Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
dojoandring
BoxingΕπικαιρότητα

“Μηδενικής αξίας”: Ο Lennox Lewis για τον αγώνα Anthony Joshua vs Francis Ngannou

Ο Lennox Lewis ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πυγμάχους όλων των εποχών.Με ρεκόρ

  • 44 αγώνες 
  • 41 νίκες
  • 32 νοκάουτ 
  • 2 ήττες 
  • 1 ισοπαλία

έγραψε ιστορία. Ο λόγος του έχει πάντα ενδιαφέρον, αφού μπορεί και μιλάει σαν ένας που είδε τα πράγματα “από μέσα”.

 

 

Του ζήτησαν τη γνώμη του για τον αγώνα Anthony Joshua vs Francis Ngannou, που θα διεξαχθεί στις 8 Μαρτίου στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Lewis καταλαβαίνει την πτυχή των χρημάτων και γιατί γίνονται οι αγώνες, ιδιαίτερα από την πλευρά του Ngannou:

“Ο αγώνας του Ngannou με τον Tyson Fury ήταν ένα θέαμα. Αυτός ο αγώνας με τον Joshua είναι επίσης ένα θέαμα”, είπε στα social media.

“Βγάζω το καπέλο στον Ngannou που εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις ευκαιρίες του. Δεν έχει κάνει τίποτα λάθος. Αυτή είναι μόνο η κατηγορία [βαρέων βαρών] για το έτος 2024”.

Αυτό που δεν βλέπει ο πρώην πρωταθλητής είναι αυτό που κερδίζει ο Joshua από αυτό τον αγώνα.

“Κατά τη γνώμη μου, αυτός ο αγώνας προσθέτει μηδενική αξία στο βιογραφικό του Joshua”, πρόσθεσε. “Υποτίθεται ότι θα κερδίσει αυτόν τον αγώνα και όταν το κάνει, τι θα έχει κερδίζει ή τι θα έχει μάθει νικώντας τον Ngannou στον δεύτερο αγώνα του; Αν χάσει, τότε είναι η απόλυτη καταστροφή. Το ίδιο ισχύει και για τον Fury και σχεδόν του κόστισε τα πάντα”.

Ο Lewis έχει ίσως πολύ δίκιο για αυτό το ματς από αγωνιστική άποψη. Τι κέρδισε ή τι έμαθε ο Joshua αγωνιζόμενος τον Otto Wallin ή τον Robert Helenius ή τον Jermaine Franklin στους τρεις τελευταίους αγώνες του; Τι θα είχε κερδίσει αν αντιμετώπιζε κάποιον άλλον από αυτούς τους τύπους;

Ο Ngannou το έκανε, όπως και να το δείτε, έριξε τον Tyson Fury σε μια διχαστική απόφαση σε 10 γύρους. Ο Joshua προφανώς δεν επρόκειτο να αγωνιστεί με τον Fury αυτή τη στιγμή και έχει ήδη χάσει δύο φορές από τον Oleksandr Usyk, ο οποίος ούτως ή άλλως είναι επίσης απασχολημένος. Ο αγώνας του Μαρτίου έπρεπε, φυσικά, να ήταν ο Deontay Wilder, αλλά ο Wilder έκατσε σαν κότα στις 23 Δεκεμβρίου εναντίον του Joseph Parker.

Ο Joshua είναι 34 και θέλει μεγάλους αγώνες. Δεν υπήρχε κανένας διαθέσιμος που θα ήταν κοντά σε αυτό που πρόκειται να πάρει για να αγωνιστεί με τον Ngannou.

 

 

Related posts

Ντοπαρισμένος ο Ryan Garcia

Spyros Loumanis

Το Oleksandr Usyk vs Daniel Dubois έρχεται

Spyros Loumanis

Τι έπαθε ο Mike;

Spyros Loumanis

Leave a Comment