Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
dojoandring
Cinema

Super Bodyguard: η ταινία του Σαββάτου

Η Κινέζικη ταινία “Super Bodyguard” είναι πιο γνωστή ως “The Bodyguard”. Η σκηνοθεσία και ο πρωταγωνιστικός ρόλος ανήκει στον Yue Song. Κυκλοφόρησε στην Κίνα στις 15 Ιουλίου 2016. Έχει ωραίες σκηνές μάχης, αναμενόμενη πλοκή και είναι ευχάριστη σαν ταινία δράσης.

Η πλοκή

Ο Wu-Lin δεν είναι απλώς ένας κανονικός άνδρας από ένα χωριό της υπαίθρου, είναι επίσης ο Διάδοχος μιας αρχαίας, άλλοτε ισχυρής Κινέζικης φυλής, των “Σιδερένιων Ποδιών”. Μετά το θάνατο του αρχηγού της φυλής, ο Wu-Lin άφησε το χωριό και ήρθε στην πόλη του Stone-cold για να αναζητήσει τον συμμαθητή του στην φυλή Jiang Li. Γίνεται ο σωματοφύλακας της Fei-Fei, της κόρης της Jia-Shan Li, της πιο πλούσιας οικογένειας της πόλης. Μετά από τις αρχικές συγκρούσεις με το κακομαθημένο πλην γοητευτικό κορίτσι της ταινίας, αναπτύσσεται το απαραίτητο αίσθημα.

Ο Wu-Lin σύντομα ανακαλύπτει ότι μια ομάδα μαφιόζων με επικεφαλής τον Jiang Li, επιχειρεί να απαγάγει τη Fei-Fei. Για να προστατεύσει την κοπελιά, ο Wu-Lin τους πλακώνει όλους. Με τον κόσμο του να γκρεμίζεται, ο Wu-Lin κατάφερνει να επιβιώσει, αλλά κάνει και κάτι άλλο πιο σημαδιακό, βγάζει τα σιδερένια παπούτσια που φορούσε σε όλη ταινία μέχρι τώρα. Ντύνεται και σαν άνθρωπος, με κουστούμι που διαθέτει και μαντήλι στο ειδικό τσεπάκι και γυαλί ηλίου, νομίζω Ray Ban. Με όλα αυτά οι συμμορίες που έδερνε ο Bruce Lee φαντάζουν με παρεούλα.

Ότι να σας πω είναι λίγο, Και γίνεται το έλα να δεις.  

Ευτυχώς οι Κινέζοι της ταινίας …μιλούν άψογα αγγλικά.

 

Related posts

Aaron Cohen: ο Δάσκαλος του “John Wick”

Spyros Loumanis

New Police Story: μιά από τις καλύτερες ταινίες του Jackie Chan

Spyros Loumanis

Return of Heroes

Spyros Loumanis

Leave a Comment