Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
Muay ThaiΠρόσωπα

Ο John Wayne Parr έχασε από τον τελικό νικητή, τον χρόνο

Στις 21 Απριλίου 2021, πριν μια εβδομάδα, αγωνίστηκαν με όρους Muay Thai, ο Ολλανδός Nieky Holzken και ο Αυστραλός, 10 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής John Wayne Parr. Ο αγώνας ήταν στα πλαίσια του ONE Championship, μιας από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στον κόσμο.

Η μορφή αυτή αγώνων Muay Thai επειδή γίνεται σε κλουβί του ΜΜΑ, ονομάζεται Cage Muay Thai. Η πλέον εμφανής διαφορά είναι ότι τα γάντια είναι πιο μικρά, όπως αυτά του ΜΜΑ.

Και οι δύο μαχητές είναι κορυφαίοι. Δείτε τα στατιστικά τους:

Nieky Holzken: 37 ετών 4 μηνών (ύψος 1,82cm, 77.1 kgr)

Στην πυγμαχία: 

15 αγώνες, 14 νίκες, 11 νοκάουτ, 1 ήττα

Στο Kickboxing:

111 αγώνες, 94 νίκες, 47 νοκάουτ, 16 ήττες, 4 νοκάουτ, 1 αγώνας ακυρώθηκε

John Wayne Parr: 44 ετών 10 μηνών (1,77cm, 80,8kgr)

Στην πυγμαχία:

14 αγώνες, 11 νίκες, 10 νοκάουτ, 3 ήττες

Στο Kickboxing:

133 αγώνες, 99 νίκες, 46 νοκάουτ, 34 ήττες

Ο αγώνας έγινε μεταξύ δύο πολύ σπουδαίων μαχητών, αλλά κυρίως ήταν μεταξύ του Parr και του χρόνου. Είναι δεδομένο ότι ο αντίπαλός του θα ήταν κορυφαίος, δεν θα έκλειναν αγώνα με κάποιον μέτριο. Από τα παραπάνω στατιστικά, το κρίσιμο μέγεθος δεν είναι οι ατέλειωτες νίκες και των δύο, αλλά οι ηλικίες. Ο Holzken είναι 37 ετών και 4 μηνών ενώ ο Parr 44 ετών και 10 μηνών, σχεδόν 45. Ο πρώτος είναι ο φιλόδοξος ανερχόμενος υποψήφιος παγκόσμιος πρωταθλητής και ο δεύτερος, “εθισμένος με τον αγώνα”, όπως δηλώνει ο ίδιος. Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Holzken είναι πιο μυώδης, πιο δυνατός και 5 πόντους πιο ψηλός, έχει πιο μακριά χέρια και πόδια.

Η διαφορά ηλικίας φαίνεται στο τρόπο που αγωνίζονται. Ο Nieky είναι πιο εκρηκτικός, δυνατός, με πιο κοφτές αποφυγές και αλλαγές κατεύθυνσης. Ο John Wayne είναι πιο έμπειρος, “διαβάζει” κανονικά τον αντίπαλό του.

Στον πρώτο γύρο ο Nieky μπόρεσε και πέρασε, σαν πρώτο χτύπημα, γυριστό λάκτισμα στο κεφάλι, κάτι που δείχνει εκτός από τεχνική, ταχύτητα και μεγάλη εμπιστοσύνη στον χρονισμό του, αφού το εκτελεί εναντίον ενός τόσο έμπειρου αντιπάλου. Ο John δεν μπόρεσε να το αποφύγει. Αυτά δεν περνάνε κανονικά. Δεν είχε την γρήγορη αντίδραση που χρειαζόταν.

Αργός και κουρασμένος συνδυασμός του John, επιτρέπει στον Nieky να βρεί άνοιγμα και να περάσει δεξί ευθύ χτύπημα, να τον σπρώξει στο πλέγμα και να συνεχίσει με γόνατο.

Στον δεύτερο γύρο το 1-2 του Nieky περνά “στεγνά”. Ακολουθεί αριστερό hook. Και μετά από λίγο, μετά από χαμηλό λάκτισμα του John, τα χέρια μένουν κάτω, ο Nieky βρίσκει άνοιγμα για αριστερό λάκτισμα στο κεφάλι και τέλος.

Αν θέλουμε να δούμε την μεγάλη εικόνα, ο John Wayne δεν απείλησε πραγματικά σχεδόν σε καμία φάση. Το ότι περνούσαν χτυπήματα, είναι σε μεγάλο μέρος και ευθύνη δική του. Δεν μπορούσε να ακολουθήσει την ταχύτητα του νεότερου Nieky που τον προλάβαινε ανοιχτό και χτυπούσε με εκρηκτικά και επικίνδυνα χτυπήματα. Όπως εξελισσόταν η κατάσταση, ήταν θέμα χρόνου να γίνει το αποφασιστικό χτύπημα.

Ο John Wayne Parr νομίζουμε ότι έκλεισε τον κύκλο του. Η καριέρα που αφήνει πίσω του είναι απλησίαστη, πολλές νίκες, δύσκολοι αγώνες που κερδήθηκαν, 10 παγκόσμιοι τίτλοι που κατακτήθηκαν. Απέδειξε επίσης ότι έχει και κουράγιο και θέληση αφού έφθασε να αγωνίζεται σε κορυφαίες διοργανώσεις στα σχεδόν 45 του. Δεν κλείνονται τέτοια συμβόλαια αν δεν πιστεύουν ότι μπορείς να αγωνιστείς με αξιώσεις.

Από την άλλη πλευρά, ο Nieky Holzken είναι τεχνικός, εκρηκτικός, δυνατός, μπορεί και “βλέπει”, σίγουρα το μέλλον του ανήκει.

 

 

Related posts

Oleg Taktarov: ζωή σαν παραμύθι από τα κλουβιά του ΜΜΑ στο Hollywood

Spyros Loumanis

Ο Μanny Pacquiao ετοιμάζεται για τον Buakaw

Spyros Loumanis

Francis Ngannou vs Dereck Chisora τον Δεκέμβριο;

Spyros Loumanis

Leave a Comment