Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
dojoandring
KickboxingMuay ThaiΑλλες Ασιατικές ΤέχνεςΤεχνική

Muay Thai VS Kyuk Too Ki: ποιό είναι καλύτερο;

Το Κορεάτικο Kyuk Too Ki μοιάζει με το Kickboxing. Έχει τις ίδιες τεχνικές αλλά και κάποια πράγματα επιπλέον. 

Η ερώτηση που μας έρχεται στο μυαλό: Ποιο είναι καλύτερο;

Την απάντηση θα την δούμε, ως ένα σημείο, στην πράξη, στο ρινγκ.

Επιλέξαμε ένα βίντεο με αγώνα μεταξύ μαχητών των δύο στυλ. Είναι από την διοργάνωση Asia Max 2008 που έγινε στη Σεούλ της Νότιας Κορέας. 

Θα πρέπει όμως να είμαστε δίκαιοι γιατί η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ήταν γνωστή πριν μπουν στο ρινγκ. Ο εκπρόσωπος του Muay Thai είναι ο Buakaw Banchamek, παγκόσμιος πρωταθλητής και κορυφαίος για χρόνια, ένα πολύ μεγάλο όνομα. Αντίπαλός του ο Κορεάτης μαχητής του Kyuk Too Ki Joon Kim. Ο αγώνας γίνεται με όρους Kickboxing. 

Όπως θα δούμε τον αγώνα κερδίζει o Buakaw με δεξί hook. Ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα λόγω της διαφοράς δυναμικότητας. 

Περισσότερο ενδιαφέρον έχει ο τρόπος που αγωνίζονται και τι δείχνει το κάθε στυλ. 

Ο  Buakaw είναι ολοκληρωμένος μαχητής, χέρια, πόδια, γόνατα είναι εξαιρετικά και μπορούν το καθένα να τελειώσει τον αγώνα. Το παίξιμο είναι τυπικό Ταιλανδικό με κοφτερά low, αιχμηρά γόνατα, καλά χέρια και άνεση στον αγώνα σώμα με σώμα, με εύκολες ανατροπές που κουράζουν και σπάνε το ηθικό του αντιπάλου. Έχει όμως και άνετα ψηλά λακτίσματα – πυροβολισμούς και δύναμη. Και βέβαια τεράστια εμπειρία.

Ο Joon έχει πρώτα πρώτα κουράγιο για να μοιράσει το ρινγκ με έναν τόσο σπουδαίο αθλητή. Έχει πιο μαλακό σώμα, πολύ καλά και γρήγορα low, πόδια που “φεύγουν” άνετα παντού, και καλή κίνηση. Του λείπει η εμπειρία και η αποτελεσματική άμυνα, γιατί βρέθηκε εκτεθειμένος σε αρκετές περιπτώσεις απέναντι σε αντίπαλο που δεν συγχωρεί.

Μια ωραία εικόνα άσχετα με το αποτέλεσμα.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το Kyuk Too Ki είναι ένα ενδιαφέρον στυλ που αξίζει να γίνει πιο γνωστό. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει σαν μία ακόμη “δεξαμενή”, που μπορεί να τροφοδοτεί με μαχητές και νέες ιδέες το Kickboxing, του οποίου η οργάνωση παγκόσμια είναι τεράστια. 

 

 

 

Related posts

Nieky Holzken vs “Sexyama” Yoshihiro Akiyama σε αγώνα ειδικών κανόνων στο ONE 165

Spyros Loumanis

Ο θρύλος του Muay Thai Buakaw στο Bare Knuckle Fighting Championship

Spyros Loumanis

Thermopylae Team Combat: αγώνες Kickboxing εμπνευσμένοι από την μάχη των Θερμοπυλών

Spyros Loumanis

Leave a Comment