Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
dojoandring
Muay ThaiΤεχνική

“Παίζοντας” με ένα θρύλο

Ο Jeff Chan είναι Καναδός επαγγελματίας μαχητής του ΜΜΑ. Έχει επαγγελματικό ρεκόρ 4 νίκες και 1 ήττα. Σαν ερασιτέχνης έχει 24 νίκες και 2 ήττες.

Είναι πολύ καλός τεχνίτης και ακόμη καλύτερος στο να δημιουργεί video σχετικά με το ΜΜΑ, το Kickboxing και το Muay Thai στο οποίο είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής.

Εδώ τον βλέπουμε σε έναν φιλικό “αγώνα” με τον θρύλο του Muay Thai Saenchai. Ο άνθρωπος είναι ένας ζωντανός θρύλος του αθλήματος παγκόσμιος πρωταθλητής και 6 φορές πρωταθλητής στο Lumpinee Stadium.

Το ρεκόρ του:

  • 378 αγώνες
  • 327 νίκες
  • 41 με νοκάουτ
  • 49 ήττες
  • 2 ισοπαλίες

Ο “αγώνας” είναι πραγματικό ρεσιτάλ τεχνικής του Saenchai. Χωρίς την πίεση του πραγματικού αγώνα και το κυνήγι της νίκης, διασκεδάζει με το πολύ καλό Jeff, διαφημίζοντας το στυλ. Ο νεαρός φίλος μας απολαμβάνει το “μάθημα” και μας δείχνει την επίγνωση που έχει για την εμπειρία που ζει.

Αν και η κινητικότητα του Jeff είναι υποδειγματική, βλέπουμε την ουσία και το απλό παίξιμο του Δάσκαλου, τις ατέλειωτες διαφορετικές επιλογές που βγάζει σε κάθε εμπλοκή, τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού, τις λιτές αντιδράσεις σε κάθε επίθεση που δέχεται και φυσικά το ότι είναι ο κυρίαρχος του κέντρου του ρινγκ σε όλη την διάρκεια της προπόνησης.

Ένα απολαυστικό βίντεο.

 

Related posts

David Benavidez: μια ανάλυση των συνδυασμών του

Spyros Loumanis

Ο Floyd Mayweather διδάσκει τον Devin Haney

Spyros Loumanis

Τα βάρη αρκούν για να επιβιώσεις σε μια μάχη;

Spyros Loumanis

Leave a Comment