Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
dojoandring
BoxingΕπικαιρότητα

Queensberry Εναντίον Matchroom για το 5 vs 5 στην Σαουδική Αραβία

Η Matchroom και η Queensberry, είναι οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες προώθησης της επαγγελματικής πυγμαχίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα αφεντικά των δύο αυτών μεγάλων οργανισμών, Eddie Hearn και Frank Warren αντίστοιχα, υπέγραψαν συμβόλαια για την εκδήλωση 5 vs 5 στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Πρόκειται για μία βραδιά που θα αγωνιστούν 5 πυγμάχοι της μιας εταιρείας εναντίον 5 πυγμάχων της άλλης.

Η εκδήλωση θα γίνει τον Μάρτιο, με την υποστήριξη του Turki Alalshikh. Ο Alalshikh είναι Σαουδάραβας σύμβουλος στη Βασιλική Αυλή υπό τον βαθμό του Υπουργού και σημερινός Πρόεδρος της Γενικής Αρχής για την Ψυχαγωγία. Κυρίως είναι ένας έξυπνος άνθρωπος.

Η Matchroom και η Queensberry ανταγωνίζονται η μία την άλλη εδώ και χρόνια, με σπουδαίους μαχητές και στους δύο “στάβλους” τους όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα, θα έρθουν αντιμέτωποι με πέντε μαχητές και από τις δύο εταιρείες για να δουν ποιος είναι ο καλύτερος.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι θα το έκαναν χωρίς τους Σαουδάραβες, καθώς οι επικεφαλής αυτών των δύο εταιρειών είναι ανταγωνιστικοί και δεν θα ήθελαν να δουν τους κορυφαίους μαχητές τους να επιλέγονται από έναν ισχυρό τοπικό διοργανωτή. Τώρα βέβαια με τα χρήματα που ρίχνει ο Alalshikh είναι αλλιώς.

Για τους φιλάθλους εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, η εκδήλωση 5 εναντίον 5 πιθανότατα δεν θα έχει ιδιαίτερη απήχηση σε αυτούς, καθώς πρόκειται για Βρετανούς μαχητές και πολλοί από αυτούς δεν είναι πολύ γνωστοί στους τακτικούς θαυμαστές. Οι περισσότεροι επικεντρώνονται σε  πιο δημοφιλείς μαχητές.

Για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των εξωτερικών θαυμαστών, η Matchroom και η Queensberry θα πρέπει να συμπεριλάβουν αυτούς τους τύπους ονομάτων: Anthony Joshua, Tyson Fury, Devin Haney, Dmitry Bivol και Zhilei Zhang.

Εάν οι Eddie Hearn και Frank Warren ξεπεράσουν την ιδέα να παρουσιάσουν μόνο Βρετανούς μαχητές και επικεντρωθούν σε ταλέντα υψηλού διαμετρήματος, αυτό θα μπορούσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον παγκοσμίως.

 

Related posts

Zhilei Zhang vs Joe Joyce 2: χάνοντας το τραίνο

Spyros Loumanis

Ο Anthony Joshua και το τέλος της καριέρας του

Spyros Loumanis

Tyson Fury vs. Francis Ngannou: ο Fury τη νίκη, ο Ngannou τις εντυπώσεις

Spyros Loumanis

Leave a Comment