Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
dojoandring
KickboxingΠρόσωπα

Mike Bernardo: ένας καλός Χριστιανός με 51 νόκ άουτ

Ο  Mike γεννήθηκε στο Fishhoek κοντά στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής το 1969. Είχε ρίζες ιταλικές και αγγλικές και το κανονικό του όνομα ήταν Barnardo αλλά οι περισσότεροι τον ήξεραν ως Bernardo.

Ήταν ψηλός και αδύνατος για την ηλικία του και τα μέλη των συμμοριών της περιοχής του πάντα ήθελαν να τον χτυπήσουν για να αποδείξουν στους φίλους τους ότι είναι δυνατοί. Τον είχε χτυπήσει συχνά και η αστυνομία. Ας μην ξεχνάμε ότι τότε η κατάσταση στην Νότια Αφρική δεν ήταν η καλύτερη. Ο Mike ήταν 12 χρονών όταν κατάλαβε ότι έπρεπε να κάνει κάτι. Και βρήκε τη λύση: Kyokushin. Κάποιοι πόνεσαν αλλά το σχολείο έγινε μια κι έξω ένα ήσυχο μέρος γι αυτόν.
 
Δείτε περί τίνος πρόκειται:
 
 

 

Όμως ο Mike δεν σταμάτησε. Ίσως η βία που αντιμετώπισε μικρός ήταν ο καταλύτης που τον βοήθησε να βρει τον δρόμο του. Ασχολήθηκε με πάθος με τον αθλητισμό. Ήθελε να κάνει όσο πιο πολλά αθλήματα μπορούσε. Σερφ και ράγκμπι ήταν αυτά που του άρεσαν περισσότερο. Όλα αυτά όμως τον βοήθησαν να γίνει πιο ολοκληρωμένος αθλητής, κάτι που το βρήκε μπροστά στα κατόπιν μαχητικά αθλήματα που εστίασε το ενδιαφέρον του.
Ο άνθρωπος που τον έμαθε Kickboxing και παρέμεινε ως το τέλος μέντοράς του ήταν ο Steve Kalakoda, παλιός πρωταθλητής. Συναντήθηκαν στο ναυτικό όπου ο Mike έκανε την θητεία του και ο  Kalakoda ήταν γυμναστής.
Το μείγμα ήταν εκρηκτικό. Ο Mike αρχίζει τους αγώνες, τις νίκες, τα νοκ άουτ. Μαζεύει κεφάλια. Η φήμη του σαν νοκάουτερ εξαπλώνεται. Αγωνίζεται σε Νότια Αφρική, Ιταλία, Ρωσία. Η φήμη που αποκτά του ανοίγει την πόρτα του K-1. Συμμετέχει πρώτη φορά το 1995 και αγωνίζεται εναντίον του μεγάλου Andy Hug. Νίκη με διακοπή. Με τον σπουδαίο Stan Longinidis. Νίκη με νοκ άουτ. Στην συνέχεια χάνει από τον Gerome Le Banner και σταματά στον ημιτελικό.
 
Εδώ ο αγώνας του με τον Stan Longinidis:
 
 

Εδώ ο αγώνας του με τον Andy Hug:
 

 

 

 

 

Τα επόμενα χρόνια αγωνίσθηκε με όλους τους μεγάλους kick boxers του κόσμου νικώντας του σχεδόν όλους κάποια στιγμή. Mirko Cro Cop, Andy Hug, Francisco Filho, Branco Cikatic, Stan Longinidis, Masaaki Satake, Gerome Le Banner, Gary Goodridge, Jorgen Kruth, Andrew Thompson και 3 φορές τον θρύλο του K-1 Peter Aerts.
 
Δείτε μερικούς αγώνες του:
 
Gerome Le Banner

 

 

 

 
 
Gary Goodridge
 
 

 

 

 
Francisco Filho
 
 
 

 

 
 
Ο τελευταίος του αγώνας ήταν στα τέλη του 2004, πριν το K-1 στο τέλος της χρονιάς και στο οποίο δεν συμμετείχε λόγω τραυματισμού.
 
Στην Ιαπωνία τον λάτρευαν, περισσότερο από τον Mike Tyson. Τον ήξεραν περισσότερο με το όνομα Beru – chan.
 
Συνολικά αγωνίστηκε 77 φορές. Νίκησε 54 φορές, οι 42 με νοκ άουτ, έχασε 18, τις 12 με νοκ άουτ, είχε 3 ισοπαλίες και 2 φορές ο αγώνας ακυρώθηκε.
 
Εκτός από το Kickboxing συμμετείχε και σε αγώνες επαγγελματικής πυγμαχίας. Αγωνίστηκε από το 1993 έως το 2001. Πως τα πήγε; Καταλαβαίνετε: 13 αγώνες, 11 νίκες, 9 με νοκ άουτ, 1 ήττα με νοκ άουτ και 1 ισοπαλία. 
 

Ο Mike ήταν βαθιά θρησκευόμενος Χριστιανός. Πριν από κάθε αγώνα προσευχόταν και παρακαλούσε τον Θεό να έχει και τους δύο αντιπάλους υγιείς, να μην υπάρξει πόνος και εκδίκηση. Γενικά η θρησκεία τον επηρέασε πολύ τόσο στην ζωή του όσο και στην καριέρα του.

 
Όταν αποσύρθηκε από τους αγώνες δίδασκε kickboxing και σπούδασε κλινικός ψυχολόγος. Κατά την πρακτική του άσκηση πρόσφερε συμβουλές και βοήθεια σε νέους με τραύματα και εθισμό.
 
Δύο χρόνια πάλευε με βαριά κατάθλιψη και άγχος που θεωρήθηκε ότι προερχόταν από το ότι είχε υποστεί άγριο bulling στην παιδική και εφηβική ηλικία του. Τα χρόνια αυτά ήσαν και τα τελευταία του.
 
Στις 14 Φεβρουαρίου του 2012 ο Mike βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Muizenberg. Η αιτία του θανάτου του δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί.
 
Η πιο ισχυρή φήμη είναι ότι αυτοκτόνησε. Υπάρχουν κάποιοι που ισχυρίζονται ότι διαγνώσθηκε ότι είχε μολυνθεί από AIDS. Κάποιοι άλλοι δεν απορρίπτουν επίδραση αναβολικών. Δεν υπήρξε επίσημη αιτιολόγηση ποτέ.
 
Στην καριέρα του πήρε τους τίτλους:
 
Στο Kickboxing:
 
·         Το 2004 παγκόσμιος πρωταθλητής Muay Thai στα υπερβαρέα στην WKA
·         Το 1998 παγκόσμιος πρωταθλητής Muay Thai στην WAKO
·         Το 1996 παγκόσμιος πρωταθλητής Muay Thai στην WKA
·         Το 2001 στο K-1 της Nagoya 3ος
·         Το 2000 στο K-1 συμμετοχή στους τελικούς της Fukuoka
·         Το 1998 στο K-1 3ος
·         Το 1996 στο K-1 συμμετοχή στους τελικούς
·         Το 1995 στο K-1 3ος
 
Στην επαγγελματική πυγμαχία:
 
·         Παγκόσμιος πρωταθλητής της WBF στην κατηγορία των βαρέων βαρών.
 
Αν και ποτέ δεν θα μάθουμε τι έκρυβε στην ψυχή του, τι επίδραση είχε μείνει από τα αγχωμένα παιδικά και εφηβικά χρόνια, όσοι τον γνώρισαν σαν ενήλικο όλοι συμφωνούν ότι ήταν άνθρωπος με μεγάλη καρδιά, ένας καλός Χριστιανός όπως επιθυμούσε και ο ίδιος.

Related posts

Ο “Αμερικάνος” Andreas Katzourakis έχει ήδη το 8-0

Spyros Loumanis

Ebanie Bridges: μία πυγμάχος με πολλά προσόντα

Spyros Loumanis

Pacquiao vs Buakaw: ο αγώνας των 2 θρύλων

Spyros Loumanis

Leave a Comment