Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
dojoandring
Muay ThaiΑλλες Ασιατικές ΤέχνεςΤεχνική

Old School Muay Thai Elbows

Στο βίντεο που επιλέξαμε παρουσιάζονται – εκτός από διαφημίσεις – τεχνικές αγκώνων από το Muay Thai.

Αυτό δεν είναι το μοναδικό, κυκλοφορούν πραγματικά χιλιάδες με το ίδιο θέμα. Έχει όμως κάποια χαρακτηριστικά που δεν θα βρείτε εύκολα σε άλλα.

Παρουσιάζονται 3 τεχνικές “Old School”.

Η πρώτη είναι με το εσωτερικό του αγκώνα. Παρατηρείστε ότι ο πήχης δεν στρέφεται οριζόντια. Αυτό του στερεί την μεγάλη ροπή, αλλά είναι μία τόσο μικρή κίνηση, που σχεδόν δεν φαίνεται. Μια τεχνική όχι τόσο για να τελειώσει τον αντίπαλο αλλά για να αρχίσει τον συνδυασμό.

Η δεύτερη είναι το γνωστό κυκλικό χτύπημα. Παρουσιάζεται σε δύο παραλλαγές. Η πρώτη  εκτελείται με γύρισμα της μέσης. Είναι η δυνατή παραλλαγή που βγάζει την μεγάλη ροπή.

Η δεύτερη παραλλαγή, που την ονομάζει “cut”, είναι πιο γρήγορη, με μικρή “κοφτή” διαδρομή, πιο άμεση, αλλά λιγότερο δυνατή. σε αυτή δεν συμμετέχει ιδιαίτερα η μέση. Ότι χάνεται σε ροπή κερδίζεται σε ταχύτητα.

Η τρίτη τεχνική, είναι το χτύπημα προς τα πάνω, το uppercut. Εδώ παρατηρείστε την μικρή διαδρομή που τελειώνει ακριβώς εμπρός από το επίπεδο των ματιών.

“Old School”, μικρές κοφτές τεχνικές, μικρές διαδρομές, γωνίες που δεν απέχουν πολύ μεταξύ τους και όλες φροντίζουν να μην αλλοιώνουν την θέση φύλαξης, δεν αφήνουν εκτεθειμένο το κεφάλι ούτε σε χώρο ούτε σε χρόνο.

Το Muay Thai στα καλύτερά του.

 

Related posts

Ο θρύλος του Muay Thai Buakaw στο Bare Knuckle Fighting Championship

Spyros Loumanis

Jumping armbar στο Sambo

Spyros Loumanis

Kamila Smogulecka: Η πιο σέξι MMAer

Spyros Loumanis

Leave a Comment