Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
dojoandring
BoxingΕπικαιρότηταΠρόσωπα

Ο Mike Tyson ετοιμάζεται να πουλήσει την υστεροφημία του

Ο Mike Tyson ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον Youtuber – πυγμάχο Jake Paul. Ο “αγώνας” θα γίνει για το Netflix στο AT&T Stadium του Texas στις 20 Ιουλίου.

Τα χρήματα του δρώμενου θα είναι 500.000.000 δολάρια. Δεν τα λες και λίγα.

Η πώληση της υστεροφημίας κοστίζει.

Από την μια έχουμε ίσως τον πιο δημοφιλή και αγαπητό πυγμάχο στον κόσμο, με την σπουδαία καριέρα και τους μεγάλους αγώνες με τους καλύτερους πυγμάχους της εποχής του.

Από την άλλη έχουμε τον Youtuber, πυγμάχο, επιχειρηματία, influencer, που αν μη τι άλλο ξέρει να αξιοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα, τα ΜΜΕ και κυρίως τους ακολούθους του.

Ο Paul εξακολουθεί να βρίσκει είτε β’ διαλογής αντιπάλους, είτε φημισμένους αλλά συνταξιούχους α’ διαλογής. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει αναμετρηθεί με πυγμάχους ενεργούς, πρώτης γραμμής και μικρής ηλικίας. Μέχρι να το κάνει θα είναι απλώς ένας Youtuber και ένας πολύ ικανός επιχειρηματίας. Αν το τολμήσει, αν δηλαδή οι σοβαροί αντίπαλοι θεωρήσουν ότι ένας αγώνας μαζί του θα προσθέσει στο βιογραφικό τους και μπορέσει να σταθεί αξιοπρεπώς, τότε θα είναι πραγματικός πυγμάχος.

Από την άλλη πλευρά, ο ήδη πλούσιος Tyson δεν έχει αντίρρηση να ρισκάρει σε ηλικία συνταξιοδότησης να μπει ξανά στο ρινγκ και να νοιώσει ότι τελικά δεν είναι και τόσο γέρος. Πόσο μάλλον όταν κοιτάξει τον τραπεζικό του λογαριασμό να έχει μερικά μηδενικά επιπλέον. Σίγουρα η δουλειά δεν είναι ντροπή και αν τονώνει και το ηθικό ακόμη καλύτερα. Όμως αν τα χρήματα μπορείς να τα μαζέψεις ξανά, η φήμη, αυτό που πιστεύουν οι άλλοι για σένα και αυτό που θα λένε όταν εσύ δεν θα είσαι μπροστά, αν χαθεί δεν μαζεύεται ξανά. Ο Mike τα έβαλε κάτω και αποφάσισε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να δελεαστεί, να πεισθεί ο Tyson να μπει στο ρινγκ μαζί του και να ρισκάρει την υστεροφημία του, χρειάστηκε ο Paul να μαζέψει χορηγίες 500.000.000 δολαρίων, ένα εκπληκτικό ποσό. Το μέγεθος του ποσού, δείχνει το μέγεθος της απόστασης και της ασυμβατότητας των δύο αντιπάλων.

Ο αγώνας θεωρείται επίδειξης, όχι πραγματικός, άρα και το αποτέλεσμα θα είναι επίδειξης. Τίνος πράγματος; Ότι ο Paul έχει λόγο ύπαρξης εκεί μέσα; Ότι ο Tyson μπορεί ακόμη; Μέσα στη συμφωνία υπάρχουν και όροι για το πως θα αγωνιστούν, Δηλαδή αν ο Tyson μπορεί να τελειώσει τον Paul στον πρώτο γύρο θα το κάνει;

Κατά τα άλλα θα κυκλοφορήσει πολύ χρήμα γύρω από αυτό το γεγονός. Ήδη υπάρχει μεγάλος αριθμός άρθρων, αναλύσεων, συνεντεύξεων, σχολίων, βίντεο και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Μέχρι να γίνει ο αγώνας θα έχουμε δει και διαβάσει ότι μπορεί να ειπωθεί και να γραφεί.

 

 

Related posts

Manny Pacquiao: την “άκουσα” μόνο από τον Miguel Cotto

Spyros Loumanis

Devin Haney vs Ryan Garcia: που βρισκόμαστε;

Spyros Loumanis

Καμπότζη και Ταϊλάνδη μάχονται για το “Muay Thai”

Spyros Loumanis

Leave a Comment