Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
dojoandring
MMAΠρόσωπαΤραυματισμοί

Πολύ σοβαρός τραυματισμός του Ιρλανδού μαχητή του ΜΜΑ Ryan Curtis

Ο Conor McGregor δώρισε ένα εκπληκτικό ποσό 25.000 λιρών στον Ιρλανδό μαχητή του MMA Ryan Curtis, ο οποίος υπέστη “τραυματισμούς που άλλαξαν τη ζωή του” κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης προπόνησης.

Το Σάββατο, ο μαχητής Leah McCourt στο Bellator βγήκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ζητήσει από τους ακόλουθούς του να υποστηρίξουν μια σελίδα GoFundMe που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τον συμπαίκτη της στις πιο σκοτεινές του μέρες.

Ο McCourt επισύναψε μια δήλωση που αποκάλυψε ότι ο μαχητής  – με ρεκόρ 6-4 – MMA από το Δουβλίνο είχε υποστεί αρκετούς σοβαρούς τραυματισμούς και ζήτησε δωρεές £100.000 για να στηρίξει την οικογένειά του.

Έγραφε: “Ως αθλητής και άνθρωπος συνέβη το αδιανόητο στον αγαπημένο μας Ryan. Ενεπλάκη σε ένα περιστατικό που άλλαξε τη ζωή του κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου.

“Ο Ryan υπέστη κάταγμα στην πλάτη, σπασμένο λαιμό και εξάρθρωση της σπονδυλικής στήλης. Κατά τη διάρκεια αυτού του τραυματισμού, προκλήθηκε τραύμα και στον νωτιαίο μυελό του Ryan.”

“Η βλάβη χαρακτηρίζεται ως η πιο σοβαρή που μπορεί να συμβεί σε έναν νωτιαίο μυελό. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Royal στο Μπέλφαστ και υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση.”

“Αυτή τη στιγμή ο Ράιαν δεν έχει καμία κίνηση στα πόδια ή στο αριστερό του χέρι. Ο δρόμος που θα ακολουθήσει είναι άγνωστος και θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 5 μήνες από τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο, ακολουθούμενο από ένα περαιτέρω χρονικό διάστημα με μια ομάδα ειδικών σπονδυλικής στήλης. Δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία λήξης για το πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η θεραπεία.”

“Είναι κατανοητό ότι αυτή τη στιγμή είναι στενοχωρημένος, έχουμε περιορισμένη πρόσβαση για να τον δούμε. Είναι στη ΜΕΘ και θα μεταφερθεί στο τμήμα αποκατάστασης σπονδυλικής στήλης όταν βελτιωθούν οι συνθήκες. Εξακολουθεί να δείχνει τη θετική του ματιά, την αποφασιστικότητα και τη νοοτροπία του να ξεπεράσει μια ακόμη πρόκληση που έχει παρουσιάσει η ζωή.”

“Ο Ράιαν δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει αυτό που αγαπά και να αγωνιστεί ή να προπονηθεί ξανά στο ΜΜΑ. Ένα άθλημα στο οποίο έχει αφιερώσει τη ζωή του από την ηλικία των 11 ετών.”

“Ο Ράιαν θα μείνει άνεργος στο άμεσο μέλλον και προσπαθούμε να απαλλαγούμε από την οικογένεια και την κόρη του Ράιαν δημιουργώντας μια σελίδα για να συγκεντρώσουμε χρήματα για να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση, τη ζωτική θεραπεία, την ανάρρωση και την υποστήριξη της οικογένειάς του”.

 

Related posts

“Που πας ρε Καραμήτρο”

Spyros Loumanis

Konstantin Gluhov: 4 νοκάουτ σε ένα βράδυ

Spyros Loumanis

Γιατί οι μαχητές του Kyokushin μπορούν να αγωνιστούν με επιτυχία στο MMA

Spyros Loumanis

Leave a Comment