Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
dojoandring
BoxingΕνημέρωση

Oleksandr Usyk vs Daniel Dubois: νίκη του πρωταθλητή και χαμός για αμφισβητούμενο φάουλ

Ο πρωταθλητής βαρέων βαρών IBF/WBA/WBO Oleksandr Usyk (21-0, 14 KOs) έμεινε αήττητος νικώντας με νοκ άουτ στον 9ο γύρο τον αμφισβητία Daniel Dubois (19-2, 18 KOs).

Ο αγώνας έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο Wroclaw Arena στο Βρότσλαφ της Πολωνίας.

Γενικά ο Usyk ήταν καλύτερος. Με συνεχή κίνηση, τρυπούσε την άμυνα του Dubois και έπαιρνε τους βαθμούς του. Τα ευθεία χτυπήματα και με το δεξί και με το αριστερό, περνούσαν συνεχώς και τίναζαν το κεφάλι του Dubois προς τα πίσω

Ο Usyk σημείωσε το πρώτο επίσημο νοκ ντάουν του αγώνα στον 8ο γύρο. Ο πρωταθλητής έριξε τον Dubois με έναν συνδυασμό με ένα δεξί hook και αριστερό cross.

Στον 9ο γύρο, ο Usyk έριξε τον Dubois με ένα κοντό δεξί χτύπημα. Ο Dubois γονάτισε και μετρήθηκε. Δεν ήταν ένα μεγάλο χτύπημα από τον Usyk, αλλά ήταν κοφτό, αιχμηρό και πολύ ακριβές στο σαγόνι. Μπορείτε να δείτε το κεφάλι του Dubois να κλυδωνίζεται.

Μετά τον αγώνα, ο Usyk ενθάρρυνε τον Dubois που έμοιαζε να είναι καταρρακωμένος από το αποτέλεσμα.

 

 

Όμως αυτό που θα θυμούνται οι περισσότεροι, είναι αυτό που έγινε στον 5ο γύρο.

Στον 5ο γύρο, ο Dubois χτύπησε τον Usyk με το δεξί στο ύψος της ζώνης του παντελονιού του. Ο Ουκρανός έπεσε κάτω από τον πόνο και του δόθηκαν περίπου 5 λεπτά για να συνέλθει και να συνεχίσει. Επανήλθε και συνέχισε μέχρι τον 9ο γύρο που τελείωσε με ένα υποδειγματικό κοφτό δεξί χτύπημα τον Dubois.

Και έγινε ο χαμός. Αμέσως ξέσπασαν συζητήσεις στα social media μεταξύ των θαυμαστών και των σχολιαστών σχετικά με το εάν ο Usyk δέχθηκε φάουλ ή έπεσε μόνος του. Ο manager του Dubois ήταν εξοργισμένος, αμφισβήτησε τον απόφαση και υποσχέθηκε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Ο λόγος είναι γιατί πιστεύει ότι αν δεν έδινε ο διαιτητής τόσο χρόνο στον Usyk να συνέλθει και να ξεκουραστεί, θα νικούσε ο πυγμάχος του. Το κύριο επιχείρημα είναι ότι αφού ήταν φάουλ γιατί δεν έδωσε πόντο ποινής στον Dubois;

Σχεδόν όλος ο κόσμος της πυγμαχίας έχει βγει και λέει ο καθένας τη γνώμη του. Υπάρχουν και οι δύο απόψεις.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι το χτύπημα ήταν δυνατό. όποιος έχει δεχθεί τέτοιο χτύπημα στο συγκεκριμένο σημείο μπορεί να βεβαιώσει ότι την “ακούς” κανονικά. Πιστεύουμε ότι ο Usyk το “κατάλαβε” το χτύπημα. Το ότι επανήλθε και συνέχισε είναι γιατί είναι πολύ έμπειρος να το διαχειριστεί.

Το χτύπημα, με βάση τους κανονισμούς, ήταν παράνομο, τελεία. Το αν θα νικούσε μετά ο ένας ή ο άλλος είναι υποθετικό. Υπάρχουν κανονισμοί.

Επιπλέον παρατηρείστε ότι και στον 6ο γύρο στο 1:12 υπάρχει κτύπημα του Dubois περίπου στο ίδιο ύψος.

Στο συμβόλαιο του αγώνα, δεν περιλαμβανόταν ρήτρα για ρεβάνς, αλλά ο manager του Dubois Frank Warren, πιστεύει ότι τα κυβερνητικά όργανα θα πρέπει να δούν αν θα μπορούσαν να το ζητήσουν. Αν γίνει αυτό, θα αξιοποιηθεί ιδανικά ο ντόρος που άρχισε και θα κρατήσει απ’ ότι φαίνεται για καιρό.

Να γίνει πάλι ο αγώνας, να βγουν και μερικά εκατομμύρια επιπλέον. Διότι ως γνωστόν οι παρεξηγήσεις λύνονται με χρήματα.

 

 

 

 

 

Related posts

Ο προπονητής του Chris Eubank Jr, Brian ‘BoMac’ McIntyre ελεύθερος με αναστολή

Spyros Loumanis

George Kambosos Jr. vs. Maxi Hughes: επιστροφή με νίκη

Spyros Loumanis

George Kambosos vs Devin Haney: η πρώτη υπεράσπιση του τίτλου

Spyros Loumanis

Leave a Comment