Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
dojoandring
LethweiΆγνωστες πολεμικές τέχνεςΤεχνική

Οι κεφαλιές του Lethwei

Το Lethwei είναι ένα πολύ σκληρό στυλ. Αυτό γιατί η νίκη κερδίζεται είτε με εγκατάλειψη του αντιπάλου, είτε με νοκάουτ, ενώ ο αγώνας γίνεται με τις γροθιές να μην είναι καλυμμένες με γάντια αλλά μόνο με τους επιδέσμους.

Είναι σκληρό επίσης γιατί εκτός από τις τεχνικές που χρησιμοποιεί και το Muay Thai, πόδια, γόνατα, αγκώνες και γροθιές, χρησιμοποιεί και τις κεφαλιές.

Αυτό δεν είναι τόσο απλό. Το κεφάλι αν το δει κανείς σαν όπλο, είναι πολύ σκληρό και χτύπημα με αυτό είναι πολύ οδυνηρό και καταστροφικό. Επίσης αυτό αλλάζει τελείως και το παίξιμο στο πολύ κοντινό παιχνίδι.

Δείτε τι γίνεται:

Ο “Βασιλιάς του Lethwei” είναι ο Καναδός Dave Leduc. Παγκόσμιος πρωταθλητής και πραγματικά μεγάλος μαχητής. Είναι όντως ένας από τους κορυφαίους. Είναι επίσης και πολύ καλός στις κεφαλιές. Δείτε τον να μας εξηγεί πως γίνεται η εκπαίδευση στο εξαιρετικό αυτό “όπλο”. Προσέξτε το πόση σημασία δίνει στον πολύ δυνατό λαιμό.

 

 

Και ένα ακόμη εξαιρετικό βίντεο από τον ίδιο, για το πως μπορούμε να αμυνθούμε στα χτυπήματα με το κεφάλι.

 

 

Για όσους αμφιβάλουν ακόμη για το αν οι κεφαλιές είναι δυνατό όπλο, δείτε ο βίντεο που ακολουθεί. Αυτό που χτυπά είναι καρύδα. Έχετε δοκιμάσει ποτέ να σπάσετε καρύδα;

 

Related posts

“Επιτεθείτε στο σώμα και το κεφάλι θα πεθάνει”

Spyros Loumanis

Dave Leduc: ο βασιλιάς του Lethwei είναι Καναδός

Spyros Loumanis

Εναέριες αγκωνιές

Spyros Loumanis

Leave a Comment