Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
dojoandring
BoxingΕπικαιρότητα

Τελικά θα γίνει ο αγώνας του George Kambosos Jr. vs Teofimo Lopez;

Η υπεράσπιση του τίτλου του Teofimo Lopez απέναντι στον George Kambosos Jr. ακυρώνεται για άλλη μια φορά και ετοιμάζεται να γίνει κάτι σαν ανέκδοτο.

Δεν έγινε στις 14 Αυγούστου όπως ήταν η τελευταία ημερομηνία που είχε δοθεί και ο λόγος, όπως είπε ο manager του Lopez Dave McWater, ήταν ότι θα έπρεπε όλοι να περάσουν από καραντίνα 14 ημερών. 

Οι επαγγελματίες πυγμάχοι πρέπει να αγωνίζονται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και δεν μπορούν να ακυρώνουν αγώνες. Ο αγώνας με τον Kambosos ήταν υποχρεωτικός από την IBF και ο Lopez ίσως προτιμήσει να μην αγωνιστεί με τον Έλληνα και να θυσιάσει τον τίτλο. 

Αργότερα στο τέλος της χρονιάς, Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, ο Lopez πρόκειται να παίξει την ρεβάνς με τον σπουδαίο Vasily Lomachenko, που θα είναι ένας αγώνας που θα είναι πιο σημαντικός αγωνιστικά αλλά και εμπορικά, από ότι ο αγώνας με τον Kambosos.

Αλλά η ακύρωση μπορεί να είναι κάτι καλό και για τον Kambosos, όπως λένε κάποιοι, γιατί θα είχε ελάχιστες πιθανότητες να νικήσει τον Lopez. Πιστεύουν ότι ο Lopez είναι ο πρωταθλητής και ότι έχει το πλεονέκτημα.

Η εταιρεία Triller, που έχει αναλάβει να διοργανώσει τον αγώνα, αν υπάρξει ακύρωση, κινδυνεύει να χάσει 5.000.000 δολάρια. 

Πάντως ο Kambosos μπορεί να μην είναι διάσημος σε όλο τον κόσμο όπως ο Lopez, αλλά στην Αυστραλία που η πυγμαχία έχει μεγάλο κοινό, είναι όνομα. Τώρα ξεκινά μια διαμάχη με την IBF.

Το σίγουρο είναι ότι οι οπαδοί δεν νοιάζονται αν ο Lopez εγκαταλείψει τον τίτλο της IBF, επειδή έχει ήδη τη ζώνη στις WBA, WBC και WBO. Η Triller θα τον πλήρωνε περίπου 4.000.000 δολάρια.

Ίσα ίσα που η εγκατάλειψη του τίτλου, όπως πιστεύουν ορισμένοι, τον απαλλάσσει από την υποχρέωση να αντιμετωπίσει “καρχαρίες” όπως ο Rolando “Rolly” Romero (14-0-0).
 

Αν ο αγώνας ακυρωθεί, η θέση θα είναι άδεια και ο Kambosos θα πρέπει να αγωνιστεί με τον σκληρό Μεξικανό Isaac “Pitbull” Cruz Jr. (22-1-1).

Πάντως οι ελπίδα πεθαίνει τελευταία και ο αγώνας μπορεί να γίνει σε χώρα που δεν έχει υποχρεωτική καραντίνα, όπως οι χώρες της Μέσης Ανατολής, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αν γίνει αυτό, τότε ο αγώνας θα γίνει μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2021.

Όπως βλέπουμε η καριέρα ενός επαγγελματία πυγμάχου δεν περιλαμβάνει μόνο όσα συμβαίνουν μέσα στο ρινγκ.

Πάντως ο Kambosos δηλώνει ότι “Μπορείς να τρέχεις αλλά δεν μπορείς να κρυφτείς”.

 

Related posts

Evander Holyfield Μέρος 2ο

Spyros Loumanis

George Kambosos Jr. vs. Maxi Hughes: επιστροφή με νίκη

Spyros Loumanis

David Benavidez: μια ανάλυση των συνδυασμών του

Spyros Loumanis

Leave a Comment