Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
dojoandring
BoxingΕπικαιρότητα

Ο Jorge Linares υποστηρίζει τον Vasily Lomachenko: Ο Kambosos είναι “Πρωταθλητής του γυμναστηρίου”

Ο Jorge Linares κάνει την έξυπνη επιλογή, επιλέγοντας τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή τριών κατηγοριών Vasily Lomachenko για να νικήσει τον George Kambosos Jr., τον πρωταθλητή γυμναστικής, στον αγώνα τους στις 12 Μαΐου για τον κενό τίτλο ελαφρών βαρών της IBF στο RAC Arena στο Perth της Αυστραλίας.

Ποιός είναι ο Jorge Linares; Ο 38χρονος σήμερα Jorge Luis Linares Palencia, είναι ένας συνταξιούχος επαγγελματίας πυγμάχος από τη Βενεζουέλα. Έχει κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα σε τρεις κατηγορίες βάρους, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου WBC featherweight από το 2007 έως το 2008, τον τίτλο WBA super featherweight από το 2008 έως το 2009 και τους τίτλους ελαφρών βαρών της WBA, WBC και του περιοδικού Ring μεταξύ 2014 και 2018.

Το ρεκόρ του:

  • 56 αγώνες
  • 47 νίκες
  • 29 με νοκάουτ 
  • 9 ήττες

 

 

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής τριών κατηγοριών βάρους Linares, έχει αγωνιστεί με τον Lomachenko και γνωρίζει το ταλέντο του. 

 

 

Για αυτόν τον αγώνα, ο Linares βλέπει τον 30χρονο Kambosos ως έναν μαχητή που φαίνεται καλός στο γυμναστήριο, αλλά τη νύχτα του αγώνα, είναι λίγος. Εκτός από τη νίκη του Kambosos Jr επί ενός τραυματισμένου Teofimo Lopez, το 2021, δεν έχει κάνει πολλά στην καριέρα του. Ο Kambosos είναι, όπως πιστεύει ο Linares, ένα κλασικό παράδειγμα θαύματος με ένα χτύπημα.

“Νομίζω ότι ο Lomachenko κερδίζει αυτόν τον αγώνα”, είπε ο Linares στο Probox TV. “Ο Kambosos είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στο γυμναστήριο, αλλά στο ρινγκ είναι διαφορετικός… Απλώς δεν κάνει τα ίδια πράγματα που κάνει στο γυμναστήριο”.

Όμως υπάρχουν και άλλοι που πιστεύουν ότι ο Linares το έχει καταλάβει λάθος. Το πρόβλημα είναι, όπως λένε, ότι ο Kambosos απλά δεν είναι τόσο καλός μαχητής σε σύγκριση με τα άλλα ταλέντα της κατηγορίας, κάτι που τον κάνει να φαίνεται μέτριος όταν αντιμετωπίζει ταλαντούχους αντιπάλους. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Kambosos εκτέθηκε στους δύο αγώνες του εναντίον του Devin Haney, χάνοντας το 2022. Πολλοί θαυμαστές επίσης πιστεύουν ότι ο Kambosos θα έπρεπε να είχε χάσει κανονικά στον τελευταίο του αγώνα απέναντι στον Maxi Hughes τον περασμένο Ιούλιο. Οι κριτές έδωσαν τον αγώνα στον Kambosos και μαζί με αυτόν, μια συνέχεια στην καριέρα του που βρισκόταν σε δύσκολο σημείο μετά τις τελευταίες δύο ήττες, αλλά κυρίως με τις εμφανίσεις του σε αυτές.

Αν ο Kambosos είχε χάσει και αυτόν τον αγώνα, θα ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα του και ένα σημάδι ότι η καριέρα του ως μεγάλου πυγμάχου ουσιαστικά θα είχε τελειώσει. Η εμπιστοσύνη του Linares στον Lomachenko “Επικεντρώνει όλη του την προσοχή στο προπονητικό του στρατόπεδο, αλλά σε αντίθεση με τον Kambosos, χάνει τα πάντα στο ρινγκ. Γι’ αυτό είμαι πάντα με τον Lomachenko”, είπε ο Linares. Ο Lomachenko κάνει δουλειά και είχε το πλεονέκτημα της ανώτερης εκπαίδευσης στην ερασιτεχνική του καριέρα στην Ουκρανία. Αγωνίστηκε με τους καλύτερους και έμαθε από το αστέρι. Επίσης, είναι σπουδαίος αθλητής και αυτό βοηθάει. Να θυμίσουμε ότι ο Lomachenko έχει σαν ερασιτέχνης 397  (1 ήττα) αγώνες, ενώ έγινε επαγγελματίας το 2013.

Δυστυχώς, τον Lomachenko τον έχουν κλέψει πολλές φορές και κανονικά θα έπρεπε να είναι ακόμα αήττητος. Έχει ανακαλύψει με τον δύσκολο τρόπο πώς είναι στο επαγγελματικό παιχνίδι.

Ο Kambosos είναι αλήθεια ότι δεν έχει το ταλέντο του Lomachenko, αλλά το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τους άλλους πυγμάχους της κατηγορίας. Για να βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται προφανώς δεν είναι άσχετος. Πέρα από αυτό, το ταλέντο είναι απαραίτητο αλλά δεν είναι το μόνο στοιχείο που κρίνει έναν αγώνα. Είναι και το πόσο αυτοπεποίθηση έχει ένας μαχητής, πόσο θέλει τη νίκη, πόσο εστιασμένος είναι, αλλά και το αν έχει “αστέρι”, αν έχει την εύνοια της τύχης την κατάλληλη στιγμή.

Επίσης όπως λέει και ο Linares, ο Lomachenko είναι σπουδαίος στο προπονητικό camp, αλλά δεν αποδίδει αντίστοιχα στον αγώνα, πράγμα που κάνει ο Kambosos.

Όπως και νάχει, όταν βρίσκεσαι στο επίκεντρο τόσο μεγάλων διοργανώσεων, είσαι κορυφαίος.

Το βέβαιο είναι ότι ο αγώνας θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

 

Related posts

Ο Chris Eubank Jr θάθελε τον Canelo Alvarez

Spyros Loumanis

Ποιό είναι το καθημερινό πρόγραμμα ενός επαγγελματία πυγμάχου στην Κορέα;

Spyros Loumanis

Martyn Ford vs Sajad Gharibi : 145kgr vs 175 kgr

Spyros Loumanis

Leave a Comment