησε επίσημα μια πολεμική τέχνη διαφορετική από το Karate, την οποία ονόμασε «Dainippon Kempo».

Ωστόσο, εκείνη την εποχή, ο Mabuni αποκαλούσε την δική του οργάνωση με παρόμοιο όνομα, “dai nipponkenpō Kansai sora shujutsu kenkyūkai”, πριν τη μετονομάσει σε Shito-ryu. Ο Sawayama άλλαξε το όνομα της οργάνωσής του σε Nippon Kempo.

Στη συνέχεια, το 1934, ο Sawayama εισήγαγε στην εξάσκησή του την πανοπλία και τον προστατευτικό εξοπλισμό, κάτι που αποτέλεσε το χαρακτηριστικό του Nippon Kempo. Ο εξοπλισμός περιλάμβανε προστατευτικό κράνος για το πρόσωπο (men), θώρακα για σώμα (do), προστατευτικό για τα γεννητικά όργανα (mata ate) και γάντια (kurobu). Επιτρέπονταν τα χτυπήματα πλήρους επαφής σε θώρακα και κράνος, οι ρίψεις και η μάχη εδάφους.”

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από το 37ο Εθνικό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Επιλογής στην κατηγορία των Ανδρών.

Βλέπουμε τον τελικό που έγινε μεταξύ των Meiji University VS Kansai University.

Οι αγώνες έγιναν την Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024.

Την διοργάνωση την έκανε η Φοιτητική Ομοσπονδία Nippon Kempo η οποία υποστηρίζεται από 

  • την Αθλητική Ομοσπονδία Φοιτητών Nippon Kempo της Ανατολικής Ιαπωνίας,
  • την Ομοσπονδία Ανταγωνισμού Nippon Kempo Ιαπωνίας και
  • την Ομοσπονδία Nippon Kempo Ιαπωνίας

 

 

Related posts

Μια σπουδαία επίδειξη Goju Ryu από μεγάλους τεχνίτες

Spyros Loumanis

Επαγγελματικό Shooto πρώτος αγώνας για το 2023

Spyros Loumanis

Έχετε δει τον Masutatsu Oyama σε “αγώνα δρόμου;”

Spyros Loumanis

Leave a Comment