Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
dojoandring
BoxingΕνημέρωση

Oleksandr Usyk vs Daniel Dubois την ερχόμενη εβδομάδα

Ο Oleksandr Usyk θα υπερασπιστεί τους παγκόσμιους τίτλους του στα βαρέα βάρη εναντίον του Λονδρέζου Daniel Dubois το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Usyk θα αντιμετωπίσει τον υποχρεωτικό αντίπαλο Dubois, αφού οι διαπραγματεύσεις με τον Tyson Fury για μια ιστορική σύγκρουση για τις τέσσερις ζώνες του παγκόσμιου πρωταθλητή κατέρρευσαν.

Ο Ουκρανός με 20-0 δεν έχει αγωνιστεί από τότε που κέρδισε τον Anthony Joshua και τώρα θα έχει ως στόχο να διατηρήσει τις ζώνες του για δεύτερη φορά.

Ο Daniel Dubois ή “DDD” (το τρίτο D είναι από το ‘Dynamite’), κατέχει αυτήν τη στιγμή τον τίτλο “Regular” βαρέων βαρών της WBA και προετοιμάστηκε για αυτήν την μεγάλη σύγκρουση, νικώντας τον Kevin Lerena την τελευταία φορά, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έπεσε νοκ ντάουν τρεις φορές.

Αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνας παγκόσμιου τίτλου για τον 25χρονο και θα ελπίζει να ανατρέψει τις πιθανότητες απέναντι σε έναν από τους καλύτερους στην πιάτσα.

 

 

Η μεγάλη αξίωση για φήμη του Dubois, είναι να κερδίσει τον Trevor Bryan για να κατακτήσει τη δευτερεύουσα ζώνη WBA. Από εκεί και πέρα, είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πώς ορίστηκε ως υποχρεωτικός αμφισβητίας του τίτλου. Εκτός από το ότι κέρδισε τον Bryan, είναι περισσότερο γνωστός για το ότι είχε μερικούς πολύ καλούς γύρους εναντίον του Joe Joyce. Στο τέλος ο ανθεκτικός Joyce του προκάλεσε μεγάλη ζημιά που οδήγησε σε μια νίκη με διακοπή στον 10ο γύρο, όπου διαπιστώθηκε ότι ο Dubois είχε υποστεί κάταγμα στην αριστερή κόγχη και βλάβη στο νεύρο γύρω από το μάτι.. Αφού έχασε αυτόν τον αγώνα, με κάποιο τρόπο ο Dubois κατάφερε να αγωνιστεί για τον ενδιάμεσο τίτλο της  WBA στον επόμενο, κάτι που τελικά τον οδήγησε στην ευκαιρία του εναντίον του Bryan.

Το δυνατό στοιχείο του Dubois είναι το δεξί του που έχει 95% πιθανότητα για νοκάουτ. Δεν το λες και λίγο.

Και τώρα είναι αντιμέτωπος με τον αήττητο Usyk. Όλα καλά για τον “DDD”.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το ρεκόρ του είναι:

  • 20 αγώνες 
  • 19 νίκες
  • 18 με νοκάουτ
  • 1 ήττα

Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 Αυγούστου στο Tarczynski Arena στο Βρότσλαφ της Πολωνίας.

Related posts

Ο αγώνας Tyson Fury vs Oleksandr Usyk έρχεται!

Spyros Loumanis

Συνελήφθη ο Deontay Wilder

Spyros Loumanis

Ο John Fury τα έχει “πάρει” με τον Mike Tyson

Spyros Loumanis

Leave a Comment