Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
dojoandring
BoxingGreeksΕπικαιρότητα

Ο George Kambosos jr. είναι ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής WBA, WBO, IBF, The Ring

Ήταν μια σπουδαία βραδιά για τον George, για τους φίλους της πυγμαχίας αλλά και για εμάς τους Έλληνες, αφού ένας δικός μας έφθασε στην κορυφή του κόσμου του επαγγελματικού μποξ. Τέτοια επιτυχία μας θυμίζει τον Αντώνη Χριστοφορίδη που είχε επιτύχει τον ίδιο άθλο πολλά χρόνια πριν και σε πολύ πιο δύσκολες εποχές, το 1940.

Δεν υπάρχει άνθρωπος της πυγμαχίας, αναλυτής, προπονητής, πυγμάχος που να μίλησε πριν τον αγώνα και να μην έδωσε τον Lopez σαν νικητή με νοκάουτ το πολύ μέχρι τον 6ο ή 8ο γύρο.

Ο μόνος που έλεγε Μην υποτιμάς τον Kambosos¨ ήταν ο έμπειρος διοργανωτής του αγώνα Eddie Hearn. 

Ο μόνος που πίστευε στην νίκη ήταν ο πατέρας, η οικογένεια και ο ίδιος ο Kambosos με μια τεράστια αυτοπεποίθηση.

Ο ίδιος ο Lopez δήλωνε εδώ και μήνες ότι θα τελειώνει με τον Ελληνοαυστραλό στον πρώτο γύρο. Μόνο που στον αγώνα συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Έπεσε αυτός με νοκντάουν σε ακριβώς τον γύρο, από ένα φοβερό δεξί του Kambosos.

Ας δούμε τον αγώνα αναλυτικά:

1ος γύρος

Ο Lopez ξεκινά με φόρα θέλοντας να υλοποιήσει την υπόσχεσή του, νοκάουτ στον πρώτο γύρο. Πιέζει και ήδη το πρόσωπο του Kambosos είναι κόκκινο. Περνά δύο δεξιά αλλά ένα φοβερό δεξί του Έλληνα είναι που τον ρίχνει στο καναβάτσο. Ο κόσμος στο Madison Square Garden που συνολικά υποστηρίζει τον Lopez, παγώνει.

2ος γύρος

Ο Lopez μπαίνει για τα καλά στη μάχη, ένα δυνατό δεξί στον Kambosos και μια ακόμη πιο δυνατή απάντηση. Καταλαβαίνει ότι τα πράγματα ίσως δεν είναι όπως τα είχε σχεδιάσει. Συνεχίζει όμως καλά. 

3ος γύρος

Καλό δεξί του Lopez που κυνηγά. Δεξί στο σώμα του Kambosos και μετά ψηλό αριστερό. Ο Kambosos απαντά. Ο Lopez περνά άλλο ένα καλό δεξί. 
 

4ος γύρος

Ο Lopez χτυπά στο σώμα και ο Kambosos απαντά στο σαγόνι, “εξηγώντας” ότι είναι παρών. Δεξί από τον Lopez και απάντηση στο σώμα από τον Kambosos. Ένα ακόμη δεξί του στο κεφάλι αστοχεί.
 

5ος γύρος

Δεξί του Lopez και διπλό χτύπημα από τον Kambosos. Ανταλλαγές χτυπημάτων στο κέντρο και ο γύρος είναι του Lopez. 
 

6ος γύρος

Αριστερό hook του Lopez και μετά στο σώμα. η απάντηση έρχεται επίσης στο σώμα. Αριστερό -δεξί του Kambosos στο κεφάλι του Lopez. Μερικά χτυπήματα του Lopez βρίσκουν στόχο και απάντηση με αριστερό – δεξί του Kambosos.  
 

7ος γύρος

Ένα δυνατό δεξί από τον Kambosos βρίσκει το πρόσωπο του Lopez. Ο πρωταθλητής δείχνει χαμένος. Ο ρυθμός πέφτει. Ένα uppercut από τον Kambosos. 
 

8ος γύρος

Ανταλλαγές χτυπημάτων με υπεροχή του Lopez, Αριστερό καλό χτύπημα για τον πρωταθλητή. Ο Kambosos δείχνει να μπερδεύεται και ο Lopez βρίσκει ευκαιρία να περάσει μερικά αριστερά. Ο Lopez παίρνει τον γύρο.
 

9ος γύρος

Ο Lopez ρίχνει αριστερό στο σώμα και δεξί στο κεφάλι. Δεξί hook στα πλευρά του Kambosos που απαντά με uppercut. Χτυπήματα από τον Lopez που παίρνει τον γύρο με μικρή υπεροχή.
 

10ος γύρος

O Lopez πιάνει τον Kambosos με αριστερό και μετά με δεξί και ρίχνει τον Kambosos στο καναβάτσο. Νοκ ντάουν! Σηκώνεται και συνεχίζει. Ο Lopez προσπαθεί να αξιοποιήσει την ευκαιρία με συνεχή χτυπήματα μέχρι που δέχεται ένα δυνατό αριστερό hook και αργότερα και ένα uppercut. Η ευκαιρία για τον πρωταθλητή χάνεται. Ο γύρος του Lopez.
 

11ος γύρος

Μερικά αριστερά από τον Kambosos που “εξηγεί” ότι έχει επανέλθει. Ο Lopez βρίσκει σώμα και κεφάλι με το αριστερό. Ο Kambosos με δεξί και αριστερό στο χτυπημένο μάτι του Lopez. Ο διαιτητής σταματά τον αγώνα για να ελέγξει ο γιατρό τον Lopez. Η δράση συνεχίζεται, ανταλλαγή χτυπημάτων και ο γύρος του Kambosos. 
 

12ος γύρος

Δυνατό αριστερό από τον Kambosos. Δύο αριστερά από τον Lopez. Ξανά ο Kambosos δεξί και μετά αριστερό. Ο Lopez σημαδεύει στο σώμα. Ανταλλαγές χτυπημάτων. Σκληρό δεξί του Kambosos. Πόλεμος μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο γύρος καθαρά του Kambosos.
 
Πάντως το σίγουρο είναι ότι καθώς ο αγώνας φαινόταν να ξεφεύγει από τον έλεγχο, μετά τους πρώτους έξι γύρους, η γωνία του Teofimo με τον Lopez Sr. είχε να προσφέρει ελάχιστες προσαρμογές. Ο George ήταν καλύτερα προετοιμασμένος. αυτό φαινόταν και από το βλέμμα του μέσα στον αγώνα, σε σύγκριση αυτό του Lopez.
 

Μετά τον αγώνα ο Έλληνας δήλωσε: “Πίστεψα στον εαυτό μου. Μπορεί να μην το πιστεύεις, αλλά πιστεύω στον εαυτό μου. Έχω όλα τα τρόπαια. Δεν είμαι ο βασιλιάς, είμαι ο αυτοκράτορας, γιατί έρχομαι σε μια άλλη χώρα και τα παίρνω ένα ένα.”

Τα επίσημα δελτία του σκορ ήταν 115-111, 113-114, 115-112, με τον Kambosos να κερδίζει σε δύο από τα φύλλα. 

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:

 

 

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε το επίπεδο κακοήθειας που επικράτησε όλους τους μήνες των συνεχών ακυρώσεων και αναβολών του αγώνα.

Αυτή η κακή διάθεση συνεχίστηκε και μετά τον αγώνα, όταν ο Lopez διέκοψε τη συνέντευξη του Kambosos, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε δικαιολογίες και δηλώνοντας ότι άξιζε ξεκάθαρα τη νίκη. Ο Lopez έφτασε στο σημείο να πει ότι πίστευε ότι κέρδισε τους 10 από τους 12 γύρους και υπέδειξε ότι υψηλότερες δυνάμεις του αθλήματος λειτούργησαν εναντίον του.

“Κέρδισα απόψε, φίλε», είπε ο Lopez. “Όλοι το ξέρουν αυτό. Ο διαιτητής σήκωσε το χέρι μου, όλοι το ξέρουν αυτό. Κέρδισα απόψε… Στο τέλος της ημέρας, φίλε, είμαι αληθινός πρωταθλητής. Έκανα αυτό που έπρεπε, βγήκα εκεί έξω και έκανα το καλύτερο δυνατό”.

Η απάντηση από τον Kambosos ήταν απλή καθώς κάλεσε τον Lopez σε ρεβάνς στην έδρα του νέου πρωταθλητή.

“Είσαι λίγο μπερδεμένος, αδερφέ”, είπε ο Kambosos. “Άκου, πήρα τις ζώνες, κέρδισα τον αγώνα. Τον κέρδισα καθαρά. Αλλά σε σέβομαι. Πάρτε τον σαν πρωταθλητή και προχωρήστε. Μπορούμε να το κάνουμε ξανά στην Αυστραλία μπροστά σε 80.000 κόσμο.”

Ο Lopez απέρριψε την ιδέα, λέγοντας ότι ήθελε να περάσει χρόνο με τον νεογέννητο γιο του και λέγοντας ότι ο αγώνας αυτός ήταν πιθανώς ο τελευταίος του στα ελαφρά κιλά, ενώ ο Kambosos πρότεινε ο επόμενος αγώνας να είναι με τον Devin Haney, προσπαθώντας να προσθέσει τη μοναδική ζώνη τίτλου που δεν έχει.

“Είμαι ο καλύτερος μαχητής”, πρόσθεσε, δηλώνοντας ότι η νίκη του ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της Αυστραλιανής πυγμαχίας.

Τα σχέδια για μια συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα εγκαταλείφθηκαν καθώς και οι δύο μαχητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Οι δηλώσεις του promoter του Kambosos

 

 

Οι δηλώσεις άλλων πυγμάχων 

 

Στην κορυφή του κόσμου

 

 

 

Related posts

Jai Opetaia: ο αγωνιστικός παρτενέρ του Tyson Fury “καθάρισε” στον πρώτο γύρο

Spyros Loumanis

Ο Lennox Lewis σκέφτεται κι αυτός την επιστροφή

Spyros Loumanis

Ο Oscar De La Hoya Προσφέρει 100.000.000 δολάρια στον Floyd Mayweather Jr για ρεβάνς

Spyros Loumanis

Leave a Comment