Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
MMAΔυτικές πολεμικές τέχνεςΛαική πάληΠρόσωπα

“Reug Reug” Oumar Kane: από την Σενεγαλέζικη Laamb στο ΜΜΑ

Ο “Reug Reug” Oumar Kane γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σενεγάλη ως ένα από τα έξι αδέρφια στο Thiaroye sur Mer, μια μικρή πόλη στα περίχωρα της πρωτεύουσας του Ντακάρ.

Σε ηλικία 16 ετών, ο Kane άρχισε να εξασκεί τις παραδοσιακές τεχνικές της πάλης “mbapatte“, οι οποίες προήλθαν πριν από εκατοντάδες χρόνια από τους ανθρώπους των Serer.

Σε προηγούμενη αναφορά μας για την Σενεγαλέζικη λαϊκή πάλη Laamb σημειώναμε:

“Η πάλη της Σενεγάλης ή Lutte Traditionnelle ή Laamb όπως λέγεται στην περιοχή Wolof, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Σενεγάλης που συνορεύει με την Γκάμπια, είναι ένας τύπος λαϊκής πάλης που παίζεται παραδοσιακά από διάφορες φυλές στην Υποσαχάρια Αφρική όπως οι Wolof, Dinka, Nuer, Bambara, Jola και Serer.

Στη Σενεγάλη, η Laamb προέρχεται από την παράδοση πάλης των ανθρώπων των περιοχών Wolof, Bambara και Serer. Είναι μια προπαρασκευαστική άσκηση για πόλεμο της τάξεως των πολεμιστών. Στη γλώσσα Wolof, το “mbapate” σημαίνει ένα Gala απλής πάλης χωρίς χτυπήματα, που συνήθως πραγματοποιείται τη νύχτα. Ήταν επίσης μια τελετή μύησης μεταξύ των ανθρώπων του Wolof και του Serer. Η λέξη Serer Njom προέρχεται από την κοινή λέξη Wolof και Serer του Jom. Το Jom και στο Serer και στο Wolof σημαίνει “να έχουμε αξιοπρέπεια”, “να έχουμε θάρρος”, να έχουμε “Jom”. Η αρχή “Jom” καλύπτει ένα τεράστιο φάσμα αξιών και πεποιθήσεων, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών, οικολογικών, προσωπικών και κοινωνικών αξιών στις κοινωνίες Wolof και Serer. Η Laamb προέρχεται από τον κλάδο των προσωπικών αξιών της αρχής “Jom”.”

Με την ενθάρρυνση της οικογένειάς του, ο “Reug Reug” μετακόμισε σε ένα χωριό Serer για να βελτιώσει τη νέα του τέχνη.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στο Dojang Club.

Related posts

Savate: το Γαλλικό Kickboxing εκτός από δυνατό είναι και όμορφο

Spyros Loumanis

Frank Dux: ο “αληθινός” Bloodsport

Spyros Loumanis

Ο Jon Jones και ο Francis Ngannou είχαν ένα face off

Spyros Loumanis

Leave a Comment