Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
dojoandring
Muay ThaiΤεχνική

Πως μπορούμε να αποκρούσουμε χτύπημα με το γόνατο

Το χτύπημα με το γόνατο υπάρχει σε όλα τα στυλ χτυπημάτων. Το γόνατο είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο που φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά με προϋποθέσεις. 

Οι προϋποθέσεις αυτές είναι κυρίως το ότι στοχεύει κυρίως σε χαμηλούς στόχους, δεν αναπροσαρμόζεται εύκολα στην αλλαγή απόστασης, είναι σχετικά αργό κτύπημα, απαιτεί μεγάλη συμμετοχή των ισχύων και η επαναφορά είναι αργή, μας αφήνει σχετικά εκτεθειμένους μετά την εκτέλεση της τεχνικής σε τεχνικές χεριών, αφού κινούμαστε σε μικρή απόσταση.

Για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και να το κάνουμε αποτελεσματικό, πριν την εκτέλεση της τεχνικής απλώνουμε τα χέρια εμπρός είτε για να τα χρησιμοποιήσουμε σαν αντίβαρο για να κλείσουμε την απόσταση γρήγορα, είτε για να πιάσουμε με κάποιο τρόπο τον αντίπαλο. Πιάνοντάς τον τον καθιστούμε αργό, ώστε να προλάβει το γόνατο να βρει στόχο, είτε κλείνουμε την απόσταση και φέρνουμε τον στόχο επάνω στο “όπλο”. 

Ένας επιτιθέμενος που σκοπεύει να επιτεθεί με το γόνατο, “τηλεγραφεί” την πρόθεσή του με μια κίνηση των χεριών ή του χεριού προς το μέρος μας. 

 

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε μερικές άμυνες σε επίθεση γόνατου. Σχεδόν όλες βασίζονται είτε στην αποφυγή, είτε στην εκτροπή του χτυπήματος, είτε στο “σβήσιμο” της τεχνικής παρεμβαίνοντας στην πορεία της, ή επεμβαίνοντας κατά την διάρκεια της κίνησης των χεριών που προηγούνται της επίθεσης.

 

 

 

 

Related posts

Ένα πολύ καλό βίντεο με την ιστορία του Muay Thai

Spyros Loumanis

Οι βασικές τεχνικές του Sanda

Spyros Loumanis

Suparinpei Kata του Goju Ryu παρουσίαση και εφαρμογές από τον Tetsuhiro Hokama 10ο Dan

Spyros Loumanis

Leave a Comment