Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
dojoandring
Muay ThaiΑλλες Ασιατικές Τέχνες

Muay Thai vintage

Τα σπάνια αυτά βίντεο έχουν αποκτηθεί μετά από έρευνα στα αρχεία της Ταϊλάνδης, της δεκαετίας του ’60.

Έχουν δε τόσο ιστορική όσο και τεχνική σημασία. Πρόκειται για μικρούς θησαυρούς γι αυτούς που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο στυλ.

Μέρος 1ο

Εδώ βλέπουμε ένα βίντεο εποχής, που περιλαμβάνει τεχνικές Muay Boran, ιδιαίτερα αυτές του Muay Khorat. Το Muay Khorat είναι η τεχνοτροπία της βορειοανατολικής περιοχής της Ταϊλάνδης, με χαρακτηριστικό την έμφαση στην δύναμη, τις δυνατές γροθιές και τα δυνατά λακτίσματα.

Αρχικά, αυτή ήταν μια βωβή ταινία που έλειπαν υπότιτλοι. Έτσι, οι ερευνητές του αρχείου πρόσθεσαν αφήγηση για να καθοδηγήσουν τον θεατή και να παρέχουν κάποια εικόνα για τις μεθόδους εκπαίδευσης, που υπήρχαν πριν από το σύγχρονο Muay Thai.

 

 

 

 Μέρος 2ο

Ξεκινά με πλάνα εκπαίδευσης ενός άλλοτε διάσημου μαχητή Muay Thai, ενώ κάνει τους συνηθισμένους γύρους του. Στη συνέχεια, η ταινία προχωρά σε αγώνες τις προηγούμενες μέρες που έγιναν στο παγκοσμίως διάσημο στάδιο Lumpinee, το οποίο περιλαμβάνει προετοιμασίες πριν τον αγώνα, μουσικούς, ξένους θεατές και τους πραγματικούς αγώνες. Και σε αυτό το βίντεο προστέθηκε η αφήγηση, αφού και αυτή ήταν αρχικά βουβή.

 


 

Related posts

Vo Tu Do: το παραδοσιακό Βιετναμέζικο ΜΜΑ

Spyros Loumanis

Το Muay Boran εκτός από μάχιμο μπορεί να είναι και θεαματικό;

Spyros Loumanis

Muay Thai Boran: το πολεμικό Muay Thai

Spyros Loumanis

Leave a Comment