Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
dojoandring
BoxingΕνημέρωσηΕπικαιρότητα

Οι Usyk και Fury ετοιμάζονται για τον αγώνα της 17ης Φεβρουαρίου

Ο αγώνας Oleksandr Usyk vs Tyson Fury για τον αδιαμφισβήτητο παγκόσμιο τίτλο βαρέων βαρών, έχει προγραμματιστεί για τις 17 Φεβρουαρίου στη Σαουδική Αραβία.

Έχει όλα τα στοιχεία για να χαρακτηριστεί “μεγάλος”. Δύο σπουδαίοι πυγμάχοι, πολύ έμπειροι, τεχνίτες, αήττητοι και πρωταθλητές. Και κάτι ακόμη, με πολλά εκατομμύρια στο τραπέζι.

Αυτός είναι αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος αγώνας της καριέρας των δύο ανδρών – και της κατηγορίας βαρέων βαρών εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια.

 

 

Ο Oleksandr Usyk έχει ρεκόρ

  • 21 αγώνες
  • 21 νίκες

 

 

Ο Tyson Fury έχει ρεκόρ

  • 35 αγώνες
  • 34 νίκες 
  • 24 με νοκάουτ
  • 1 ισοπαλία

 

 

Η προετοιμασία και των δύο συνεχίζεται αλλά με διαφορετικούς τρόπους. Με διαφορετικούς τρόπους γιατί υπάρχουν και διαφορετικές ανάγκες.

Ο Tyson Fury, που πρόσφατα αντιμετώπισε τον παγκόσμιο πρωταθλητή του ΜΜΑ Francis Ngannou σε ένα αγώνα που νίκησε αλλά έχασε τις εντυπώσεις – χρειάζεται να αναλάβει δυνάμεις και να αναρρώσει από τα χτυπήματα – απόλαυσε χρόνο ξεκούρασης μακριά με την οικογένειά του, αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα χαλαρώσει από την προπόνηση.

Ο Fury πρόσφατα έκανε διακοπές στη Σαουδική Αραβία, έχοντας πετάξει με ένα πολυτελές ιδιωτικό τζετ με την οικογένειά του, μόλις δέκα εβδομάδες πριν από τη μάχη.

Αν και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι δεν παίρνει τον αγώνα στα σοβαρά και δεν προπονείται, ακόμη και στις διακοπές, αντίθετα ο Usyk ήταν σκληρός στη δουλειά. Ένας σχολιαστής που γνωρίζει τον Usyk είπε στο SunSport : “Ενώ ο Tyson Fury απολαμβάνει το διάλειμμά του στη Σαουδική Αραβία… εργαζόμαστε σκληρά για την προετοιμασία του αγώνα.

“Έχουμε ήδη πάνω από 50 υποψήφιους για sparring partners που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και πληρούσαν τα κριτήρια.”

«Τρεις από αυτούς έχουν εγγραφεί ως συνεργάτες για τον Oleksandr.”

Οι θαυμαστές ανησυχούν για την τελευταία μεταμόρφωση του σώματος του Oleksandr Usyk για τον αγώνα με τον Fury.

“Δυστυχώς δεν μπορώ να αποκαλύψω τα ονόματά τους τώρα, η ομάδα είναι πολύ προσεκτική με τις πληροφορίες από το στρατόπεδο”.

Ο μυημένος συνέχισε: “Είναι από όλο τον κόσμο, έχουν διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας και πιστεύουμε ότι τέτοιος αγώνας δεν θα μπορούσε μόνο να βοηθήσει τον Oleksandr να προετοιμαστεί για τον αγώνα.”

“Θα αναγνωρίσετε εύκολα τα κοινά σημεία των παιχνιδιών μας – φυσικά χαρακτηριστικά παρόμοια με του Fury. Είναι πραγματικά μεγάλα παιδιά!”

“Και το κάλεσμα για sparring partners για την Usyk είναι ακόμα ανοιχτό. Οπότε η λίστα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη.”

Με αυτό που λέγεται, ο Fury επέλεξε μερικούς δικούς του συνεργάτες με υψηλή εξειδίκευση, στρατολογώντας έναν από τους πιο λαμπρούς προοπτικούς στην πυγμαχία βαρέων βαρών, τον Moses Itauma. Ο Moses είναι Σλοβακικής καταγωγής αριστερόχειρας Βρετανός πυγμάχος, με ρεκόρ 22 νίκες (10 νοκάουτ) – 0 ήττες.

Εκτός από τον νούμερο ένα στην κατάταξη cruiserweight στον κόσμο, τον αριστερόχειρα Αυστραλό Jai Opetaia, με ρεκόρ 23 νίκες (18 νοκάουτ) – 0 ήττες. και οι δύο μπορούν να μιμηθούν κατά κάποιο τρόπο την ταχύτητα και την κίνηση που έχει ο Usyk στο ρινγκ.

Related posts

Ο Oleksandr Usyk υπέγραψε συμβόλαιο με Ουκρανική ποδοσφαιρική ομάδα

Spyros Loumanis

Anthony Joshua vs Oleksandr Usyk: ο αγώνας και τα μετά από αυτόν

Spyros Loumanis

ASBC Asian U22 and Youth Boxing Championships 2024 – τελικοί

Spyros Loumanis

Leave a Comment