Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
dojoandring
BoxingΤεχνική

Συνδυασμός αριστερού hook και jab: ταχύτητα και αποτέλεσμα

Εδώ βλέπουμε μια πολύ ωραία παρουσίαση του συνδυασμού αριστερού hook, γενικά με το εμπρός χέρι και του jab, του ίσιου χτυπήματος με το εμπρός χέρι.

Ουσιαστικά βασίζεται στην ταχύτητα και την αλλαγή κατεύθυνσης της επίθεσης.

Όταν εκτελείς το hook, το βάρος μεταφέρεται στο πίσω πόδι, που εδώ είναι το δεξί, για να ελευθερώσει την κίνηση του αριστερού ώμου που με την σειρά του θα υποστηρίξει το χτύπημα.

Ρίχνεις το hook από μεγάλη απόσταση, αλλά το χτύπημα στην πραγματικότητα είναι κοντό. Χρειάζεσαι ένα μικρό βήμα με το εμπρός πόδι. Αυτό είναι αρκετό. Πόσο μικρό βήμα; Μικρό όσο το πόδι σου. Αν δεν κινήσεις το κεφάλι ή το σώμα εμπρός, τότε αρκεί να κινήσεις το πόδι σου λίγο εμπρός. Ξεφορτώνεις το αριστερό χέρι και το αριστερό πόδι. Τότε το αριστερό χέρι είναι πολύ ευκίνητο και μπορείς να ρίξεις το αριστερό hook πολύ γρήγορα.

Ο αντίπαλος δεν έχει άλλη επιλογή από το να το αποκρούσει με το δεξί χέρι. Το άνοιγμα δημιουργήθηκε ήδη. Άμεσα μπορείς να στείλεις το jab σου ανάμεσα από τα γάντια του. Hook, αλλαγή κατεύθυνσης, jab. Hook, κατεβάζεις λίγο την γροθιά σου και jab. Δημιουργείς το άνοιγμα με το πρώτο χτύπημα και περνάς το δεύτερο από το άνοιγμα. Είναι ένας πολύ γρήγορος συνδυασμός. Γρήγορος και αποτελεσματικός.

Ο μικρός, γρήγορος και αποτελεσματικός αυτός συνδυασμός, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνος του, αλλά μπορεί να είναι η αρχή μιας μεγαλύτερης επίθεσης που θα προσπαθήσει να μην επιτρέψει στον αντίπαλο να κλείσει το άνοιγμα ή να συνέλθει από το jab, από το πρώτο χτύπημα που βρήκε στόχο.

 

Related posts

Ζέσταμα σημαίνει προετοιμασία: ασκήσεις προθέρμανσης του Goju-ryu

Spyros Loumanis

Ένα πολύτιμο “φροντιστήριο” πυγμαχίας από΄τους καλύτερους

Spyros Loumanis

Tyson Fury vs Francis Ngannou σε αγώνα ΜΜΑ και με ποιόν διαιτητή;

Spyros Loumanis

Leave a Comment