Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
dojoandring
Muay ThaiΠρόσωπαΤεχνική

Saenchai: αστειάκια και νοκάουτ

Ο Saenchai είναι ένας πραγματικός θρύλος, με τον τίτλο του πρωταθλητή σε 4 διαφορετικές κατηγορίες βάρους στο Lumpinee Boxing Stadium, τον “ναό” του Muay Thai.

Άρχισε να μαθαίνει στα 8 του χρόνια και τώρα είναι 43. Έκλεισε ήδη 35 χρόνια μέσα στο ρινγκ, οπότε δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι είναι το σπίτι του.

Έχει ήδη ρεκόρ

  • 378 αγώνες
  • 327 νίκες
  • 41 με νοκάουτ
  • 49 ήττες
  • 2 ισοπαλίες

Όπως βλέπουμε έχει ήδη 378 αγώνες, περισσότερους από όσους θα παίξουν όλοι οι καλοί μαχητές της Ελλάδας μαζί, σε όλη την καριέρας τους.

Παρατηρούμε επίσης ότι τα νοκάουτ είναι σχετικά λίγα, μόνο 41. Αν υποθέσουμε ότι όλα τα νοκάουτ τα έκανε στον πρώτο γύρο, σημαίνει ότι αγωνίστηκε 337 ολόκληρους αγώνες. Ο κάθε αγώνας είναι 5 γύρων των 3 λεπτών. Άρα έχει “καταγράψει” αγωνιστικό χρόνο 5055 λεπτά μάχης, 87,25 ώρες στην καριέρα του. Το να πούμε ότι του είναι πιο φυσικό να αγωνίζεται παρά να κάθεται είναι αλήθεια.

Με τόσο χρόνο στο “γραφείο”, είναι λογικό να αισθάνεται άνετα, να μην κουράζεται με την εκτέλεση των τεχνικών που φεύγουν μόνες τους από όποια γωνία θέλουν, να χειρίζεται τον ρυθμό του αγώνα, τον αντίπαλο, το δρώμενο, τους θεατές, σαν διασκεδαστής. Είναι μερικές φορές και η πλήξη που περιμένεις να τελειώσει ο αγώνας – που συμμετέχεις και εσύ – οπότε τι καλύτερο να δώσει και μερικές θεατρικές πινελιές στην όλη διαδικασία.

Λίγη φιγούρα παραπάνω, λίγο πιο μεγάλες κινήσεις από όσο χρειάζεται, λίγα γέλια με τον αντίπαλο ή τους θεατές, είναι μέσα στο πρόγραμμα από την στιγμή που δεν προσβάλλει αυτόν που έχει απέναντί του και προσπαθεί.

 

Related posts

Wilder vs Zhang: ο Eddie Hearn πιστεύει στην επιστροφή του Wilder;

Spyros Loumanis

“Αδερφέ, απλά δεν πουλάς. Αυτή είναι η ουσία.”

Spyros Loumanis

Hafthor Bjornsson ή Thor ή Mountain vs Eddie Hall ή The Beast: δύο δυνατά παιδιά στο ρινγκ

Spyros Loumanis

Leave a Comment