Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
dojoandring
BoxingGreeksΕνημέρωση

Ο George Kambosos επιστρέφει

Ο 29χρονος πρώην πρωταθλητής ελαφρών βαρών των IBF, WBA, WBO & Ring Magazine, George Kambosos Jr και ο 33χρονος Βρετανός Maxi Hughes υπέγραψαν συμβόλαιο για να συναντηθούν το καλοκαίρι στην Αυστραλία.

Ο Kambosos έχει ρεκόρ

  • 22 αγώνες
  • 20 νίκες
  • 10 νοκάουτ
  • 2 ήττες

Οι ήττες έγιναν και οι δύο με αντίπαλο τον Devin Haney, με τελευταία τον περασμένο Οκτώβριο.

 

 

Ο Maxi Hughes έχει ρεκόρ

  • 33 αγώνες
  • 26 νίκες
  • 5 νοκάουτ 
  • 5 ήττες
  • 2 ισοπαλίες

Για τον Kambosos ο αγώνας αυτός είναι “ζωής και θανάτου”. Χρειάζεται οπωσδήποτε μια νίκη. Μία τρίτη συνεχόμενη ήττα θα σήμαινε και το ουσιαστικό τέλος της καριέρας του. Ο θαυμαστός κόσμος της επαγγελματικής πυγμαχίας δεν συγχωρεί τόσες ήττες στη σειρά. Αν συμβεί αυτό, θα αναγκαστεί να αγωνίζεται σε αγώνες χαμηλού ενδιαφέροντος και χαμηλών αμοιβών. Από την άλλη, τα ηλικιακά όρια δεν του επιτρέπουν να ελπίζει σε μια μελλοντική άνοδο στην κατάταξη και την διεκδίκηση ξανά του παγκόσμιου τίτλου. Άρα ή τώρα ή ποτέ.

Επίσης αν κανείς παρακολουθήσει τους διεθνείς σχολιαστές, σχεδόν δεν τον αναφέρουν σαν σημαντική μονάδα στην λίστα των κορυφαίων της κατηγορίας του, παρά το ότι είχε κατακτήσει και τον τίτλο. Σε αυτό παίζει ρόλο όχι τόσο ότι ηττήθηκε δύο φορές, αλλά ο τρόπος που έχασε. Είναι αλήθεια ότι δεν έδειξε ότι μπορεί να αντιδράσει στο μάλλον βαρετό στυλ παιχνιδιού του Devin Haney.

Σαν μαχητής θεωρείται γρήγορος, πειθαρχημένος, δυνατός, με πολύ δυνατή ψυχολογία, αλλά όχι ιδιαίτερα ταλαντούχος συγκριτικά με τους άλλους της κορυφαίας ομάδας.

Ο Hughes δεν είναι τυχαίος. Κατέχει τον τίτλο ελαφρών βαρών τής IBO από τον Σεπτέμβριο του 2021 και είχε κερδίσει τον τίτλο WBC International ελαφρών βαρών τον Οκτώβριο του 2020. Σε περιφερειακό επίπεδο, κατέκτησε τον Βρετανικό τίτλο ελαφρών βαρών τον Μάρτιο του 2021.

Έρχεται με ένα σερί 7 νικών, που θέλει να περάσει πάνω από τον Kambosos και να συνδυάσει την πρώτη φορά που θα αγωνιστεί εκτός Μεγάλης Βρετανίας, με μια νίκη επί ενός παγκόσμιου πρωταθλητή.

 

 

Το ερώτημα του αγώνα που ζητά απάντηση είναι αν ο Kambosos θα μπορέσει να γυρίσει την καθοδική πορεία που έχει πάρει η καριέρα του ή θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την απόσυρσή του.

Ο ίδιος πάντως δηλώνει ότι έχει μελετήσει πολύ το στυλ παιχνιδιού του, τον τρόπο που έκανε προπόνηση, έχει βελτιώσει την τεχνική του και ξεκουράστηκε από όλο αυτό, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Όπως δήλωσε: “Πεινάω για περισσότερα. Αυτά που έχω πετύχει δεν μου φτάνουν. Κάποιοι που το βλέπουν απ’ έξω, λένε ότι έχει πετύχει πολλά. Για μένα, τον πεινασμένο πολεμιστή που είμαι, θέλω περισσότερα. Έχω κακές προθέσεις. Ο “Ferocious” επιστρέφει”.

 

 

Related posts

Επαγγελματικό Shooto πρώτος αγώνας για το 2023

Spyros Loumanis

ASBC Asian U22 and Youth Boxing Championships 2024 – τελικοί

Spyros Loumanis

Thermopylae Team Combat: αγώνες Kickboxing εμπνευσμένοι από την μάχη των Θερμοπυλών

Spyros Loumanis

Leave a Comment