Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
dojoandring
Muay Thai

Rajadamnern Stadium: ο “ναός” του Muay Thai

Το Muay Thai είναι το πιο γνωστό Ταυλανδέζικο μαχητικό στυλ. Στην Bangkok υπάρχουν δύο «ναοί» του στυλ. Το Rajadamnern Stadium και το Lumpinee Boxing Stadium.
Η ιστορία του Rajadamnern αρχίζει το 1941, όταν ο τότε πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης έδωσε εντολή να κατασκευαστεί ένα εθνικό γήπεδο πυγμαχίας στην λεωφόρο Rajadamnern. Η έναρξη των εργασιών συγκεκριμένα έγινε την 1η Μαρτίου του 1941. Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το έργο σταμάτησε μέχρι τον Αύγουστο του 1945. Μόλις τέλειωσε ο πόλεμος οι εργασίες συνεχίστηκαν και σε τέσσερις μήνες, συγκεκριμένα στις 23 Δεκεμβρίου του 1945 ήταν έτοιμο.

Αρχικά ήταν μια υπαίθρια κατασκευή σε σχήμα ρωμαϊκού αμφιθεάτρου. Το 1951 προστέθηκε και μία σκεπή που το έκανε πιο βολικό για τις ημέρες που οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες. Την διαχείρισή του την ανέλαβε το κράτος και σε επτά χρόνια κατάφερε και τα έκανε θάλασσα. Την κατάσταση έσωσε ο τότε διευθυντής του σταδίου ο οποίος ανέλαβε να το οργανώσει. Ίδρυσε μια εταιρεία, την  Rajadamnern Co Ltd η οποία το εκμεταλλεύεται μέχρι και σήμερα, καταφέρνοντας να το κάνει παγκόσμιο κέντρο του αθλήματος.
Οι αγώνες γίνονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή. Συνήθως αρχίζουν γύρω στις 6.30 μ.μ. Τα εισιτήρια στοιχίζουν από 1000 – 2000 baht (περίπου 25-50 ευρώ).  
Φυσικά τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν και πολλές φορές οδηγούν σε μάχες και έξω από το ρινγκ. Η ασφάλεια του γηπέδου αποτελείται από ένοπλους στρατιωτικούς αστυνομικούς.

Στο γήπεδο λειτουργεί και ακαδημία εκμάθησης του Muay Thai.


Η ιστοσελίδα του γηπέδου http://rajadamnern.com/  είναι πολύ καλή. Μπορείτε να δείτε από ιστορικά στοιχεία, να κλείσετε εισιτήρια για τους επόμενους αγώνες ή προπόνηση στην ακαδημία.

Related posts

Thai Fight League 12 ISUZU CUP 32

Spyros Loumanis

Bangla Boxing Stadium: η καρδιά του Muay Thai στη Νότια Ταϊλάνδη

Spyros Loumanis

“Η επίθεση είναι έμπνευση και η άμυνα μαθηματικά”: είναι η ώρα των “μαθηματικών”

Spyros Loumanis

Leave a Comment