Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
dojoandring
Muay ThaiShoot BoxingΙαπωνικές τέχνες

Shoot boxing vs Muay Thai από την πρώτη διοργάνωση του Shoot boxing για το 2023

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, έγιναν στο Korakuen Hall στο Τόκιο, οι πρώτοι αγώνες του Shoot boxing για το 2023.

Στην κατηγορία των 65 κιλών αντίπαλοι ήταν ο Ιάπωνας

Hiroki Kasahara

  • Caesar Jim/SB Japan Lightweight Champion

και ο Ταϊλανδός

Ramnam Moonlek Tiedet 

  • Πρωταθλητής ελαφρών βαρών Ταϊλάνδης/RWS, MVP Muay Thai 2022
  • Παγκόσμιος Πρωταθλητής ελαφρών βαρών WMC

Ο αγώνας ήταν 3 γύρων των 3 λεπτών. Όμως δεν έληξε ακριβώς στην ώρα του. Το αποτέλεσμα ήταν 3 φορές ισόπαλο και υπήρξαν 3 φορές extra γύροι.

Ο Ταϊλανδός φάνηκε να είναι πιο έμπειρος και να ξέρει πότε πρέπει να ανεβάσει ρυθμό για να πάρει τον αγώνα. Επιπλέον επειδή στο Muay Thai αγωνίζονται σε 5 γύρους, ήταν πιο άνετος στους extra γύρους.

Ο Ιάπωνας αγωνίστηκε πιο συντηρητικά, χωρίς εξάρσεις, κερδίζοντας πόντους. Αυτό που του έδωσε το πλεονέκτημα ήταν η εμπειρία του στο μέρος του wrestling. Στους τελευταίους γύρους πέτυχε 3 πολύ καλές ανατροπές. Η πρώτη ήταν επιτυχημένη κατά το ήμισυ με τον Ταιλανδό να αντιστέκεται. Η δεύτερη ήταν αντεπίθεση σε προσπάθεια από τον Ramnam για ανατροπή, τεχνική που δεν μπόρεσε να εφαρμόσει στον πιο έμπειρο σε αυτό Hiroki, ο οποίος έκανε αντεπίθεση και τον έριξε υποδειγματικά. Στον τελευταίο γύρο, ο Ιάπωνας εκτέλεσε άλλη μία καθαρή ανατροπή, παίρνοντας τον παραπάνω πόντο και την νίκη.

Ένας πολύ καλός αγώνας δύο διαφορετικών στυλ, με έμπειρους μαχητές. Η διαφορά κρίθηκε στις επιθέσεις του Hiroki στο σημείο που υστερούσε ο Ramnam και που ήταν το παλαιστικό. Δεν είναι τυχαίο ότι επιχείρησε τις τεχνικές αυτές προς το τέλος του αγώνα, που ο αντίπαλός του ήταν κουρασμένος και είχε και χρόνο για να τον “μετρήσει”. Ο Ramnam, αν προσέξατε, γνωρίζοντας την υπεροχή του αντιπάλου του στο wrestling, απέφευγε να αγκαλιάζει πολύ και να εκτίθεται στις τεχνικές αυτές, σε αντίθεση με αγώνα Muay Thai, που τα αγκαλιάσματα και η μάχη σώμα με σώμα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό.

 

Related posts

Μαχητές – κάφροι που χτυπούν στον χαιρετισμό της έναρξης του αγώνα

Spyros Loumanis

Light Sparring vs Hard Sparring: ποιό είναι καλύτερο;

Spyros Loumanis

Pacquiao vs Buakaw: ο αγώνας των 2 θρύλων

Spyros Loumanis

Leave a Comment