Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
Muay Thai

Rajadamnern Stadium: μυρίστε τον αέρα

Το Rajadamnern Stadium είναι ένας από τους δύο “ναούς” του Muay Thai. Ο άλλος είναι το Lumpinee Boxing Stadium. Μπαίνοντας κανείς μέσα, “αναπνέει” την ιστορία του Muay Thai. Είναι τα ρινγκ που έλαμψαν τα μεγαλύτερα αστέρια της Ταϊλάνδης και από κάποια στιγμή και μετά όλου του κόσμου.

Το να αγωνιστεί κάποιος μέσα στο Rajadamnern, είναι εκτός από πρόκληση, μεγάλη τιμή και αναγνώριση της αξίας του σαν μαχητή. 

Μία εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα υπάρχει μέσα στο στάδιο και γύρω από αυτό. Από ανθρώπους που εργάζονται για το Στάδιο, μικροπωλητές, μαχητές, προπονητές, ατζέντηδες, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι. Οπαδοί από όλο τον κόσμο που έρχονται να παρακολουθήσουν τις μάχες στην πηγή, μέχρι και απλοί τουρίστες που βλέπουν το Muay Thai σαν φολκλόρ. 

Στα πολύ καλής ποιότητας βίντεο που επιλέξαμε, η εστίαση είναι στην ατμόσφαιρα που επικρατεί και λιγότερο σε αυτό καθαυτό τον αγώνα. Η κάμερα μπαίνει στα αποδυτήρια και καταγράφει την ένταση, την αγωνία των μαχητών πριν τον αγώνα, τα ανθρώπινα συναισθήματα γύρω από το ρινγκ, την φόρτιση στις κερκίδες, το πάθος των θεατών, όλα αυτά που δεν βλέπουμε όταν παρακολουθούμε κάποιον αγώνα.

Πρόκειται για την καλύτερη δουλειά που έχουμε δει, μια δουλειά από εξαιρετικούς επαγγελματίες. 

Παρατηρείστε την σκηνοθεσία, την ποιότητα της εικόνας, τις κινήσεις της κάμερας και τις γωνίες λήψης, όπως και την εξαιρετική μουσική κάλυψη. 

Βλέπετε μια κινηματογραφική παραγωγή με την διαφορά ότι είναι πραγματική.

 

Μυρίστε τον αέρα του Rajadamnern  Stadium.

 
Related posts

Samart Payakaroon: ο καλύτερος Thai boxer όλων των εποχών

Spyros Loumanis

Το γυριστό κυκλικό λάκτισμα “πιάνει”;

Spyros Loumanis

Τα 3 στυλ παιξίματος του Muay Thai

Spyros Loumanis

Leave a Comment