Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
dojoandring
BoxingΕπικαιρότητα

Νίκη για τον “συγκρατημένο” Joshua

Ο Anthony Joshua νίκησε στον αγώνα στο Ο2 του Λονδίνου με απόφαση στους 12 γύρους, τον Αμερικανό Jermaine Franklin.

Για να πούμε την αλήθεια ποιός περίμενε να συμβεί κάτι διαφορετικό;

Ο Joshua ήταν μέτριος στην καλύτερη περίπτωση. Έκανε τη χειρότερη εμφάνιση της καριέρας του, αν και είχε την καθοδήγηση ενός προπονητή, που είναι πολλές φορές βραβευμένος ως ο προπονητής της χρονιάς.

Η απόδοσή του κόντρα στον Franklin, έδειξε ότι τεχνικά σήμανε το τέλος της καριέρας του.

Και όπως λένε σχολιαστές, όπως φαίνεται, είναι γεγονός ότι δεν έχει τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει τους καλύτερους.

Ο Oleksandr Usyk τον έχει ήδη κερδίσει δύο φορές. Ο Deontay Wilder και ο Tyson Fury θα τον έβγαζαν χωρίς αμφιβολία νοκ άουτ. Αν ο Joshua θέλει να ζήσει μια νίκη, θα πρέπει να αποφύγει αυτούς τους τρεις. Όμως για να πάρει τον τίτλο, θα πρέπει να μπει στο ρινγκ μαζί τους.

Άλλωστε ακόμη και να βγει στη σύνταξη, τα χρήματα δεν θα του λείψουν.

Ο ίδιος είπε μετά τον αγώνα “Ίσως θα μπορούσα να είχα αφήσει τα χέρια μου να πάνε περισσότερο εναντίον του Franklin. και δεν έχω καμία δικαιολογία. Αλλά θα το κάνω. Αυτό είναι μέρος της επιστροφής. Πρέπει να είσαι ο μεγαλύτερος κριτικός του εαυτού σου. Αυτός ο αγώνας είναι πλέον παρελθόν. Το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι τι θα συμβεί στο μέλλον”. Αυτά βέβαια πρέπει να αποδειχθούν στην πράξη.

Ο Franklin από την άλλη, ήταν ενός αξιοπρεπής αλλά μη θεαματικός Αμερικανός, σχεδόν βατός ως αντίπαλος της επιστροφής του σταρ Joshua.  Ο 29χρονος είχε την φιλοδοξία και ήταν γνωστός στους Βρετανούς οπαδούς, αφού τρόμαξε τον Dillian Whyte τον Νοέμβριο αν και τελικά έχασε. Δεν έπεισε ότι θα μπορούσε να κάνει ότι και ο Andy Ruiz πριν τρία χρόνια.

Ας δούμε όμως και την υπόλοιπη εικόνα.

Ο Joshua ακόμη κι έτσι, παραμένει ένας από τους καλύτερους πυγμάχους βαρέων βαρών στον κόσμο. Σωματικά ήταν πάντα σε άλλο επίπεδο από όλους τους άλλους και η δύναμή του ήταν τρομακτική.

Ο Usyk που τον νίκησε είναι ο καλύτερος τεχνίτης σήμερα και ο Anthony το ήξερε όταν τον αντιμετώπισε, κυρίως την δεύτερη φορά. Είχε όμως το κουράγιο να μπει και να προσπαθήσει και πρέπει να του το αναγνωρίσουμε.

Το ότι εξακολουθεί να είναι τόσο πρόθυμος να προχωρήσει και να βελτιωθεί ενώ είναι πλούσιος, είναι ένα θετικό στοιχείο.

Μέσα στον αγώνα, το jab του ήταν βελτιωμένο, αλλά αγωνίστηκε φοβισμένα, σφιγμένος χωρίς ψυχή. Απέφυγε τις σκληρές φάσεις, γνωρίζοντας ότι έχει αδύνατο σαγόνι.

Ο Franklin ήταν αξιοπρεπής με ανθεκτικό σαγόνι, χωρίς πολλές εξάρσεις στο παιχνίδι του και αρκετά αγκαλιάσματα για να αποφύγει τα μακρυά χέρια του Βρετανού.

 

Related posts

Ο Liam Smith έριξε νοκ άουτ τον Chris Eubank Jr

Spyros Loumanis

Ο “Αμερικάνος” Andreas Katzourakis έχει ήδη το 8-0

Spyros Loumanis

Ποιό είναι το καθημερινό πρόγραμμα ενός επαγγελματία πυγμάχου στην Κορέα;

Spyros Loumanis

Leave a Comment