Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
dojoandring
BoxingΕπικαιρότητα

Mike Tyson vs Jake Paul: λέμε και μια κουβέντα παραπάνω

Mike Tyson vs Jake Paul: λέμε και μια κουβέντα παραπάνω. Αυτό κάνουν οι δύο “αντίπαλοι” για να αυξήσουν το ενδιαφέρον, τα εισιτήρια και κυρίως τα pay-per-views.

Ο ένας, ο youtuber, εστιάζει στο ότι θα ξαπλώσει τον κυρ Mike και ο άλλος, ο Mike, του θυμίζει ότι δεν έχει αγωνιστεί με έναν αληθινό πυγμάχο. “Όμορφα λόγια”.

Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Βέβαια, μερικοί φροντίζουν και την υστεροφημία τους.

Πάντως η εξοχότητά του Turki Alalshikh, του διοργανωτή των τελευταίων μεγάλων αγώνων και υπουργού, προέτρεψε τον θρύλο της πυγμαχίας να “ξεχάσει το σενάριο” και να νικήσει τον Jake Paul στον αγώνα της 20 Ιουλίου.

Αυτό το ενδεχόμενο “σενάριο” είναι κάπως.

Οι οπαδοί θα πληρώσουν πολλά χρήματα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα στο PPV. Και το τελευταίο πράγμα που θέλουν, είναι να αγοράσουν έναν αγώνα με προκαθορισμένο αποτέλεσμα. Η αίσθηση που έχουν πολλοί θαυμαστές, είναι ότι αυτός ο αγώνας μπορεί να είναι απλά ένα σόου, με σενάριο, αρχή, μέση και τέλος. Κάτι σαν τους “αγώνες” του WWE, της επαγγελματικής πάλης, με μόνη διαφορά ότι αντί για λαβές και ανατροπές, θα έχει γροθιές.

Μία ένδειξη ότι ο Mike Tyson vs Jake Paul θα έχει σενάριο, ήταν ο αγώνας επίδειξης 8 γύρων με τον Roy Jones Jr. το 2020. Σε εκείνο τον αγώνα, ο Tyson δεν χτυπούσε κανονικά και πάντως όχι με δύναμη. Ο αγώνας ήρθε ισοπαλία και οι οπαδοί ήταν θυμωμένοι γι ‘αυτό.

Όταν οι θαυμαστές βλέπουν τέτοια πράγματα, χάνεται η εμπιστοσύνη. Ο Paul διαλέγοντας παλιούς, πρώην μαχητές του MMA για να αγωνιστούν σε αγώνες πυγμαχίας, είχε μαζέψει, πριν δύο χρόνια, γύρω στα 40.000.000 δολάρια, κάτι πραγματικά ενθαρρυντικό. Από τότε το ποσό θα έχει αυξηθεί. Ακόμη πιο ενθαρρυντικό. Και με αντιπάλους συνταξιούχους μαχητές, αφενός εξασφαλίζει την υγεία του, αφετέρου αυξάνει και τον πλούτο του.

Πάντως η παράκληση του Alalshikh “Σε παρακαλώ, αδερφέ Mike, ξέχασε το σενάριο και νίκησε αυτόν τον τύπο!” μας βάζει σε σκέψεις.

Θα δούμε.

 

 

Related posts

Το Liam Smith & Chris Eubank Jr 2 έρχεται

Spyros Loumanis

Ήττα Almeida από μαχητή με σύνδρομο Down σε αγώνα ΜΜΑ

Spyros Loumanis

Το δίλημμα του Lomachenko: πόλεμος ή παγκόσμιος τίτλος;

Spyros Loumanis

Leave a Comment