Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
BoxingΑπόψεις

“Sons of Legends”: Η τέχνη είναι κληρονομική;

Στην Ελλάδα η απάντηση είναι ναι. Παιδιά γνωστών ηθοποιών του παρελθόντος, που φέρουν το “βαρύ” όνομα κάνουν καριέρα από την πρώτη μέρα της παρουσίας τους στο σανίδι ή την οθόνη. Το ίδιο και με τα παιδιά των τραγουδιστών. Στους μεν πρώτους θα σπεύσουν οι καλύτεροι συντελεστές να τους πλαισιώσουν, για να τους βοηθήσουν να αναδείξουν το κληρονομικό χάρισμα, στους δεύτερους οι καλύτεροι μουσικοί και στιχουργοί για να επιτρέψουν στην κληρονομιά να συνεχιστεί. Το πρόβλημα δεν το έχουν αυτοί που διαχειρίζονται το “μαγαζί γωνία”. Το πρόβλημα το έχουν οι θεατές που το πιστεύουν. Οι γόνοι απλά προτιμούν να κάνουν αυτό, να στηρίζονται στα πόδια κάποιων άλλων, από το να κερδίσουν τα εύσημα βασιζόμενοι στην αξία τους. 

Όμως και στην επαγγελματική πυγμαχία υπάρχει μια παρόμοια κατάσταση. Παιδιά γνωστών θρύλων του αθλήματος, έχουν την σχετική εύνοια και την καλή ευκαιρία για να αναδειχθούν. Όμως σε αντίθεση με αυτό που αναφέραμε στην αρχή, υπάρχει μια διαφορά. Ότι οι πυγμάχοι πρέπει να μπορούν να σταθούν στις απαιτήσεις του ρινγκ. Πρέπει να μπορούν να αποδείξουν την αξία τους. Άλλωστε όπως λένε “ο καθαρός χρυσός δεν φοβάται το τεστ της φωτιάς”. 

Μια τέτοια περίπτωση ήταν και η βραδιά της 29ης Απριλίου, πριν τρεις μέρες, στο Theater του Virgin Hotel στο Las Vegas. 

Εκεί οργανώθηκε μια σειρά αγώνων΄, της οποίας το κύριο χαρακτηριστικό ήταν ότι οι μαχητές, ήταν παιδιά γνωστών πυγμάχων του παρελθόντος.

 Ο μεγάλος αγώνας της βραδιάς ήταν μεταξύ του Kenzie “TCB” Morrison 19-0-2 (17 KOs), γιού του θρύλου της πυγμαχίας και πρώην δύο φορές πρωταθλητής βαρέων βαρών Tommy “The Duke” Morrison και του Hasim “Gold Blooded” Rahman, 12-0. (6 KOs), γιού του άλλου θρύλου των βαρέων βαρών και δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Hashim Rahman για το πρωτάθλημα βαρέων βαρών WBC USNBC.

 

 

 Δείτε τους γονείς τους

 

 

 

Στην ίδια εκδήλωση συμμετείχε και ο Keith Hunter, 14-1 (9 KOs), γιος του θρύλου Mike “the Bounty” Hunter, βαρέων βαρών και Cruiserweight, καθώς έκανε ένα ακόμη βήμα προς την παγκόσμια κατάταξη. Ο αγώνας του θα είναι με τον νεοεισερχόμενο στο Las Vegas Robert Duran Jr., 9-1 (7 KOs), γιο ενός από τους μεγαλύτερους μαχητές όλων των εποχών και παγκόσμιου πρωταθλητή “Manos De Piedra” Roberto Duran.

Στην εκδήλωση αγωνίστηκαν επίσης οι:

Robert Daniels Jr., 6-0 (5 KOs), γιος του πρώην Παγκόσμιου Πρωταθλητή Cruiserweight Robert “Preacherman” Daniels,

Sharif Rahman, 5-0 (3 KOs), γιος του Hasim Rahman,

Gerald McClellan Jr., 1-0 (1 KO), γιος του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή Middleweight, Gerald “The G-Man” McClellan,

Ο ερασιτέχνης Steve Cunningham Jr., γιος του πρώην Παγκόσμιου Πρωταθλητή Cruiserweight Steve “USS” Cunningham, έκανε επίσης το ντεμπούτο του.

Όπως βλέπετε το όνομα μετράει και αλλιώς είναι να σε προπονεί ο πατέρας σου, που ήταν ο καλύτερος του κόσμου. Όμως οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ήδη ξεκινήσει μια καριέρα και έχουν τις νίκες τους. Το βέβαιο είναι ότι αν δεν μπορούν να “σταθούν” στον άγριο κόσμο του ρινγκ, ότι όνομα και να έχουν δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσουν.

Related posts

Το καλύτερο φιλμ για την Ελληνική ερασιτεχνική πυγμαχία

Spyros Loumanis

European Boxing Championships Ανδρών και Γυναικών έως 22 ετών για το 2023 – Ημέρα 4η

Spyros Loumanis

Το Oleksandr Usyk vs Daniel Dubois έρχεται

Spyros Loumanis

Leave a Comment