Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
dojoandring
BoxingGreeksΕπικαιρότηταΠρόσωπα

Ο Paulie Malignaggi αμφισβητεί τις ικανότητες του Kambosos

Μεταξύ των πραγμάτων που πάνε πακέτο με έναν μεγάλο αγώνα επαγγελματικής πυγμαχίας, είναι και τα σχόλια διαφόρων ειδικών υπέρ του ενός ή του άλλου πυγμάχου.

Εδώ έχουμε την περίπτωση του αγώνα George Kambosos Jr. vs Vasily Lomachenko για τον κενό τίτλο ελαφρών βαρών της IBF στις 12 Μαΐου στο Perth της Αυστραλίας.

Ο ειδικός εδώ είναι ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Paulie Malignaggi, ο οποίος δήλωσε ότι ο George Kambosos Jr. δεν αξίζει να αγωνιστεί με τον Vasily Lomachenko.

Ο Malignaggi λέει ότι ο Kambosos δεν ήταν σχετικός από τη νίκη του επί του Teofimo Lopez τον Νοέμβριο του 2021. Δηλώνει ότι η πρόσφατη φόρμα του Kambosos Jr, που πήρε ένα δώρο με την νίκη εναντίον του Maxi Hughes τον περασμένο Ιούλιο και έχασε τους δύο αγώνες του πριν από αυτόν ενάντια στον Devin Haney, δείχνει ότι απλώς “γεμίζει το βιογραφικό του” σε αυτό το στάδιο της καριέρας του.

Ο Kambosos κερδίζει χρήματα από τη πιο μεγάλη νίκη της καριέρας του επί του Teofimo επειδή δεν έχει κάνει τίποτα από τότε. Ο Malignaggi πιστεύει ότι κάποιοι πιο άξιοι μαχητές θα έπρεπε να αγωνίζονται για τον κενό τίτλο της IBF αντί για τον Kambosos, ο οποίος χαρακτηρίζεται από έλλειψη δεξιοτήτων και μη ρεαλιστική φιλοδοξία “Προσωπικά, απλώς δεν νομίζω ότι είναι αρκετά ικανός για αυτόν τον αγώνα και δεν νομίζω ότι θα κερδίσει τον αγώνα”, δήλωσε ο Malignaggi στο ProBox TV.

“Νομίζω ότι έβαλε τον εαυτό του στη σύνταξη με βάση μια νίκη επί του Teofimo Lopez [τον Νοέμβριο του 2021] και πήρε αρκετές ημέρες πληρωμής. Έχει κατασκευάσει αυτό το μέρος της επιχείρησης πολύ καλά.”

Οι θαυμαστές θα πίστευαν ότι άλλοι μαχητές αξίζουν περισσότερο να αγωνιστούν για τον τίτλο της IBF από τον Kambosos.  “Δεν έχω πρόβλημα με τον George”, είπε ο Malignaggi. “Απλώς νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να είναι αγώνας παγκόσμιου τίτλου, όχι στην κατηγορία ελαφρών βαρών που έχει αρκετούς καλούς μαχητές που θα βαθμολογούσα πάνω από τον Kambosos. Είμαι ακόμα χαρούμενος που παίρνει αυτή την επιταγή”.

Είναι ο οικονομικός οπορτουνισμός από την πλευρά του Kambosos, που εκμεταλλεύτηκε τη μία σημαντική νίκη του στην καριέρα του απέναντι στον Teofimo και στη συνέχεια το άρμεγε για τις μέρες της πληρωμής.

“Δεν κατηγορώ τον πραγματικό αγώνα. Τον κατηγορώ ως αγώνα παγκόσμιου τίτλου, επειδή ο George, έχοντας κερδίσει τον αγώνα του Teofimo Lopez, μπορεί να αρπάξει μερικές από αυτές τις ημέρες πληρωμής, επειδή με αυτόν τον τρόπο αρπάζεις μερικές από αυτές τις καθυστερημένες ημέρες πληρωμής”, είπε ο Malignaggi.

Αυτά που λέει έχουν ενδιαφέρον. Υπάρχει η άποψη ότι άλλοι είναι καλύτεροι για τον παγκόσμιο τίτλο, αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει και οι “κατώτεροι” κατ’ αυτόν να διεκδικούν ένα τίτλο; Δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά αυτό; Είναι πολλά τα παραδείγματα που πυγμάχοι δεν είχαν θέση σε υψηλού επιπέδου αγώνα, μπήκαν και αγωνίστηκαν. Αλλά ο Kambosos αγωνίζεται πραγματικά, πήρε τον παγκόσμιο τίτλο με την αξία του. Και αν δεχθούμε ότι δεν έχει ελπίδες απέναντι στον πραγματικά καλό Lomachenko, η άποψη αυτή σχηματίστηκε με όσα είδαμε πριν μερικούς μήνες, μέχρι και στον τελευταίο αγώνα του με τον  Maxi Hughes. Τι μας εμποδίζει να σκεφτούμε ότι μπορεί να έχει βελτιωθεί και με τον νέο προπονητή του και με την εμπειρία που έχει πλέον.

Άλλωστε, αν μιλάμε για το οικονομικό, είναι η δουλειά του να αγωνίζεται και να αξιοποιεί άριστα τα έσοδα από την επιτυχία του με τον Lopez, όπως κάνουν όλοι. Μία μεγάλη νίκη και ένας παγκόσμιος τίτλος είναι για τον επαγγελματία αθλητή το κεφάλαιό του, που πρέπει να εξαργυρώσει σε μέγιστο βαθμό.

 

 

Related posts

Το μέγεθος μετράει;

Spyros Loumanis

Ο Tyson Fury έχει μετανιώσει

Spyros Loumanis

Mayweather vs Pacquiao 2: επιβεβαιώθηκε για το RIZIN το 2024

Spyros Loumanis

Leave a Comment