Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
dojoandring
BoxingΕνημέρωση

Naoya Inoue vs Luis Nery: το “Monster” ξαναχτύπησε

Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης των νοκ-άουτ Naoya Inoue (27-0, 24 KOs), υπερασπίστηκε επιτυχώς τις τέσσερις ζώνες του σε WBA, WBC, IBF και WBO super-bantamweight απέναντι στον εκρηκτικό πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Luis Nery (35-2 , 27 KOs).

Ο αγώνας ξεκίνησε αιφνιδιαστικά, με τον Nery να πιάνει τον Ιάπωνα με ένα τέλειο αριστερό στο σαγόνι, ένα λεπτό πριν τελειώσει ο 1ος γύρος, στέλνοντάς τον στον καμβά. Ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του Inoue. Οι, λίγοι είναι αλήθεια, οπαδοί του Nery, ήταν εκστασιασμένοι και βιάστηκαν να πανηγυρίσουν. Ο Inoue σηκώθηκε και φαινόταν σε κακή κατάσταση, έτοιμος να “τελειώσει” από τον δυνατό αριστερόχειρα Μεξικανό, ο οποίος έδειξε ότι μπορούσε να γίνει πολύ επικίνδυνος.

Ο Inoue συγκεντρώθηκε καλά και σηκώθηκε επιστρέφοντας για τον 2ο γύρο. Η δύναμή του ήταν ακόμα εκεί, αν και τα πόδια και οι αισθήσεις του δεν ήταν 100%.

Στον 2ο γύρο επιστρέφοντας προς τα σχοινιά, ο “Monster” προσγείωσε ένα αριστερό hook στο πηγούνι, ρίχνοντας τον Nery νοκντάουν για ένα μέτρημα από τον διαιτητή Griffin.

Στον 3ο γύρο, ο Inoue είχε βρει τον ρυθμό του περνώντας ένα δυνατό δεξί, τινάζοντας το κεφάλι του Nery βίαια προς τα πίσω.

Στον 4ο πλέον ο Nery δεν έδειχνε τόσο σίγουρος.

Στον 5ο γύρο, ένα αριστερό hook από τον Inoue έριξε τον Nery για ένα ακόμη μέτρημα από τον διαιτητή Griffin. Από το 2ο νοκντάουν ο Nery δεν είχε τίποτα άλλο να ελπίζει. Ήταν σαν μια επανάληψη της προηγούμενης ήττας του Nery από τον Brandon Figueroa τρία χρόνια νωρίτερα. Είναι επικίνδυνος νωρίς, αλλά ευάλωτος μετά τους πρώτους γύρους.

Στον 6ο, ένα φοβερό δεξί στο 1:22 του γύρου από τον Inoue, έριξε τον Nery για τελευταία φορά.

 

 

Related posts

Bare Knuckle μετά από 130 χρόνια: η χαρά του αίματος – σημεία των καιρών

Spyros Loumanis

Σήμερα ο μεγάλος αγώνας Joshua vs Usik 2

Spyros Loumanis

Floyd Mayweather vs Logan Paul: 107 γροθιές 44% στον στόχο vs 217 γροθιές 13% στον στόχο

Spyros Loumanis

Leave a Comment