Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
KickboxingΠροπονητικήΤεχνική

Shadow box για Kickboxing

Ένα πολύ καλό μάθημα για οργάνωση της σκιαμαχίας, του Shadow box για Kickboxing, από τον Aaron Swenson.

Ποιός είναι αυτός;

Ο Aaron γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Chicago του Illinois. Οι γονείς του είχαν χωρίσει και μοίραζε τον χρόνο ανάμεσα στη μητέρα και τον πατέρα του. Ο πατέρας του έκανε πολεμικές τέχνες και ήταν πυγμάχος. Έτσι ο Aaron μεγάλωσε ως μαχητής και με το ίδιο πάθος.

Έμαθε πυγμαχία και kickboxing μόλις μπορούσε να περπατήσει. Είναι αυτό ου λέμε “γεννήθηκε στο ρινγκ”. Πατέρας και γιος προπονούνταν μαζί.

Στην εφηβεία ο Aaron έκανε την επανάστασή του.

Γύρω στα 12 με 13, αποφάσισε ότι δεν ήθελε πια να είναι σαν τον πατέρα του. Σταμάτησε τις πολεμικές τέχνες και ερωτεύτηκε το skateboard και το μπάσκετ. Εκείνη την εποχή ανακάλυψε επίσης τις κακές συνήθειες και το αλκοόλ.

Είχαν περάσει σχεδόν έξι χρόνια από τότε που ο Aaron είχε απομακρυνθεί από το ρινγκ. Τότε ήταν που ο πατέρας του τον έπεισε να περάσει από το γυμναστήριο. Ο προπονητής που ήταν εκεί, τον έβαλε να κάνει έναν αγώνα sparring. Και από εκεί που ήταν στα ψηλά, βρέθηκε στα … χαμηλά, οριζόντια, χτυπημένος από τον αντίπαλο.

Αυτό το σοκ τον έκανε να νιώσει ζωντανός. Ο Aaron κοιτάζει τον προπονητή του και θέλει να γίνει ακριβώς όπως αυτός. Από την ημέρα αυτή αλλάζει η ζωή του. Ο στόχος του πλέον ήταν να γίνει ένας εξαιρετικός μαχητής και ένας ακόμη καλύτερος προπονητής.

Ο Aaron “Speedy” Swenson ξεκινά στο γυμναστήριο της οικογένειάς του στο Chicago. Μέχρι το 2013 έχει κατακτήσει δύο Πρωταθλήματα ΗΠΑ στο Kickboxing και μια θέση στην Εθνική Ομάδα Kickboxing των ΗΠΑ. Ο Aaron γίνεται επίσης Founding Coach στο FightCamp & USA Boxing Coach με πιστοποίηση.

Πλέον μένει στην Καλιφόρνια και διδάσκει αυτό που αγαπά.

Εδώ  μας δείχνει πως να σχεδιάσουμε ένα Shadow box για Kickboxing.

 

 

Related posts

Boxing in slow motion: τέχνη!

Spyros Loumanis

“Τα κάνω όλα σωστά και δεν μπορώ να πετύχω τον αντίπαλο, δεν θα καταφέρω τίποτα” Μην ανησυχείς, λείπει μόνο μία λεπτομέρεια.

Spyros Loumanis

David Benavidez: μια ανάλυση των συνδυασμών του

Spyros Loumanis

Leave a Comment