Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
BoxingΠρόσωπα

Όλοι οι πυγμάχοι heavyweight πρωταθλητές από το 1885 έως το 2024: σύγκριση των υψών

Όλοι οι πυγμάχοι heavyweight πρωταθλητές από το 1885 έως το 2024: σύγκριση των υψών.

Η κατηγορία βαρέων βαρών στην πυγμαχία είναι αναμφίβολα η πιο εντυπωσιακή. Άνθρωποι 100 και πλέον κιλών μπορούν και κινούνται με απίστευτη εκρηκτικότητα, ταχύτητα, να εκτελούν τεχνικές, αποφυγές, ελιγμούς, άμυνες, στρατηγικές.

Και βέβαια δύναμη. Μεγάλο βάρος, αλλά και μεγάλο ύψος. Είναι πραγματικοί γίγαντες.

Αν και το βάρος είναι περίπου το ίδιο, το ύψος διαφέρει. Αυτό οδηγεί σε μεγάλη διαφορά στο “Reach”, το “άνοιγμα χεριών” όπως αναφέρεται στα βασικά σωματικά χαρακτηριστικά του κάθε πυγμάχου. Μεγάλο άνοιγμα χεριών σημαίνει και μεγάλη απόσταση που φθάνουν τα χτυπήματά τους, καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος του ρινγκ. Το συναρπαστικό είναι ότι, πολλές φορές έχουν βρεθεί αντίπαλοι πυγμάχοι που έχουν μεγάλη διαφορά στο άνοιγμα των χεριών και έχουν αγωνιστεί εντυπωσιακά, αποτυπώνοντας τις διαφορετικές στρατηγικές.

Κάθε σωματότυπος έχει κάποια στοιχεία που του δημιουργούν πλεονέκτημα και κάποια που τον δυσκολεύουν, ανάλογα με την δραστηριότητα.

Το ενδιαφέρον είναι ότι άνθρωποι τόσο διαφορετικοί σωματικά, έχουν γίνει παγκόσμιοι πρωταθλητές. Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει μία συνταγή για την επιτυχία. Οι άνθρωποι φτιάχνουν την συνταγή τους. Είτε είναι “συμπαγείς” όπως ο Mike Tyson, είτε πανύψηλοι όπως οι αδελφοί Klitschko και ο Tyson Fury, όλοι κατάφεραν να κατακτήσουν τον τίτλο. Όλοι μπόρεσαν να δημιουργήσουν το προσωπικό στυλ διαχείρισης του μεγέθους τους, οργάνωσαν τον τρόπο μάχης, την στρατηγική τους ώστε να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τους αντιπάλους.

 

Στο βίντεο που ακολουθεί, καταγράφονται όλοι οι πυγμάχοι heavyweight πρωταθλητές από το από το 1885 έως το 2024. 

Τα ύψη τους κυμαίνονται από 1,70 έως 2,13 m.

 Όμως ο καλύτερος όλων, ο Muhammad Ali, ήταν 1,91 m. Μήπως εκεί γύρω είναι ο ιδανικός μέσος όρος;

 

 

Related posts

Ένας αγώνας για σεμινάριο του μεγαλύτερου παλαιστή στην ιστορία Alexander Karelin

Spyros Loumanis

Πολλοί θέλουν τους τίτλους του Kambosos

Spyros Loumanis

John Fury, ο πατήρ Fury

Spyros Loumanis

Leave a Comment